Αστέρας Τρίπολης – Παναιτωλικός 3-0

Αστέρας Τρίπολης – Παναιτωλικός 3-0

Παρά την αποβολή του Τριανταφυλλόπουλου μόλις στο 4ο λεπτό, ο Αστέρας ήταν καταιγιστικός, για να επικρατήσει με το εντυπωσιακό 3-0 του κάκιστου Παναιτωλικού.

Αν και έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 4’ λόγω της αποβολής του Τριανταφυλλόπουλου, ο Αστέρας «σάρωσε» τον Παναιτωλικό στην Τρίπολη με 3-0 (23η αγωνιστική).Στους 25 βαθμούς η ομάδα του Γιώργου Παράσχου μετά την 7η νίκη της, απομακρύνθηκε αρκετά από τις επικίνδυνες θέσεις.

Αντιθέτως ο κακός Παναιτωλικός γνώρισε 9η ήττα, παρέμεινε στους 30 βαθμούς και έχασε την ευκαιρία να προσπεράσει η έστω να φτάσει τον Παναθηναϊκό που έχει έναν περισσότερο.

Το ματς ξεκίνησε… στραβά για τους γηπεδούχους καθώς μόλις στο 4’ έμειναν με παίκτη λιγότερο. Ο Πασαλίδης έκανε το λάθος, έδωσε την μπάλα στον Μοράρ και ο Τριανταφυλλόπουλος τράβηξε τον Ρουμάνο έξω από την περιοχή, ώστε να μην βγει τετ α τετ με τον Παπαδόπουλο. Ετσι αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή Κομίνη.

Ετσι ο Γιώργος Παράσχος αναγκάστηκε να «θυσιάσει» τον επιθετικό Αραβίδη, περνώντας στη θέση του τον μέσο Μπέλοκ. Η εξέλιξη αυτή έφερε τον Παναιτωλικό να έχει ποσοστά κατοχής γύρω στο 70% αλλά να είναι ανούσιος, και τον Αστέρα να είναι σαφώς ανώτερος και πιο απειλητικός παίζοντας με αντεπιθέσεις. Μάλιστα στο 26’ σε μια πολύ ωραία αντεπίθεση οι γηπεδούχοι βρήκαν δίχτυα.

Μετά από εξαιρετική ενέργεια του Καλτσά, ο οποίος από κόρνερ του Παναιτωλικού πήρε την μπάλα, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, έστρωσε στον Μανιά, που «έκοψε» σωστά για τον Βαλιέντε και εκείνος πλάσαρε εύστοχα για το 1-0!

Οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 2-0 στο 31’ (πλασέ Φερνάντεζ), για να σκοράρουν τελικά ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου (44’). Μετά από εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Καλτσά, ο Ιγκλέσιας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιαννακόπουλου!

Και στο δεύτερο μέρος, η αριθμητική υπεροχή του Παναιτωλικού δεν φαινόταν στο ματς. Αντιθέτως οι γηπεδούχοι ήταν και πάλι ανώτεροι ενώ ο φιλοξενούμενοι ήταν λες και έπαιζαν 2-3 παίκτες λιγότερους. Μάλιστα στο 48’ έφτασαν κοντά στο 3-0 (κεφαλιά Ιγκλέσιας απόκρουση Γιαννακόπουλου), κάτι το οποίο πέτυχαν στο 62’ μετά από σουτ του Φερνάντεζ που κατέληξε στην γωνία του Γιαννακόπουλου.

Το 3-0 παρέμεινε ως το τέλος, με τον Παναιτωλικό να μην καταφέρνει να πετύχει ούτε καν το γκολ της τιμής.

Το κλειδί: Ο χαρακτήρας που έδειξε η ομάδα του Αστέρα. Παρότι έμεινε με παίκτη λιγότερο από νωρίς δεν κλείστηκαν μαζικά, αντιθέτως ήταν εκείνοι που εκτός από τα δύο γκολ είχαν ευκαιρίες για περισσότερα.

Το 10άρι: Ο Νίκος Καλτσάς που είχε συμμετοχή και στα δύο γκολ της ομάδας του

Στον πάγκο: Η αμυντική λειτουργία του Παναιτωλικού ήταν κάκιστη. Απέναντι σε μια ομάδα που έπαιζε από την αρχή του ματς με παίκτη λιγότερο, δέχθηκε δύο γκολ και αρκετές φάσεις για μεγαλύτερο σκορ.

Γιατί κόουτς: Αυτή τη φορά ο Αστέρας έπαιξε άμυνα και μάλιστα πολύ καλή. Κάτι το οποίο δεν έκανε σε πολλά από τα προηγούμενα παιχνίδια του και το είχε πληρώσει ακριβά.

Γκολ: 26’ Βαλιέντε, 44’ Ιγκλέσιας, 62’ Φερνάντεζ
Κίτρινες: 77′ Γουίλιαν, 83′ Μιχάι
Κόκκινες: 4’ Τριανταφυλλόπουλος
Διαιτητές: Γιώργος Κομίνης

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Παράσχος): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Βαλιέντε, Ιγκλέσιας, Καλτσάς, Φερνάντεζ (89′ Ορτέγκα), Αραβίδης (8’ Μπέλοκ), Μανιάς (82′ Βλάχος).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Δέλλας): Γιαννακόπουλος, Tσιγγάρας (63’ Μαρινάκης), Μιχάι, Άργκους, Αμαράλ, Μάρκος Πάουλο (68’ Παρράς), Λουσέρο, Γκούγκα, Μάζουρεκ, Ουίλιαν, Μοράρ (30’ Μπαίροβιτς).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ