Το αήττητο σερί του ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στο ΟΑΚΑ

Το αήττητο σερί του ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στο ΟΑΚΑ

Ο Δικέφαλος μετράει φέτος 19 νίκες και 3 ισοπαλίες σε 22 αγωνιστικές, αλλά τώρα έχει μια δύσκολη έξοδο απέναντι στον Παναθηναϊκό στην Αθήνα.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας ΠΑΟΚ δείχνει ασταμάτητος φέτος, σε αντίθεση με τον εκτός φόρμας Παναθηναϊκό, που απέχει 27 βαθμούς από την κορυφή. Οι δύο τους συγκρούονται σήμερα (3/3) στις 19:00 στο ΟΑΚΑ, με τον Δικέφαλο να έχει ξέρει ότι τον περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι σε μια αφιλόξενη έδρα γι’ αυτόν (έχει μόλις 7 διπλά απέναντι στον Παναθηναϊκό), στην οποία φέτος οι πράσινοι παραμένουν αήττητοι.

Όπως σημειώνεται και στην επίσημη σελίδα της Super League, ο ΠΑΟΚ έχει τρεις διαδοχικές νίκες σε βάρος του Παναθηναϊκού για πρώτη φορά στην ιστορία του, καθώς κέρδισε πέρσι 4-0 στην Τούμπα και 3-0 στο Μαρούσι, και φέτος 2-0 στην Τούμπα. Μάλιστα αν αγνοήσουμε τα play-offs του 2017, οι νίκες του ΠΑΟΚ γίνονται τέσσερις σερί με 13-0 γκολ!

Ο Παναθηναϊκός έχει χάσει την αποτελεσματικότητα του ξεκινήματος και πλέον ψάχνει αποτελέσματα που θα τον κρατήσουν στη διεκδίκηση της πέμπτης θέσης. Ξεκίνησε με πέντε νίκες στο πρωτάθλημα, αλλά στα 17 παιχνίδια που ακολούθησαν έχει μόλις άλλες πέντε νίκες όλες κι όλες.

Τώρα δύσκολα νικά και στην έδρα του, αλλά κρατάει το αήττητό της, κάτι που μόνο ο ΠΑΟΚ έχει επίσης καταφέρει από όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος.

Επιθετικά μπορεί να μην ήταν και από τις πιο παραγωγικές ομάδες από την αρχή του πρωταθλήματος, ωστόσο τα τρία γκολ στα επτά τελευταία παιχνίδια είναι σημάδι δυσκολίας. Και τα τρία μάλιστα τα έχει πετύχει στο πρώτο ημίχρονο.

Ο ΠΑΟΚ έχει το μυαλό του στην εξασφάλιση του τίτλου. Έχει επτά βαθμούς διαφορά από τον 2ο Ολυμπιακό, οι οποίοι δεν επιτρέπουν χαλαρότητα, αν και ο ΠΑΟΚ έχει και άλλο στόχο εκτός από το πρωτάθλημα: Το αήττητο στη σεζόν! Και ίσως ο Παναθηναϊκός να είναι το ψηλότερο εμπόδιο ως το τέλος. Η ειρωνεία; Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός είναι η μοναδική ομάδα που έχει κατακτήσει αήττητη πρωτάθλημα (τη σεζόν 1963-64) και θέλει να σταματήσει του σερί του ΠΑΟΚ.

Έτσι έχουμε ένα παιχνίδι, που αν υπάρξει νικητής θα διακόψει ένα αήττητο του αντιπάλου, ενώ αν δεν υπάρξει νικητής, θα διατηρήσουν και οι δύο το αήττητο μεν, αλλά ο ένας βαθμός ίσως να μην είναι καλός για τους άμεσους στόχους τους. Τόσο για τον ΠΑΟΚ, που μπορεί να δει τον Ολυμπιακό να πλησιάζει στους πέντε βαθμούς, όσο και για τον Παναθηναϊκό που μπορεί να απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο από τον Άρη.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Νίκες Παναθηναϊκού: 63

Ισοπαλίες: 29

Νίκες ΠΑΟΚ: 41

ΜΕ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

Νίκες Παναθηναϊκού: 43

Ισοπαλίες: 16

Νίκες ΠΑΟΚ: 7

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ