ΑΕΚ-Χιμένεθ: Ο υπαρκτός κίνδυνος να το μετανιώσουν…

ΑΕΚ-Χιμένεθ: Ο υπαρκτός κίνδυνος να το μετανιώσουν…

Η χθεσινή ήττα, αλλά και όσα είπε ο Ισπανός για τον Ουζουνίδη έφεραν στο προσκήνιο μια σκέψη που… θυμίζει καλοκαίρι

Είχαν και οι δύο την ευκαιρία τους, το περασμένο καλοκαίρι. Να κρατήσει η ΑΕΚ τον προπονητή που την οδήγησε στο πρωτάθλημα έπειτα από 24 ολόκληρα χρόνια. Να μείνει και ο Μανόλο Χιμένεθ όμως σε ένα δικό του δημιούργημα, το οποίο θα είχε την ευκαιρία να το εξελίξει, να το βελτιώσει. Να το οδηγήσει στην επόμενη εκδοχή του. Απλό, λιτό και κυρίως ποδοσφαιρικό. Μια κατάσταση win… win.

Όσο και αν προσπάθησαν όμως να μας πείσουν πολλοί και διάφοροι: Η Ένωση δεν ήθελε τον Ισπανό στο τιμόνι της. Πιθανότατα δεν τον ήθελε και στο τραπέζι των αποφάσεων του σχεδιασμού για την φετινή ομάδα. Εξ ου και το γεγονός ότι δεν του κατέθεσε ποτέ μια συγκεκριμένη πρόταση για να μείνει.

Ναι, το θυμόμαστε καλά. Ειπώθηκε πως ένα προσωπικό πρόβλημα οδήγησε τον Χιμένεθ στην απόφαση μέσω Λας Πάλμας να επιστρέψει στην πατρίδα του. Αυτό όμως ήταν από τότε τόσο πειστικό, όσο εκείνες οι ιστορίες που μια τρελή σύζυγος απαγορεύει από το ταίρι της να επιλέξει την Ελλάδα γιατί δεν της αρέσει το… περιβάλλον και ο καιρός. Γιατί δεν αντέχει τη… θάλασσα, τον ήλιο και την Γλυφάδα!

Θυμάστε αλήθεια την περίφημη κυρία του Άντερσον Πόλγκα, ενός Βραζιλιάνου στόπερ που ο Ολυμπιακός έφερνε για καμία τριετία στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας και όλο χαλούσε στο τέλος από τη… σύζυγο. Έ, κάπως έτσι και το πρόβλημα του Μανόλο. Τόσο πρόβλημα που η ΑΕΚ πριν χρειαστεί να το σκεφτεί, είχε ήδη βρει τον διάδοχο του στο πρόσωπο του Μαρίνου Ουζουνίδη. Διόλου κακή επιλογή αν θυμηθούμε το χρονικό σημείο της επιλογής. Ασχέτως αν οι προσδοκίες έμειναν… προσδοκίες.

Τέλος πάντων, λίγη σημασία έχουν όλα αυτά. Το ενδιαφέρον είναι το τώρα. Και κυρίως η ατμόσφαιρα γύρω από την ΑΕΚ έπειτα από την χθεσινή συντριβή στο Καραϊσκάκη. Από ένα αποτέλεσμα που μπορεί ο Χιμένεθ να θέλησε ποδοσφαιρικά να το εξηγήσει μεταθέτοντας τις ευθύνες στον προκάτοχο του, αλλά που το βάρος πέφτει όλο στην δική του πλάτη. Ο Ουζουνίδης τέσσερα γκολ σε ένα ημίχρονο δεν έφαγε ούτε από τη Μπάγερν στο Μόναχο. Το να τον «δείχνεις» λοιπόν με το δάχτυλο, μπορεί να μοιάζει σε πρώτη ανάγνωση βολικό στην πραγματικότητα όμως σε εκθέτει περισσότερο. Διότι σε τελική ανάλυση ο καθένας καταλαβαίνει πως αν φταίει κάποιος για το φετινό είναι ο ιδιοκτήτης. Αλλά ποιος μπορεί αλήθεια δημόσια να πει κουβέντα για το αφεντικό του;

Εκτέθηκε λοιπόν από αυτή την ιστορία ο Χιμένεθ. Όπως τον εξέθεσε ο τρόπος διαχείρισης του υλικού, με χαρακτηριστικότερο το παράδειγμα του Κρίστισιτς. Όπως τον εξέθεσε ο τρόπος διαχείρισης του δευτέρου ημιχρόνου. Ο τρόπος που πέρασε ο Ολυμπιακός από… πάνω από μια ομάδα που λες και κλειδώθηκε στα αποδυτήρια, εκεί στην ανάπαυλα. Και έχασε τα κλειδιά!

Είναι πολύ δύσκολο αυτό το τελευταίο κομμάτι της σεζόν για την ΑΕΚ. Στην καλύτερη η περσινή πρωταθλήτρια μπορεί να τερματίσει στην τρίτη θέση στο πρωτάθλημα (με τον Ατρόμητο στο -1 να την περιμένει στο Περιστέρι). Και είναι άγνωστο τι θα γίνει με το κύπελλο, καθώς μπορεί το δώρο πέναλτι έξω από την περιοχή στο Περιστέρι να δίνει προβάδισμα για την πρόκριση στους ημιτελικούς, αλλά ακόμη και έτσι εισιτήριο δεν υπάρχει τσεκαρισμένο. Αφήστε δε, που μετά μπορεί να έρθει ο ΠΑΟΚ ή ο Ολυμπιακός. Και ένας πιθανός αποκλεισμός να κάνει τα πράγματα ακόμη δυσκολότερα. Για την ΑΕΚ το κύπελλο θα είναι σανίδα σωτηρίας μόνο αν κατακτηθεί. Οτιδήποτε άλλο θα είναι αποτυχία.

Και κάπου εδώ τα βάζει κάτω η… λογική. Ενδεχόμενη φθορά σε αυτό το δίμηνο και κάτι που είναι μπροστά, πόσο μπορεί να επηρεάσει τη σχέση της ΑΕΚ με τον Χιμένεθ. Του κόσμου της ομάδας με τον Ισπανό προπονητή. Πόσες φορές ένα μεγάλο κλαμπ αυτού του επιπέδου στην Ελλάδα, συνέχισε στην επόμενη σεζόν με έναν τεχνικό που ήπιε το… πικρό ποτήρι ενός κακού επίλογου που προηγήθηκε; Ο Ολυμπιακός πέρσι απέτυχε για παράδειγμα και άλλαξε προπονητή που έφερε Γενάρη (Όσκαρ Γκαρθία) από τον Απρίλη. Η ΑΕΚ θα τον κρατήσει τον Χιμένεθ σε ένα τέτοιο σενάριο;

Και από την άλλη ο Ισπανός έφυγε το καλοκαίρι έφυγε σαν πρωταθλητής. Με δόξα και τιμή. Γύρισε για να βοηθήσει σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία. Θα προστατευθεί από το κλαμπ και από τον κόσμο, ώστε να είναι άφθαρτος όταν θα έρθει η ώρα της τελικής απόφασης. Διότι μπορεί θεωρητικά οι δύο μεριές να συμφώνησαν να συνεργαστούν ως το καλοκαίρι του 2020. Να είστε βέβαιοι όμως πως δίχως happy end στη φετινή διαδρομή, όλα θα εκτιμηθούν από την αρχή με θέα στην επόμενη σεζόν.

Ο κίνδυνος να το μετανιώσουν και οι δύο, είναι υπαρκτός.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ