Ο ΟΦΗ τάσσεται ενάντια στην αναδιάρθρωση

Ο ΟΦΗ τάσσεται ενάντια στην αναδιάρθρωση

Οι Κρητικοί πήραν θέση για την αναδιάρθρωση και τάχθηκαν ενάντια στο αθλητικό νομοσχέδιο, αναφέροντας ότι η μείωση του αριθμού των ομάδων δεν εγγυάται τη βιωσιμότητα των ερασιτεχνικών σωματείων.

Ο ΟΦΗ τάσσεται κατά της αναδιάρθρωσης που κατέθεσε ο Γιώργος Βασιλειάδης στη Βουλή και θα ψηφιστεί στις αρχές Μαρτίου.

Οι Κρητικοί είναι ενάντια στην απόφαση αναδιάρθρωσης, τονίζοντας ότι η μείωση του αριθμού των ομάδων δεν εγγυάται τη βιωσιμότητα και γενικότερα την ύπαρξη των ερασιτεχνικών σωματείων.

Επίσης γίνεται αναφορά για τις ομάδες που εκπροσωπούν την Κρήτη στα εθνικά πρωταθλήματα, οι οποίες με την αναδιάρθρωση πιθανότατα θα έχουν θέμα βιωσιμότητας, ενώ οι μελανόλευκοι ξεκαθαρίζουν μέσα από την ανακοίνωση τους, ότι το μακροπρόθεσμο πλάνο του ΟΦΗ δεν θα παρεκκλίνει από την οποιαδήποτε απόφαση.

Αναλυτικά η θέση του ΟΦΗ:

«Το ζητούμενο για τον ΟΦΗ δεν είναι μόνο ο αριθμός των ομάδων και πώς θα διεξαχθεί ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αλλά το πώς θα προκύψει ένα ξεκάθαρο πλάνο από το οποίο θα διασφαλίσουν οι ερασιτεχνικές ομάδες και αυτές της Football League (ουσιαστικά θα αποτελέσει τη Γ’ Εθνική) τα έσοδα που απαιτούνται για την βιωσιμότητά τους. Ένα πλάνο για να μην “καταστραφούν” οι Κρητικές ομάδες. Με τη μείωση του αριθμού των ομάδων δεν εγγυάται η βιωσιμότητα και γενικότερα η ύπαρξη των ερασιτεχνικών ομάδων. Το αντίθετο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το μακροπρόθεσμο πλάνο του ΟΦΗ δεν θα παρεκκλίνει από την οποιαδήποτε απόφαση παρθεί για την αναδιάρθρωση του ποδοσφαίρου. Στόχος μας είναι η στήριξη των σωματείων της Κρήτης με άμεση αγορά παικτών ή με ποσοστό μεταπώλησης. Τα σωματεία από την πλευρά τους, αν είναι βιώσιμα, θα μπορούν να στηρίξουν τον ΟΦΗ με τη σωστή λειτουργία των ακαδημιών τους. Για να φτάσουμε όμως σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να υπάρξει ξεκάθαρη στήριξη της Πολιτείας στα σωματεία, γιατί αυτή τη στιγμή τα έσοδα των ερασιτεχνικών ομάδων προέρχονται είτε από τους ιδιοκτήτες τους είτε από την Περιφέρεια. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η Περιφέρεια Κρήτης έχει τεράστια δυναμική με 11 ομάδες αυτή τη στιγμή στις τρεις πρώτες κατηγορίες. Πρέπει να υπάρξει βοήθεια από το κράτος για να μη “χαθούν” αυτές οι ομάδες με την αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Να υπάρξει ένα ξεκάθαρο πλάνο σε βάθος διετίας για όλες τις κατηγορίες, έτσι ώστε οι ομάδες να προετοιμαστούν κατάλληλα. Ένα σταθερό πλάνο, ανεξαρτήτως μελλοντικών πολιτικών εξελίξεων».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ