Λάρισα – Λεβαδειακός 2-0

Λάρισα – Λεβαδειακός 2-0

Η Λάρισα με πρωταγωνιστή τον Ντέλετιτς επικράτησε με 2-0 του Λεβαδειακού εντός έδρας και πήρε μια πολύτιμη νίκη στη μάχη που δίνει για να παραμείνει στη Super League.

Η Λάρισα πέτυχε μια πολύ σημαντική νίκη απέναντι στον Λεβαδειακό με 2-0 και ξέφυγε πέντε βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη. Η ομάδα του Τζιανλούκα Φέστα ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του ματς κόντρα στους νωθρούς Βοιωτούς και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντέλετις ανάσανε βαθμολογικά.

Οι βυσσινί σκόραραν στο 70ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ντέλετιτς, μετά από χέρι του Ρεχιασβίλι σε σέντρα του Σικάβκα, ενώ στο 83ο λεπτό της αναμέτρησης η Λάρισα κλείδωσε το τρίποντο με σκόρερ τον Σικάβκα που άλλαξε τη ροή του ματς.

Χωρίς φάσεις και με κακό ρυθμό το πρώτο μέρος

Η Λάρισα στο ξεκίνημα του παιχνιδιού μπήκε πολύ δυνατά, όμως δεν απείλησε ιδιαίτερα. Μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκάλεπτο όμως ξεκίνησε να πιέζει ψηλά και να κλέβει μπάλες, χωρίς ωστόσο να δημιουργεί ευκαιρίες. Ο Λεβαδειακός από την άλλη είχε το μυαλό του στα μετόπισθεν, είχε δώσει τον έλεγχο στους γηπεδούχους και απλά περίμενε.

Τελικά η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 34ο λεπτό από τη Λάρισα. Ο Νούνιτς έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Ντέλετιτς έπιασε την κεφαλιά – αφύλακτος στο κέντρο της άμυνας του Λεβαδειακού – αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Μπάγιτς.

Ανέβηκε η Λάρισα στο δεύτερο ημίχρονο και καθάρισε με Ντέλετιτς και Σικάβκα

Η ΑΕΛ και στο δεύτερο μέρος μπήκε σε φουλ ρυθμούς με σκοπό να πετύχει ένα τέρμα που θα αλλάξει τη ροή του ματς και θα της δώσει μια πολύτιμη νίκη. Οι βυσσινί έδειξαν τις διαθέσεις τους από την αρχή και στο 47′ ο Ντέλετιτς είχε την πρώτη καλή στιγμή όταν πήρε την μπάλα κεντρικά εκτός περιοχής, ελίχθηκε, μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, αλλά ο Μπάγιτς ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε.

Στο 51ο λεπτό της αναμέτρησης ο Λεβαδειακός είχε την πρώτη του καλή φάση όταν ο Μόρας προσπάθησε να απομακρύνει και παραλίγο να σκοράρει στην εστία της ομάδας του. Έξι λεπτά αργότερα και πάλι ο Λεβαδειακός απείλησε όμως χωρίς τύχη. Ενώ το ματς όμως όδευε προς το τέλος και ο Λεβαδειακός συνέχιζε σε παθητικό ρόλο, η Λάρισα κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Ρεχιασβίλι, μετά από σέντρα του Σικάβκα. Ο Ντέλετις ανέλαβε στο 70ο λεπτό την εκτέλεση και νίκησε τον Μπάγιτς ανοίγοντας το σκορ για την ΑΕΛ.

Στο 78ο λεπτό μάλιστα ήρθε και η χαριστική βολή για τους φιλοξενούμενους, καθώς ο Παντελιάδης δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε, μετά από ανακάλυψη όμως του διαιτητή Βρέσκα που είδε χέρι του Έλληνα αμυντικού.

Στο 83ο λεπτό η ΑΕΛ εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα και κλείδωσε τη νίκη, καθώς ο Ντέλετιτς έβγαλε ωραία πάσα στον Γιακιμόβσκι κι αυτός «σέρβιρε» στον Σικάβκα για το 2-0. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα πως οι Βοιωτοί τελείωσαν με εννέα το ματς, αφού τραυματίστηκε και ο Ιωαννίδης στο 90′ και δεν μπορούσε να συνεχίσει.

Με τη νίκη αυτή η ΑΕΛ ξέφυγε πέντε βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη και αύξησε τη διαφορά της από τον Λεβαδειακό, που έμεινε στους 20 βαθμούς και κάτω από την επικίνδυνη ζώνη.

Το «κλειδί»: Το πέναλτι που έκανε ο Ρεχιασβίλι, καθώς φαινόταν δύσκολο μέχρι εκείνη τη χρονική στιγμή ότι θα άλλαζε το σκορ

Το «10άρι»: Για ακόμη μια φορά ο Ντέλετιτς έκανε τη διαφορά για τη Λάρισα. Ο μεσοεπιθετικός των βυσσινί είναι ο πιο ποιοτικός παίκτης της ομάδας και το έδειξε με μια ακόμα σπουδαία εμφάνιση.

Στον πάγκο: Ο Λεβαδειακός ήταν ακίνδυνος επιθετικά και δεν πραγματοποίησε καλή εμφάνιση, όμως αναμφίβολα το AEL FC Arena ήταν και πάλι σε πολύ κακή κατάσταση και ο αγωνιστικός χώρος ακατάλληλος.

Γιατί κόουτς: Ο Νίκος Καραγεωργίου φάνηκε πως φοβήθηκε πολύ το παιχνίδι και περίμενε πίσω τη Λάρισα, η οποία ήταν καλύτερη, αλλά ο Λεβαδειακός της έδωσε δικαιώματα.

Γκολ: Ντέλετιτς (70′), Σικάβκα (83′)
Κίτρινες: Μπέρτος (61′), Σετσέροβιτς (67′), Μιλοσάβλιεβιτς (85′) – Νανγκίς (42′), Παντελιάδης (53′, 77′), Μπράλιτς (55′)
Κόκκινες: Παντελιάδης (78′)
Διαιτητής: Βρέσκας, Βοηθοί: Ευθυμιάδης, Απτόσογλου, Τέταρτος: Σέζος

Λάρισα (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς (85′ Μπαργκάν), Μόρας, Λεοζίνιο (75′ Γιακιμόβσκι), Μπέρτος, Μπράλιτς, Ζίβκοβιτς, Σεσέροβιτς, Νούνιτς (64′ Σικάβκα), Γκοΐκοβιτς

Λεβαδειακός (Νίκος Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Νανγκίς, Κονέ (46′ Μητρόπουλος), Μαρκόβσκι, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Καραχάλιος (80′ Ιωαννίδης), Ρεκβιασβίλι, Τσαμπούρης, Σαβαντογκό (81′ Άγκουα), Αντιλέχου

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ