Ντάνιελ Ποντένσε: Η επίθεση των χούλιγκαν, τα δάκρυα στο δικαστήριο και το «…να μην γλιτώσει ο mini» (pic, vid)

Ντάνιελ Ποντένσε: Η επίθεση των χούλιγκαν, τα δάκρυα στο δικαστήριο και το «…να μην γλιτώσει ο mini» (pic, vid)

Ο Ντάνιελ Ποντένσε εξιστόρησε στο TAD (Διαιτητικό Δικαστήριο της Πορτογαλίας) για την αιματηρή επίθεση των οπαδών της Σπόρτινγκ στους παίκτες της!

Ο Ντάνιελ Ποντένσε βίωσε μία εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση τον περασμένο Μάιο. Περίπου 50 κουκουλοφόροι οργανωμένοι οπαδοί της Σπόρτινγκ Λισσαβόνας επιτέθηκαν στον ίδιο και τους συμπαίκτες του, στο προπονητικό κέντρο του συλλόγου. Πράξη που οδήγησε τον νυν ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού να λύσει μονομερώς το συμβόλαιό του με τα «Λιοντάρια», κερδίζοντας την ελευθερία του και από το αθλητικό δικαστήριο της Πορτογαλίας.

Αυτές τις ημέρες, λοιπόν, βρίσκεται σε εξέλιξη η εκδίκαση της υπόθεσης στο TAD (Διαιτητικό Δικαστήριο της Πορτογαλίας), μετά από έφεση κατά της απόφασης, που κατέθεσε ο πορτογαλικός σύλλογος. Και για αυτόν τον λόγο ο ο Ντάνιελ Ποντένσε βρέθηκε στην Πορτογαλία την Πέμπτη ώστε να δώσει το «παρών» στο δικαστήριο και να εξιστορήσει τι συνέβη και για ποιον λόγο κατήγγειλε το συμβόλαιό του.

Οι Πορτογάλοι αξιώνουν αποζημίωση ύψους 60.000.000 ευρώ από τον Ολυμπιακό για τον παίκτη, ο οποίος αποκτήθηκε ως ελεύθερος το καλοκαίρι και η μεταγραφή του εγκρίθηκε κανονικά, τόσο από την UEFA και τα Πορτογαλικά δικαιοδοτικά όργανα, όσο και από τη FIFA, η οποία αρνήθηκε να εξετάσει την υπόθεση, από τη στιγμή που υπήρχε ξεκάθαρη απόφαση από πορτογαλικό δικαστήριο, αλλά και εν εξελίξει δίκη σε δεύτερο βαθμό. Σε αυτή τη δίκη, βεβαίως, ο Ποντένσε δεν είναι μόνο κατηγορούμενος. Αλλά και κατήγορος. Καθώς αξιώνει από τη Σπόρτινγκ το ποσό των 580.012 ευρώ για το συμβόλαιό του και πάνω από 250.000 ευρώ για ζημίες που αφορούν στην προσωπικότητά του.

Όπως αναφέρει η «Record», ο Ποντένσε έβαλε τα κλάματα στο αθλητικό διαιτητικό δικαστήριο της Πορτογαλίας κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας εμφανώς πιεσμένος από αυτή την περιπέτεια, αλλά και από την εξιστόρηση των γεγονότων. Εξάλλου, μετά τη σύλληψη 38 ατόμων για την επίθεση (μεταξύ των οποίων και του πρώην προέδρου της Σπόρτινγκ, Ντάνιελ ντε Καραβάλιο), δημοσιοποιήθηκαν υποκλαπείσες συνομιλίες-σοκ των οπαδών που επιτέθηκαν και του οργανωτή τους, στις οποίες τονιζόταν «…να μην γλιτώσει ο μίνι» από την επίθεση. Δηλαδή ο Ποντένσε.

Ο οποίος μαζί με τους Ρούι Πατρίτσιο (Γουλβς). Ράφαελ Λεάο (Λιλ), Ζέλσον Μαρτίνς (Ατλέτικο Μαδρίτης), Ρούμπεν Ριμπέιρο (Αλ-Αΐν) κατήγγειλαν τα συμβόλαιά τους και κέρδισαν πανηγυρικά την ελευθερία τους. Καταγγελία είχαν κάνει και οι Μπας Ντοστ, Μπρούνο Φερνάντες, Ροντρίγκο Μπατάλια, Γουίλιαμ Καρβάλιο, οι οποίοι, ωστόσο, αν και έμειναν ελεύθεροι, υπέγραψαν τελικά νέα συμβόλαια με τη Σπόρτινγκ, ενώ ο Γουίλιαμ Καρβάλιο δέχθηκε να πωληθεί στην Μπέτις (20.000.000 €).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ