Έλεος: Ένα γκολ σε έξι αγωνιστικές ο Παναθηναϊκός, μια νίκη κάθε μήνα!  

Έλεος: Ένα γκολ σε έξι αγωνιστικές ο Παναθηναϊκός, μια νίκη κάθε μήνα!  

Οι Πράσινοι «χάνουν» στροφές και στην περίπτωση τους οι αριθμοί λένε την αλήθεια!

Λέγαμε για την Ξάνθη το απόγευμα εδώ στο 10.gr. Για την ομάδα του Ράσταβατς που δεν σκοράρει ούτε με αίτηση. Έχει ένα γκολ στα τελευταία οκτώ ματς στη Σούπερ Λιγκ. Σε μια διαδικασία που μοιάζει με τιμωρία για κάθε… παράξενο παρατηρητή.

Που να φανταστεί κανείς όμως ότι υπάρχει και ανταγωνισμός σε αυτό το απίθανο που συμβαίνει στους Ακρίτες. Και ποιος να πιστέψει ότι αυτός μπορεί να προκύπτει από τον Παναθηναϊκό. Από αυτή την τεράστια φανέλα που… υποφέρει στη σύγχρονη εκδοχή της.

Που αν δεν υπήρχαν ο Νίκος Νταμπίζας και ο Γιώργος Δώνης ποιος ξέρει πόσο χειρότερα θα ήταν τα πράγματα.

Ένα γκολ στα τελευταία έξι ματς μετρούν οι Πράσινοι στη Σούπερ Λιγκ. Ναι, μια χαρά κόντρα με την Ξάνθη. Ένα γκολ και αυτό νικητήριο, στο τρίποντο με τον Αστέρα Τρίπολης (1-0) πριν σχεδόν έναν μήνα. Στις 16 του Φλεβάρη εκείνη η νίκη –σκόρερ ο Άλτμαν-, στις 17 Μάρτη υποδέχεται η ομάδα του Δώνη τον Παναθηναϊκό. Άρα θα το κάνει «επίσημα» έχοντας μόλις ένα γκολ σε έναν μήνα.

Τρομερό πρόβλημα για τους Πράσινους αυτή η συγκομιδή. Και σίγουρα ένας από τους λόγους της πτώσης του 2019. Εδώ όπου σε δώδεκα αναμετρήσεις συνολικά (για πρωτάθλημα και κύπελλο) υπάρχουν μόλις δύο νίκες. Και η προηγούμενη με 1-0. Εκτός έδρας βέβαια (Αγρίνιο) αλλά στον Γενάρη (30/1). Η συχνότητα νίκης δηλαδή για το Τριφύλλι στο νέο χρόνο είναι ως εδώ μια νίκη κάθε μήνα!

Συνολικά ο Παναθηναϊκός έχει σκοράρει 28 φορές φέτος στην Σούπερ Λιγκ. Επίδοση που δεν είναι κακή (τα ίδια γκολ έχει και ο Άρης για παράδειγμα). Αλλά που… γίνεται κακή με αυτό που συμβαίνει εδώ και έξι αγωνιστικές. Τα πρώτα δώδεκα γκολ ήρθαν στις πρώτες πέντε αγωνιστικές. Τα 14 γκολ στις πρώτες επτά. Άρα στις υπόλοιπες 17 τα άλλα… τόσα που υπολείπονται ως τον τελικό λογαριασμό. Ο Παναθηναϊκός είχε μέσο όρο δύο γκολ ανά ματς στις πρώτες επτά αγωνιστικές και 0,8 γκολ ανά ματς σε όσες ακολούθησαν! Η διαφορά είναι τεράστια. Το σημερινό ήταν το 8ο φετινό ματς πρωταθλήματος δίχως επιθετική παραγωγή.

Απειλείται πλέον η ομάδα του Γιώργου Δώνη να πέσει στην έβδομη θέση της βαθμολογίας. Αν επικρατήσει τη Καθαρά Δευτέρα στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός (30β.) του Πανιωνίου. Ακόμη λοιπόν και σε μια βραδιά που μια εκτός έδρας ισοπαλία με την ΑΕΚ, δεν θεωρείται «κακό νέο» τα πράγματα στριμώχνουν ακόμη περισσότερο. Μοιάζει πλέον πάρα πολύ δύσκολο να μπορέσει να διεκδικήσει την 5η θέση από τον Άρη, άρα και να «πετάξει» από πάνω του την τιμωρία του από τα κύπελλα Ευρώπης.

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Πράσινοι ξεκίνησαν τη διαδρομή με το εξωπραγματικό -6. Πως αν είχαν τους βαθμούς που κέρδισαν στο γήπεδο θα ήταν σήμερα στην 5η θέση. Αυτό όμως δεν αλλάζει πολλά πράγματα. Στην τελική καταμέτρηση. Στο τι θα γράψει το… κοντέρ. Και στις προϋποθέσεις που δημιουργούνται για την επόμενη σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ