ΑΕΚ – Απόλλων Σμύρνης 2-1

ΑΕΚ – Απόλλων Σμύρνης 2-1

Τα δυο γκολ του Μπογέ και η... εξυγίανση καθάρισαν για την τραγική ΑΕΚ στο 2-1 επί του Απόλλωνα. Δεν βλεπόταν η Ένωση που θα έπρεπε να παίζει από το 48΄με 10 παίκτες. Ο Φωτιάδης όμως χάρισε μαρς κόκκινη στον Λιβάγια.

Μαύρα χάλια για την ΑΕΚ που την έσωσε από μέγα κάζο ο Μπογέ με τα δύο γκολ που πέτυχε και η… εξυγίανση!

Ο Φωτιάδης που επέστρεψε από την τιμωρία για τα δύο πέναλτι που είχε δώσει στον ΠΑΟΚ με τον ΠΑΣ κράτησε ζωντανή την ΑΕΚ καθώς αμέσως μετά το 2-1 στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Λιβάγια χτύπησε εκτός φάσης τον Στάθη.

Μαρς κόκκινη και η ΑΕΚ θα συνέχιζε με 10 παίκτες όμως η εξυγίανση «καθάρισε». Ο Φωτιάδης έδωσε κίτρινη, ο Λιβάγια συνέχισε να παίζει και παρά τις ευκαιρίες του Απόλλωνα, η ΑΕΚ κράτησε με τα χίλια ζόρια τη νίκη που την έφερε στο +3 από τον Ατρόμητο.

Δυνατό ξεκίνημα, κατέβασε γρήγορα στροφές

Ο Μανόλο Χιμένεθ άλλαξε πολλά πράγματα στην ενδεκάδα του σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι, αφήνοντας εκτός σε σχέση με το Φάληρο τον Μπάρκα, τον Άλεφ, τον, Κλωναρίδη αλλά και τον Λιβάγια. Προκειμένου η ΑΕΚ να παρουσιαστεί με φρεσκάδα και παίκτες όπως ο Τσιντώτας, ο Μπογέ και ο Κρίστιτσιτς να πάρουν χρόνο και ευκαιρίες.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το ματς με την διάθεση και το τέμπο που ήθελε, καθώς από πολύ νωρίς έκλεισε τον Απόλλωνα στην περιοχή του κατάφερε μάλιστα, να βρει και ένα γκολ. Που ήρθε μόλις στο 4’, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα των φιλοξενούμενων από το πλασέ του Μπογέ. Η φάση που έδωσε το προβάδισμα στον Δικέφαλο ξεκίνησε από τα πόδια του Μάνταλου, με το πλασέ του αρχηγού της ΑΕΚ να μην αποκρούεται σταθερά από τον Χουάντερσον. Κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Αργεντινός άσος, κάνοντας έτσι το 1-0 για το σύνολο του Χιμένεθ.

Ωστόσο, παρότι αυτό το γκολ θα έπρεπε να δώσει ακόμα μεγαλύτερη ορμή στην Ένωση και οι γηπεδούχοι να ανεβάσουν στροφές, συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Η ΑΕΚ έδειξε να κατεβάζει όλο και πιο πολύ το τέμπο της όσο περνούσε η ώρα, με τον Απόλλωνα να μην αφήνει την… χαλαρότητα των Κιτρινόμαυρων ατιμώρητη.

Στο 23’ η ομαδα της Ριζούπολης θα κατορθώσει να φέρει το ματς και πάλι στα ίσια κάνοντας γκολ το «δώρο» της άμυνας της ΑΕΚ. Ο Οικονόμου θα χάσει την μπάλα σε μια φάση που δεν έδειχνε απειλητική και ο Ελ-Χέλβε, θα βρεθεί σε θέση για γκολ, κάνοντας το 1-1, αφού απέφυγε πρώτα και τον Τσιντώτα.

Από εκείνο το σημείο και μετά η ΑΕΚ φάνηκε μάλλον… σοκαρισμένη. Καθώς μέχρι την ανάπαυλα, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάποια κλασική φάση για γκολ, με τις πιο αξιόλογες προσπάθειές τους να είναι δύο σουτ του Μπογέ που δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Χουάντερσον.

Γκολάρα ο Μπογέ, καρδιοχτύπι στο φινάλε

Ήταν σαφές που με την εικόνα που είχε στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ, το να φτάσει στη νίκη απέναντι στον Απόλλωνα δεν θα ήταν απλή υπόθεση. Κάτι που οι Κιτρινόμαυροι κατάλαβαν καλά στην ανάπαυλα, καθώς στο δεύτερο 45λεπτο παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι.

Μόλις στο 47’ η αλλαγή στη διάθεση της Ένωσης έγινε απόλυτα αντιληπτή, καθώς ο Μπογέ με το δεύτερο προσωπικό γκολ, του έβαλε και πάλι μπροστά την ομάδα του. Ο Αργεντινός με μια ατομική ενέργεια και ένα εντυπωσιακό σουτ δεν άφησε περιθώρια στον Χουάντερσον, κάνοντας το 2-1. Ο Φωτιάδης στην συνέχεια δεν απέβαλλε ως όφειλε τον Λιβάγια και έτσι η ΑΕΚ συνέχισε με 10 παίκτες.

Το παιχνίδι πάντως παρέμενε ανοικτό, κυρίως διότι ο Απόλλωνας είχε πάει στο ΟΑΚΑ αποφασισμένος να παλέψει για αποτέλεσμα. H ομάδα της Ριζούπολης συνέχισε στην ίδια τακτική και δεν κλείστηκε στην περιοχή. Ακόμα και μετά την μεγάλη ευκαιρία του Πόνσε στο 60’, όταν ο Αργεντινός φορ βρέθηκε σε θέση για γκολ, αλλά πλάσαρε άουτ.

Η «απάντηση» του Απόλλωνα ήρθε άμεσα και μάλιστα… δις. Στο 66’ ο Ελ Χέλβε σπατάλησε σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει εκ νέου το παιχνίδι, αστοχώντας από καλή θέση, ενώ τέσσερα λεπτά μετά η κεφαλιά του Οριουέλα αποκρούστηκε από τον Τσιντώτα.

Στο τελευταίο 20λεπτο ο ρυθμός του αγώνα κατέβηκε, με την Ένωση να δείχνει σιγά-σιγά και μια διάθεση να σιγουρέψει τη νίκη. Στο 72’ η ομάδα του Χιμένεθ έφτασε πολύ κοντά στο να «κλειδώσει» το ματς, με τον Μπογέ όμως να μην μπορεί να φτάσει στο χατ-τρικ, αφού αυτή τη φορά ο Χούαντερσον τον νίκησε.

Η μεγάλη στιγμή του Απόλλωνα για να φύγει από το ΟΑΚΑ με τον βαθμό ήρθε στο 82’. Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Ριβέιρο βρέθηκε φάτσα με την εστία της ΑΕΚ όμως έδειξε να… μπερδεύεται καθυστερώντας και σουτάρωντας τελικά άουτ! Εκεί, τελείωσε ουσιαστικά και το παιχνίδι, με τον Δικέφαλο να ρίχνει το βάρος αποκλειστικά στο… αποτέλεσμα και τελικώς να φτάνει με άγχος και χωρίς κάτι το σπουδαίο σε επίπεδο απόδοσης, στη νίκη. Που έδειχνε απαραίτητη ώστε να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, μετά τη βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό.

ΑΕΚ-ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ 2-1

ΓΗΠΕΔΟ ΟΑΚΑ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Φώτης Φωτιάδης

Βοηθοί Σινιοράκης Σίπκας

Γκολ: 4’, 47’ Μπογέ, 23’ Ελ Χέλβε

Δοκάρια: –

Kίτρινες: Λιβάγια (49’), Τσόσιτς (74’), Μπεντινέλι (51’), Βάρκα (62’), Χουάντερσον (74’).

Κόκκινες: –

Το κλειδί: Το γεγονός πως ο Απόλλωνας δεν έδειξε να πιστεύει ότι μπορούσε τελικά να φύγει με αποτέλεσμα από το ΟΑΚΑ. Μιας και βάσει εικόνας, το άξιζε και με το παραπάνω.

Το δεκάρι: Ο Λούκας Μπογέ. Ο Αργεντινός άσος έκανε την καλύτερη εμφάνισή του με τα κιτρινόμαυρα και με τα δύο γκολ του έδωσε στην ΑΕΚ τη νίκη.

Στον πάγκο: Ο Τάσος Μπακασέτας. Στην επιστροφή του στην ενδεκάδα ο διεθνής άσος δεν έδειξε πολλά πράγματα, χωρίς να καταφέρει να μπει ουσιαστικά στο πνεύμα του ματς.

Γιατί κόουτς: Η απόφαση του Χιμένεθ να αλλάξει τόσα πολλά πράγματα στην ΑΕΚ σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια δημιούργησε ζήτημα ομοιογένειας και συνεργασιών για τους γηπεδούχους, που στηρίχτηκαν κυρίως σε ατομικές ενέργειες, στο δημιουργικό κομμάτι.

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Γκάλο, Οικονόμου, Τσόσιτς, Μπακάκης, Γαλανόπουλος, Κρίστισιτς, Μπακασέτας (46’ Λιβάγια), Μάνταλος, Μπογέ, Πόνσε

Απόλλων Σμύρνης (Μ. Τεννές, 4-1-4-1): Χουάντερσον, Βαφέας, Κοντοές (64’ Ακόστα), Οριουέλα, Στάθης, Ρώσση, Ντούρσο, Γκίνο (56’ Βάρκας), Ναδάλες, Ελ Χέλβε, Μπεντινέλι (80’ Ριβέρο)

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ