Η «ξηρασία» στην επίθεση και τα… κοινά Χιμένεθ-Ουζουνίδη

Η «ξηρασία» στην επίθεση και τα… κοινά Χιμένεθ-Ουζουνίδη

Η «ελεύθερη πτώση» της ΑΕΚ στο σκοράρισμα και στην παραγωγή φάσεων και οι περιπτώσεις παικτών που σταματούν την κουβέντα περί διαχείρισης του ρόστερ.

Είναι κοινώς αποδεκτό πως η ΑΕΚ επί Μαρίνου Ουζουνίδη κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα και δημιουργούσε πολλές περισσότερες ευκαιρίες από ότι τώρα, με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο της. Η αλλαγή στον τρόπο σκέψης, λειτουργίας και εκτέλεσης έχει «μπλοκάρει» την ΑΕΚ, η οποία έχει δει τους αριθμούς της να κάνουν θεαματικές βουτιές! Είναι χαρακτηριστικό πως οι αριθμοί στις τελικές προσπάθειες έχουν μειωθεί αισθητά και πλέον η ΑΕΚ δεν απειλεί καν μέσα από την περιοχή. Πολύ απλά διότι εκεί δε φτάνει η μπάλα!

Με Ουζουνίδη

Κόντρα στα Γιάννινα ήταν 4-0 από το ημίχρονο και οι τελικές ήταν 12-10 υπέρ της «Ένωσης», η οποία στο πρώτο μέρος έκανε πάρτι.

Κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης η ΑΕΚ έκανε 14 τελικές και επικράτησε 3-0. Δέχθηκε 5.

Κόντρα στον Πανιώνιο η ΑΕΚ επικράτησε με 2-0 και οι τελικές προσπάθειες ήταν 8-8

Κόντρα στον Λεβαδειακό οι τελικές ήταν 20 υπέρ και 4 κατά! Τελικό αποτέλεσμα 1-0.

Κόντρα στον ΠΑΟΚ δε ήταν 16-8 με το σκορ να μένει στο 1-1, με τους φιλοξενούμενους να παίζουν ταμπούρι και καθυστερήσεις από τη στιγμή που έμειναν με παίκτη λιγότερο.

Μέσος όρος τελικών προσπαθειών 14.

Αποτελέσματα: 4 νίκες και 1 ισοπαλία

Με Χιμένεθ

Με τον ΟΦΗ η ΑΕΚ έκανε 11 τελικές, δέχθηκε μόλις 3 και το τελικό σκορ ήταν 1-0!

Με τον Ολυμπιακό ήταν 4-1 το τελικό σκορ με τέσσερα γκολ παθητικό στο β’ μέρος και τις τελικές να είναι 9-7 υπέρ των γηπεδούχων.

Με τον Απόλλωνα το τελικό σκορ ήταν 2-1 και οι προσπάθειες για γκολ ήταν 12-7

Με τον Άρη οι τελικές ήταν 11-6 (οι ουσιαστικές προσπάθειες ήταν μόλις 2) και το ταμπλό έγραψε ήττα με 2-0

Με τον Παναθηναϊκό τέλος ήταν 11-4 και το 0-0 αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα.

Μέσος όρος τελικών προσπαθειών: 10.

Αποτελέσματα: 2 νίκες, 1 ισοπαλία, 2 ήττες.

Που… μοιάζουν Ουζουνίδης και Χιμένεθ

Το προηγούμενο διάστημα με τον Μαρίνο Ουζουνίδη στον πάγκο της ΑΕΚ τα θέματα της ημερησίας διάταξης ήταν μα γιατί δεν χρησιμοποιεί τον έναν, γιατί δεν δίνει χρόνο συμμετοχής στον άλλο… Γιατί, γιατί, γιατί…

Φτάνουμε λοιπόν στο σήμερα και βλέπουμε ότι και επί εποχής Χιμένεθ κάποια πράγματα δεν αλλάζουν. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που δεν έπαιρναν λεπτά συμμετοχής γιατί προφανέστατα δεν τα άξιζαν, κάτι που επαναλαμβάνεται γιατί όπως ο Χιμένεθ είπε: «δεν πρόκειται να χαρίσει λεπτά συμμετοχής.

Στην άμυνα τα κουκιά είναι μετρημένα. Ακόμα και τώρα λοιπόν που η ΑΕΚ ταλαιπωρείται, η μη χρησιμοποίηση των Σβάρνα και Γιαννούτσου αποδεικνύει πως δεν είναι παίκτες για μία ομάδα με ψηλές βλέψεις.

Ένα από τα «αγκάθια» τον προηγούμενο καιρό ήταν ο Αλμπάνης. Είχε στοχοποιηθεί ο Ουζουνίδης γιατί δεν έπαιζε ο Έλληνας ακραίος. Και επί Χιμένεθ πάντως οι συμμετοχές του -με εξαίρεση το ιδιαίτερο ματς με τον ΟΦΗ (λόγω απουσιών)- περιορίζονται σε ολιγόλεπτες.

Όσο για τον Γιαννιώτα, είναι μαζί με τον Μπογέ η απόλυτη απογοήτευση της χρονιάς. 8′ συμμετοχής κόντρα στον ΟΦΗ έχει επί Χιμένεθ. Και προηγουμένως «αόρατος» ήταν. Δεν υπάρχει στο χάρτη. Και δεν υπάρχουν και πολλοί που πιστεύουν ότι θα μπει και ποτέ σε αυτόν…

Μία ιδιαίτερη κατηγορία είναι ο Κλωναρίδης. Ο παίκτης που έβαλε την ΑΕΚ στους ομίλους του Champions League με τα γκολ του. Από βασικός είχε χάσει τη θέση του επί Ουζουνίδη αν και είχε συμμετοχές ως αλλαγή. Επί Χιμένεθ κρίθηκε ικανός να ξεκινήσει τόσο με τον ΟΦΗ, όσο και στο ντέρμπι στο «Γ. Καραϊσκάκης», αλλά έκτοτε αγνοείται η τύχη του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ