ΑΕΚ: Μια σεζόν που θέλει να ξεχάσει

ΑΕΚ: Μια σεζόν που θέλει να ξεχάσει

Το φετινό πρωτάθλημα δεν μοιάζει σε τίποτα με το περσινό για την Ένωση όχι μόνο γιατί δεν θα το κατακτήσει αλλά γιατί -επτά αγωνιστικές πριν το φινάλε- δεν υπάρχει ουσιαστικά τίποτα αξιομνημόνευτο από αυτό για τον κόσμο της και τον... ιστορικό του μέλλοντος.

Το σίγουρο για την ΑΕΚ είναι ότι ούτε ο χειρότερος εχθρός της ή και ο πιο απαισιόδοξος οπαδός της δεν θα περίμενε ότι την χρονιά που θα ξεκινούσε το πρωτάθλημα ως η κάτοχος του τίτλου, μετά από 24 χρόνια, θα έμενε τόσο νωρίς εκτός διεκδίκησης του στέμματος που κατέκτησε την προηγούμενη σεζόν.

Ηρθε ο Μάρτιος με την Άνοιξη προ των πυλών και την ΑΕΚ να έχει μείνει οριστικά και αμετάκλητα εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος εδώ και μήνες ενώ μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο «Καραΐσκάκη» απώλεσε και τις όποιες ελπίδες είχε για την δεύτερη θέση και την έξοδο στα προκριματικά του Champions League. Μοναδική της «αποστολή» πλέον το να μην χάσει και την τρίτη θέση και το καλό εισιτήριο για το Europa League.

Όλα αυτά βέβαια όσον αφορά το πρωτάθλημα, καθώς στο Κύπελλο είναι ζωντανή ακόμη και περιμένει την κλήρωση της Παρασκευής για να μάθει τον αντίπαλό της για τα ημιτελικά.

Όλα δείχνουν ότι την Κυριακή 17 Μαρτίου η απερχόμενη πρωταθλήτρια θα παίξει «τελικό» με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Κι αν δε νικήσει ούτε σ΄αυτό το παιχνίδι, τότε συνειδητοποιεί κανείς ότι θα έχει κυλήσει ένα ολόκληρο πρωτάθλημα χωρίς ουσιαστικά την παραμικρή ανάμνηση. Όχι ότι θα είναι και κάτι… τρομερό ή αξέχαστο για την ΑΕΚ ένα διπλό στο Περιστέρι. Αλλά με τέτοια χρονιά…

Δεδομένα που έρχονται σε αντιδιαστολή με την περσινή σεζόν, που ακόμα κι αν δεν είχε ολοκληρωθεί με τον θρίαμβο της κατάκτησης του τίτλου μετά από 25 χρόνια, περιλάμβανε πολλές ξεχωριστές στιγμές, αρκετές να σχηματίσουν πλατύ χαμόγελο στους οπαδούς της. Οι δύο νίκες με εντυπωσιακές ανατροπές επί του Ολυμπιακού είχαν γράψει τη δική τους ιστορία, αναδεικνύοντας «ήρωες» οι οποίοι συμπτωματικά δεν αγωνίζονται πλέον στην ΑΕΚ (Χριστοδουλόπουλος, Γιακουμάκης).

Η νίκη επί του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, η ισοφάριση του Λιβάγια με «καραμπόλα» στο 90΄ (1-1) στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, το… τρελό χατ-τρικ του Βράνιες στο 4-0 επί της Ξάνθης. Στιγμές αξέχαστες, χωρίς να υπολογίζουμε και την αήττητη ευρωπαϊκή πορεία ή την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, στοιχεία που μετέτρεψαν τη σεζόν 2017/18 σε ένα ατελείωτο όνειρο για τους ΑΕΚτζήδες.

Τους τελευταίους 7 μήνες η εικόνα της ομάδας είναι αντιδιαμετρική, όσον αφορά το πρωτάθλημα. Στην Ευρώπη η πρόκριση στους ομίλους του Champions League μετά από 12 χρόνια είναι επίσης γεγονός που κατέγραψε η ιστορία, ενώ στο κύπελλο η ΑΕΚ βρίσκεται για 4η διαδοχική χρονιά τους «4». Η κατάκτηση του τροπαίου θα γιατρέψει τις πληγές και θα περισώσει τη σεζόν, τουλάχιστον σε επίπεδο εντυπώσεων.

Αλλά στο πρωτάθλημα δεν έχει να θυμάται απολύτως τίποτα. Τα διαδοχικά σημαντικά ματς που έπονται, με Παναθηναϊκό και Ατρόμητο, δε μοιάζουν αρκετά για να δημιουργήσουν αναμνήσεις. Το ελάχιστο που οφείλει να κάνει η ΑΕΚ, είναι να επικρατήσει του Παναθηναϊκού στην τελευταία της ευκαιρία να πάρει ένα ντέρμπι, να διατηρήσει την τρίτη θέση και να βελτιώσει τη συγκομιδή της απέναντι στις ομάδες που βρίσκονται στις πρώτες 8 θέσεις της βαθμολογίας, όπου μέχρι σήμερα ο απολογισμός είναι… θλιβερός.

Δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και πέντε ήττες σε δέκα ματς. Αυτό σημαίνει ότι από τους 46 βαθμούς που έχει κατακτήσει στο γήπεδο (καθώς υπάρχουν και οι 3 της τιμωρίας) η ΑΕΚ, οι 37 είναι εναντίον των ομάδων που βρίσκονται στις θέσεις 9-16 της κατάταξης. Τα στοιχεία αφορούν τις «σίγουρες» της πρώτης εξάδας (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Ατρόμητος, Αρης, Παναθηναϊκός), τον Παναιτωλικό και την Ξάνθη. Ακόμα κι αν υπάρξουν ανακατατάξεις με τη Λαμία ή τον Αστέρα Τρίπολης να ανεβαίνουν στην 8άδα, οι διαφοροποιήσεις θα είναι ελάχιστες.

Αναλυτικά οι αγώνες που έδωσε η ΑΕΚ εναντίον του Top 8 της βαθμολογίας στην εφετινή σεζόν:

23/09/2018: ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-0
07/10/2018: ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1
28/10/2018: ΑΕΚ-Αρης 4-0
03/11/2018: Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-0
11/11/2018: ΑΕΚ-Ατρόμητος 0-2
24/11/2018: Παναιτωλικός-ΑΕΚ 2-1
02/12/2018: ΑΕΚ-Ξάνθη 2-0
03/02/2019: ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-1
17/02/2019: Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-1
02/03/2019: Αρης-ΑΕΚ 2-0

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ