Το μπλόκο του Δώνη στα άκρα

Το μπλόκο του Δώνη στα άκρα

Ο στόχος του έμπειρου τεχνικού του Παναθηναϊκού είναι να φρενάρει τους ακραίους του Ολυμπιακού. Ο κίνδυνος των στημένων φάσεων.

Ο Γιώργος Δώνης δύσκολα θα αφήσει την τριάδα στα μετόπισθεν. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού αναμένεται στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό να διατηρήσει τρεις παίκτες πίσω, απλώς θα υπάρχει μία διαφορά. Αντί για 3-5-2, που έπαιξε με την ΑΕΚ, θα γυρίσει τον σχηματισμό σε 3-4-3.

Το πιο πιθανό, μάλιστα, εξαιτίας και του τραυματισμού του Μαυρομμάτη στη μέση, είναι να διατηρήσει και τον Οικονόμου σε ρόλο αριστερού στόπερ, δίπλα στους Κολοβέτσιο, Κουλιμπαλί. Σίγουρος είναι ο Διούδης και οι Γιόχανσον, Ινσούα ως ακραίοι μπακ χαφ, αλλά και οι Κουρμπέλης, Κάτσε στον άξονα. Ο Δώνης έχει τη δυνατότητα να γυρίσει σε 3-4-3 από τη στιγμή που γυρίζει και ο Μπουζούκης, ο οποίος με την ΑΕΚ εξέτισε την ποινή του. Επιπλέον, ο Χατζηγιοβάνης δεν χρησιμοποιήθηκε με την Ένωση, πήρε ανάσες και θα είναι πιο φρέσκος κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο. Στην κορυφή θα είναι φυσικά ο Μακέντα. Γίνεται αντιληπτό, ότι στη συγκεκριμένη διάταξη δεν υπάρχει ο Χρήστος Δώνης σε σχέση με το περασμένο ντέρμπι.

Ο έμπειρος τεχνικός του Παναθηναϊκού έχει το 3-4-3 στο μυαλό του, διότι η δύναμη του Ολυμπιακού είναι στα άκρα. Ο Ομάρ επέστρεψε και είχε ασίστ στο ματς με τον Άρη. Έχει ανεβάσματα στην αντίπαλη περιοχή, όπως και ο Κούτρης. Επιπλέον, υπάρχουν οι Μασούρας, Ποντένσε μπροστά. Με το 3-5-2, οι ακραίοι μπακ των Πειραιωτών δεν θα έχουν παίκτη μπροστά τους και είναι πιθανό με τον εξτρέμ να ανεβαίνουν και να βάζουν στη μέση τον Γιόχανσον, ή τον Ινσούα. Αντίθετα, με τον Μπουζούκη που έχει εξαιρετική τεχνική και είναι καλός στην κατοχή της μπάλας και τον ταχύτατο Χατζηγιοβάνη, δεν θα είναι τόσο πολύ το μυαλό τους στην επίθεση.

Αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει να περιορίσει τα άκρα του Ολυμπιακού θα έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα για να μην ηττηθεί τουλάχιστον. Σαφώς υπάρχει και ο Φορτούνης, που κάνει τρομερή σεζόν, αλλά εκεί υπάρχουν οι Κουρμπέλης, Κάτσε, συν ότι ο διεθνής μέσος με τον φορ θα πέφτουν πάνω σε τρεις στόπερ. Το θέμα για τον Δώνη είναι να μην υπάρχουν υπεραριθμία για τον αντίπαλο στα άκρα. Ένα ακόμα θέμα που θα δουλέψει πολύ ο τεχνικός του «τριφυλλιού» έως το ντέρμπι, αλλά θα το αναλύσει στους παίκτες του και σε βίντεο, είναι οι στημένες φάσεις. Οι ερυθρόλευκοι έχουν καλά χτυπήματα φάουλ και κόρνερ και είναι δυνατοί στο ψηλό παιχνίδι. Είναι ένας ακόμα τομέας που μπορεί να κρίνει το αποτέλεσμα του ντέρμπι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ