Απίστευτο σκάνδαλο στην ΕΠΟ: «Χρυσοπληρώνουν» τον Γιαννάκη Παπαδόπουλο με 350.000 €!

Απίστευτο σκάνδαλο στην ΕΠΟ: «Χρυσοπληρώνουν» τον Γιαννάκη Παπαδόπουλο με 350.000 €!

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, αντί να πάει δικαστικά, αποφάσισε την Τρίτη (26/02) εξωδικαστικό συμβιβασμό με τον «φαντομά» του ελληνικού ποδοσφαίρου και παράγοντα της ΑΕΚ, Γιάννη Παπαδόπουλο. To10.gr αποκαλύπτει το σκάνδαλο και ένα επικίνδυνο «δεδικασμένο» με τους... διεκδικούντες του Koriopolis!

Ο άνθρωπος που στο χαρακτηρίστηκε ως «μπράβος» του Βασίλη Γκαγκάτση, το παιδί για όλες τις… δουλειές, ο Γιάννης Παπαδόπουλος, έκανε και πάλι το «θαύμα» του. Με την ΕΠΟ να του αραδιάζει 350.000 €, ως αποζημίωση για την απόλυσή του. Αλλά αυτά θα τα πούμε παρακάτω. Διότι η ιστορία μας πάει αρκετά πίσω. Μια δεκαετία περίπου. Στις 24 Ιουνίου του 2011 η ΕΠΟ με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε ότι απομακρύνει από το μισθολόγιό της τους υπαλλήλους της Γιάννη Παπαδόπουλο και Ανδρέα Καραγκιόζη, λόγω της εμπλοκής τους στο σκάνδαλο Κοριόπολις, όπου βρέθηκαν κατηγορούμενοι.

Ειδικά ο Γιάννης Παπαδόπουλος, είναι από τους ανθρώπους που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο σκάνδαλο των στημένων αγώνων με αρκετές μάλιστα συνομιλίες του που είχαν καταγραφεί από τον υπερκοριό να είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικές, όπως και η στενή σχέση του με τους επίσης κατηγορούμενους σε εκείνη την υπόθεση Αχιλλέα Μπέο και Γιώργο Τσακογιάννη. Δεκάδες χιλιάδες ευρώ στο στοίχημα, πάρε – δώσε με διαιτητές και φυσικά παρεμβατικότητα ακόμη και στους ορισμούς των διαιτητών.

Χαρακτηριστικά είναι τα αποσπάσματα από τις νόμιμες τηλεφωνικές υποκλοπές που κατέγραψε ο υπερκοριός και τα οποία αποτέλεσαν μέρος της δικογραφίας.

Την ημέρα των ερωτευμένων του 2011, στις 14 Φεβρουαρίου δηλαδή, ο Γιάννης Παπαδόπουλος καλεί τον Αχιλλέα Μπέο.

Α: 58 έγραψε η μαρμίτα, 58 και κάτι ψιλά, λέω τα ψιλά κρατήστε τα παιδιά εσείς.
Γ: Ο θεός να σε έχει καλά.
Α: Με 3000 ρε μαλάκα να τρελαίνεσαι.
Γ: Αφού σου γράψανε το καλό παιδί κεφάλι, μπράβο.
Α: Εκανα μαλακία. Γιατί μετά κατάλαβα ότι είναι άσχημη ομάδα και τέτοια, αλλά λόγω του Κώστα το έκανα.
Γ: Ναι το ξέρω, καλά έκανες. Μα το λογικό αυτό ήταν, αλλά που να ξέρεις τι χάλια έχει.
Α: Και είχα πάρει και έναν άλλον, αυτόν τον Κουμπιδάκη, που πηγαίνατε εκεί και πίνατε καφέ…
Γ: Τον Γιάννη;
Α: Ναι και του έδωσα το ίδιο σύστημα και του είπα ξεκίνα από κατοστάρικα και όσο το πάρουνε.
Γ: Ναι.
Α: Και με παίρνει την Παρασκευή το μεσημέρι και μου λέει δεν το γράφει κανένας. Λέω τι book του κώλου είστε.
Γ: Ναι αυτό μου έκανε εντύπωση που λες.
Α: Για αυτό σε πήρα να σε ρωτήσω.

Τρεις ημέρες αργότερα ο Μπέος καλεί τον Παπαδόπουλο και κανονίζουν για τη διαιτητική τριάδα του ματς Κόρινθος – Παναχαϊκή.

Α: Ελα, βγήκανε;
Γ: Όχι.
Α: Αει στο διάολο.
Γ: Δε βγήκανε. Να σου πω κάτι, μια χάρη μπορείς να μου κάνεις;
Α: Λέγε.
Γ: Σε δυο βδομάδες παίζει Κόρινθος – Αλέξης, μπορούμε να βάλουμε μια τριάδα εκεί;
Α: Θα το δω Γιάννη, δεν είναι θέμα να σου κάνω χάρη, θα το δω αν μπορέσω να το κάνω.
Γ: Για να το τελειώνουμε μια και καλή αυτό.
Α: Εντάξει, τα λέμε, άντε γεια.

Αυτοί είναι μόλις δυο από τους εκατοντάδες διαλόγους που έχει καταγράψει ο υπερκοριός και οι οποίοι είναι απλά ενδεικτικοί του… βιογραφικού του Γιάννη Παπαδόπουλου, όπως επίσης και του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου!

Τα χρόνια πέρασαν, οι δίκες σιγά-σιγά ολοκληρώνονταν και ο Γιάννης Παπαδόπουλος είδε στο εφετείο να μετατρέπεται το κακούργημα για το οποίο έχασε τη δουλειά του και βρέθηκε στο εδώλιο, σε πλημμέλημα. Πλημμέλημα το οποίο από τη στιγμή που πέρασε η πενταετία, παραγράφηκε. Δεν αθωώθηκε, αλλά δεν κρίθηκε και ένοχος!

Η ΕΠΟ ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΜΕ «ΕΦΑΠΑΞ» 350.000 €

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος που ξεκίνησε την καριέρα του ως κλητήρας στην ΕΠΟ, προτού ανελιχθεί ταχύτατα σε μεγαλοστέλεχος εκτελώντας ακόμη και χρέη οδηγού του προέδρου της ομοσπονδίας Βασίλη Γκαγκάτση. Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια ήταν μπράβος του Γκαγκάτση, όχι απλός οδηγός…

Ο άνθρωπος που τα τελευταία χρόνια εργάζεται για λογαριασμό της ΑΕΚ, όντας δίπλα στον Δημήτρη Μελισσανίδη, όπως και ο Θωμάς Μητρόπουλος, από τη στιγμή που είδε το δικαστήριο να μετατρέπει σε πλημμέλημα τις κατηγορίες που τον βάραιναν και στη συνέχεια αυτές να παραγράφονται, πέρασε στην αντεπίθεση.

Κατέθεσε αγωγή εναντίον της ΕΠΟ ζητώντας 500.000 ευρώ ως αποζημίωση! Ωραία μέχρι εδώ. Το εκπληκτικό όμως, είναι ότι η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ υπό την προεδρία του Βαγγέλη Γραμμένου, εξέτασε την υπόθεση και πρότεινε να τα βρουν στις 350.000 ευρώ. Όπως και έγινε, εν τέλει, με την Εκτελεστική Επιτροπή, στη συνεδρίαση της Τρίτης 27/02/2019, να εγκρίνει την αποζημίωση του Παπαδόπουλου. Και τις 350.000 € που ζήτησε. Χωρίς να περιμένει τα δικαστήρια. Εξωδικαστικός συμβιβασμός και τέλος. Το «λεφτά υπάρχουν» σε όλο του το μεγαλείο.

Ο «δικός μας» κατά τον Ιβάν Σαββίδη πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος και τα υπόλοιπα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ που ανέλαβε την εξουσία με σύνθημα την κάθαρση και την εξυγίανση, αποφάσισαν να δώσουν ένα γερό εφάπαξ στον Γιάννη Παπαδόπουλο, ο οποίος αν μη τι άλλο είδε τους κόπους του να ανταμείβονται. Αλλωστε για τους μισούς από τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής έκανε και ο ίδιος αγώνα για να εκλεγούν… Προφανώς ήρθε η ώρα του «ευχαριστώ».

Η ΕΠΟ φυσικά θα μπορούσε να πάει την υπόθεση στο δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι απομάκρυνε τον υπάλληλό της, ο οποίος είχε ενεργή συμμετοχή στο μεγαλύτερο σκάνδαλο που έχει απασχολήσει δικαστικά το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δε νομίζουμε ότι θα υπήρχε δικαστής, που δε θα δικαίωνε την ομοσπονδία για την απόφασή της. Αλλά ακόμη κι αν δεν το κέρδιζε το δικαστήριο, το σίγουρο είναι ότι θα καθυστερούσε αρκετά την υπόθεση, θα κέρδιζε χρόνο και χρήμα. Αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες για την ΕΠΟ του «δικού μας» Βαγγέλη Γραμμένου.

ΡΕΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ

Το χρήμα ρέει για να γίνονται «ομορφιές». Για να φύγει η Εθνική Ελλάδας από το «Γ. Καραϊσκάκης» και να μετατρέπεται σε περιοδεύων  θίασο. Ρέει το χρήμα για να πληρώνεται αποζημίωση ο Σκίμπε, λίγους μόλις μήνες αφότου ανανέωσε το συμβόλαιό του. Λεφτά υπάρχουν, αφού το δείχνει και η κυβέρνηση της… ανάπτυξης που μέσω της ΣΥΡΙΖΕΡΤ πληρώνει τις μισές επαγγελματικές ομάδες, μολονότι οι ίδιες στην ελεύθερη αγορά δεν έβρισκαν ούτε ευρώ. Ρέει το χρήμα, αφού ο γαλαντόμος Βασιλειάδης πληρώνει και το VAR, επίσης από τη τσέπη του φορολογούμενου πολίτη.   Λεφτά υπάρχουν για να χρυσοπληρώνονται και οι «ερασιτέχνες» πρόεδροι των ομοσπονδιών, όπως προβλέπει το νέο αθλητικό νομοσχέδιο.

Ε, αφού υπάρχει το χρήμα, ας πάρει και ένα καλό εφάπαξ ο Γιαννάκης ο Παπαδόπουλος… Και σιγά-σιγά να παίρνουν σειρά και οι υπόλοιποι. Ο Βασίλης Γκαγκάτσης παρά τις κακουργηματικού χαρακτήρα διώξεις, έχει βρεθεί να είναι διευθύνων σύμβουλος της Σούπερ Λίγκας και μυστικοσύμβουλος του Βασιλειάδη! Ο Θωμάς Μητρόπουλος παρά τις καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος του, κόβει βόλτες ανενόχλητος στις ενώσεις της «εξυγίανσης».

Η ΑΦΩΝΙΑ ΤΩΝ «ΣΚΑΝΤΑΛΙΑΡΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ»

Σύμφωνα με το λεξικό της νεοελληνικής, ο όρος «συμμορία» χρησιμοποιείται για να περιγράψει και μια ομάδα ζωηρών και σκανδαλιάρικων παιδιών. Σαν κι αυτά που έχουν πλημμυρίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο και την ελληνική δημοσιογραφία.

Μια συμμορία λοιπόν, που ενώ πριν λίγα χρόνια είχε τεθεί στο περιθώριο, μιας και είχε εμπλοκή στις μελανότερες στιγμές του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχει επανεμφανιστεί δυναμικά στα χρόνια της δήθεν εξυγίανσης! Αυτά τα ζωηρά και σκανδαλιάρικα παιδιά, λοιπόν αποτελούν τη σημερινή συμμορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ανθρωποι με βαθύτατες σχέσεις μεταξύ τους είχαν βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα το 2011, αλλά στη συνέχεια κατάφεραν χάρη και στις… ευλογίες της «Εξυγίανσης» να γεμίσουν τις τσέπες τους με «ζεστό» χρήμα.

Την ίδια στιγμή μάλιστα που έχει συμβεί και το συγκλονιστικότερο… θαύμα στον πολύπαθο χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας. Οι άνθρωποι που έστησαν καριέρες και παχυλούς τραπεζικούς λογαριασμούς στο όνομα της κάθαρσης και της εξυγίανσης, σήμερα έχουν πάθει αφωνία. Το μόνο θετικό είναι ότι επανέφεραν στη μόδα τον βουβό κινηματογράφο, καθώς η εκκωφαντική σιωπή τους στα όσα συμβαίνουν στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου την τελευταία διετία προκαλεί απίστευτο γέλιο.

ΥΓ. Αυτό που δεν «μέτρησε» η ΕΠΟ με την απόφαση του εξωδικαστικού συμβιβασμού, είναι το «μετά». Διότι οι περισσότεροι κατηγορούμενοι του Κοριόπολις, είτε αθωώθηκαν είτε απηλάχθησαν λόγω παραγραφής των αδικημάτων, έχουν κινηθεί εναντίον της για αποζημιώσεις. Και το «δεδικασμένο» που δημιουργήθηκε με τον Γ. Παπαδόπουλο, είναι από εκείνα που δύσκολα μπορείς να αντικρούσεις…

ΥΓ2. Ο Γραμμένος και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής δεν εμφάνισαν στη συνεδρίαση της Τρίτης το έγγραφο απόλυσης του Παπαδόπουλου ούτε την πρότερη σύμβασή του με την Ομοσπονδία. Ειδικά, όμως, η απόλυση έχει το ενδιαφέρον της. Πήρε αποζημίωση όταν απολύθηκε. Κι αν πήρε, όπως δικαιούται κάθε εργαζόμενος που απολύεται, για ποιον λόγο η διοίκηση Πιλάβιου αναφέρθηκε ανέφερε (εάν το έκανε) στην απόλυση ότι εκδιώχθηκε για το Κοριόπολις; Μήπως και αυτό θα πρέπει να μπει ως θέμα συζητήσεις στους αρμόδιους φορείς; Ποιος υπέγραψε την απόλυση και γιατί χρησιμοποιήθηκε ως «δικαιολογία»; Όταν σε απολύει κάποιος δεν χρειάζεται να σου εξηγήσει τι και πώς. Σε διώχνει, σε αποζημιώνει και πάει παρακάτω. Εάν αυτή η ξεκάθαρη διαδικασία αλλάζει, κάτι τρέχει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ