Το «κρύο» ΟΑΚΑ ζεσταίνει την ελπίδα του Παναθηναϊκού

Το «κρύο» ΟΑΚΑ ζεσταίνει την ελπίδα του Παναθηναϊκού

Δεν το νοιώθει σπίτι του. Το έχει μετατρέψει όμως σε... φρούριο. Και οι πύλες του ΟΑΚΑ, είναι αυτές που οδηγούν τον Παναθηναϊκό, σε κάτι που στην αρχή της χρονιάς φάνταζε αδύνατο. Την 5η θέση.

Λίγο πριν αρχίσει το φετινό πρωτάθλημα της Super League, το περασμένο καλοκαίρι, γινόταν γνωστό, πως ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός αποχωρεί από το «Απόστολος Νικολαϊδης». Η πλειονότητα του κόσμου της ομάδας, δεν είδε με καλό μάτι τη συγκεκριμένη εξέλιξη, μιας και η δυναμική της Λεωφόρου δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτή του ΟΑΚΑ. Η κίνηση αυτή, φάνταζε να δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τη χρονιά που ερχόταν. Φυσικά κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα ακολουθούσε.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη, έπειτα από 10 παιχνίδια που έχει δώσει στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα, αγνοεί την ήττα, μετρώντας 7 νίκες και 3 ισοπαλίες και συνεχίζει να διαψεύδει τα αρνητικά προγνωστικά που υπήρχαν στην αρχή της σεζόν. Έχει κερδίσει τους 24 από τους 30 διαθέσιμους βαθμούς και είναι 4η στη συγκομιδή βαθμών εντός έδρας, ενώ μαζί με τον ΠΑΟΚ (11 νίκες), είναι οι δύο ομάδες της Super League, που δεν έχουν χάσει μέσα στο «σπίτι» τους. Επιπλέον, η φετινή επίδοση των «πρασίνων» είναι καλύτερη από την περσινή στο αντίστοιχο διάστημα, όπου μέτρησε 6 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα.

Αναλυτικά τα εντός έδρας αποτελέσματα του Παναθηναϊκού τη φετινή σεζόν

Παναθηναϊκός – Λαμία 3-1
Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός 3-0
Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1
Παναθηναϊκός – Πανιώνιος 1-0
Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 0-0
Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 1-0
Παναθηναϊκός – Απόλλων Σμύρνης 5-1
Παναθηναϊκός – Ξάνθη 2-2
Παναθηναϊκός – Λάρισα 1-1
Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης 1-0

Και όλα αυτά, με τον κόσμο του εκτός… εξίσωσης μέσα στο 2019. Η προσέλευση στα 3 παιχνίδια που έχει δώσει στο νέο έτος, δεν θυμίζει σε τίποτα την αντίστοιχη του πρώτου γύρου, καθώς μετράει κατά μέσο όρο 2863. Το αχανές ΟΑΚΑ, σε συνδυασμό με την μικρή προσέλευση κόσμου, συνθέτουν την εικόνα ενός άδειου γηπέδου και μιας έδρας δίχως δυναμική, πράγματα τα οποία σίγουρα επηρεάζουν την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών και κατ’επέκταση την απόδοση τους. Φυσικά αυτό αναμένεται να αλλάξει, όσο περνάει ο καιρός, αφού οι κλιματικές συνθήκες του ΟΑΚΑ τους τελευταίους δύο μήνες, δεν… ενδείκνυται για να πας γήπεδο.

Η συγκεκριμένη εντός έδρας αγωνιστική επίδοση των «πρασίνων», σε συνδυασμό με την αξιοπρεπή -δεδομένων των συνθηκών- εκτός έδρας βαθμολογική συγκομιδή, φέρνουν τον Παναθηναϊκό μια «ανάσα» μακριά από την πρώτη 5άδα του πρωταθλήματος, κάτι που ελάχιστοι περίμεναν.

Το «τριφύλλι» καλείται προσεχώς να δώσει δύο πολύ μεγάλα και δύσκολα παιχνίδια, τόσο για την πορεία του στο τρέχον πρωτάθλημα, όσο και για το γόητρο του. Μέσα σε δύο εβδομάδες θα αντιμετωπίσει ΠΑΟΚ (3/3) και Ολυμπιακό (17/3) στο ΟΑΚΑ, παιχνίδια που θα αποτελέσουν το πραγματικό «κρας τεστ» για την ομάδα του Γιώργου Δώνη, με την  αγωνιστική της εικόνα και  διαφορά ποιότητας  μεταξύ των δύο τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι τεράστια.

Ωστόσο, με βάση τα αγωνιστικά πεπραγμένα του «τριφυλλιού» συνολικά τη φετινή χρονιά, σε συνδυασμό με την αναμενόμενη δυναμική παρουσία του κόσμου στις κερκίδες, ποιος μπορεί να προεξοφλήσει από τα τώρα τα αποτελέσματα των δύο αυτών αγώνων;

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ