Ξάνθη – Αστέρας Τρίπολης 0-0

Ξάνθη – Αστέρας Τρίπολης 0-0

Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου κράτησε το μηδέν στην άμυνα για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι και απέναντι στην αδύναμη επίθεση της Ξάνθης κατάφερε να αποσπάσει μια πολύτιμη εκτός έδρας ισοπαλία.

Πολύτιμο βαθμό σε μια δύσκολη έδρα κατάφερε να «τσιμπήσει» ο Αστέρας Τρίπολης, αποσπώντας 0-0 από την Ξάνθη για την 24η αγωνιστική. Με δέκα τελείωσαν το ματς οι Αρκάδες, καθώς στο 81’ αποβλήθηκε ο Μπελοκ με δεύτερη κίτρινη, έχοντας αντικρίσει την πρώτη στο 53’

Στους 26 βαθμούς η ομάδα του Γιώργου Παράσχου, πήρε την 5η ισοπαλία της φέτος στο πρωτάθλημα και 3η μακριά από την Τρίπολη.

Στους 29 βαθμούς οι Ακρίτες, έμειναν σε ένα ακόμη ματς χωρίς γκολ, επιβεβαιώνοντας την αδυναμία τους στο σκοράρισμα (μόλις 16 γκολ σε 24 ματς). Ετσι υποχρεώθηκαν στην 11η φετινή τους ισοπαλία και 4η εντός έδρας.

Το πρώτο 20λεπτο  του ματς κύλησε με την Ξάνθη να έχει εδαφική υπεροχή, με την πρώτη καλή στιγμή να έρχεται στο 29′ με καλό γυριστό σουτ του Γέντρισεκ. Οι γηπέδούχοι λίγο έλειψε να πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα με γκολ στο ενεργητικό τους. Κι αυτό καθώς στο 42′ έχασαν καλή ευκαιρία με τον Μπαξεβανίδη από κοντά να αστοχεί σε διαγώνιο σουτ.

Γενικότερα η ακριτική ομάδα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά χωρίς έμπνευση, δεν δημιουργούσε πολλά προβλήματα στην άμυνα του Αστέρα. Παρόμοιο σκηνικό και στο Β΄ μέρος, με τη Ξάνθη να πιέζει, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, όπως και οι όποιες ξαφνικές αντεπιθέσεις του Αστέρα.

Πάντως στο 89′ οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν ακόμη και τους τρεις βαθμούς, όταν ο Μανιάς βγήκε απέναντι στον Ζίβκοβιτς ο οποίος τον νίκησε με τα πόδια.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο και μετά την αποβολή του Μπελόκ για μαρκάρισμα πάνω στον Μπαριέντος, η Ξάνθη πίεσε περισσότερο, αλλά και πάλι χωρίς αποτέλεσμα.

Το «κλειδί»: Ο Αστέρας ήταν καλοστημένος, δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, έχοντας τις γραμμές του κοντά και αποφεύγοντας λάθη που σε άλλα ματς του στοιχίζουν.

Το «10άρι»: Η άμυνα του Αστέρα κράτησε το μηδέν σε δεύτερο σερί ματς μετά το 3-0 επί του Παναιτωλικού και αυτό ήταν το κλειδί για να πάρει τον βαθμό.

Στον πάγκο: Η επίθεση της Ξάνθης που σε ένα ακόμη ματς ήταν αναποτελεσματική. Αλλωστε τα μόλις 16 γκολ που έχουν οι Ακρίτες σε 24 ματς τα λέει όλα

Γιατί κόουτς: Ο Μίλαν Ράσταβατς καλείται να βρει λύση στην επιθετική δημιουργία της ομάδας του που δεν απειλεί παρά ελάχιστα τον αντίπαλο.

Γκολ: –
Κίτρινες: 32’ Κάντα, 34’ Μπαξεβανίδης, 63’ Καμαρά, 78’ Γέντρισεκ – 16’ Πασαλίδης. 53’, 81’ Μπέλοκ, 71’ Βαλιέντε, 79’ Κυριακόπουλος
Κόκκινες: 81’ Μπέλοκ
Διαιτητής: Τζοβάρας:

ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης. Αλμέιδα, Λισγάρας, Κασάδο, Καμαρά, Καντά (58’ Κοβάσεβιτς), Μπαριέντος (82’ Ντε Αμορίμ), Ντουρίτσκοβιτς, Σαρπόνγκ (46’ Μπρίτο), Γέντρισεκ.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Βλάχος, Πασαλίδης, Βαλιέντε, Κυριακόπουλος, Καλτσάς (86’ Χριστόπουλος), Ιγκλέσιας, Μπέλοκ, Φερνάντεζ (80’ Τασουλής), Αραβίδης (57’ Ρόλε), Μανιάς.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ