Η μεγάλη διαφορά γκολ για τον Ολυμπιακό, με παρανομαστή το Καραϊσκάκη

Η μεγάλη διαφορά γκολ για τον Ολυμπιακό, με παρανομαστή το Καραϊσκάκη

Πρώτη επίθεση στην Ελλάδα οι Πειραιώτες, αλλά με το 70% των γκολ τους μέχρι τώρα να προκύπτει στα ματς του «Καραϊσκάκης».

 

Βρήκε τον βηματισμό του από ένα σημείο και έπειτα. Έφτιαξε και τα ποσοστά του που ως τα μισά του δρόμου έμοιαζαν παράταιρα. Με τέσσερα από τα έξι τελευταία ματς της χρονιάς όμως μακριά από το Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να φροντίσει να «καλύψει» μια ακόμη παράξενη κατάσταση για εκείνον μιλώντας τη γλώσσα του γκολ. Να βελτιώσει όσο γίνεται τις εκτός έδρας επιδόσεις του στο σκοράρισμα. Που ως εδώ δεν ταιριάζουν ούτε με το ποδόσφαιρο που παρουσιάζει η ομάδα του Μαρτίνς. Ούτε καν με τα… μαθηματικά.

Τι λέει ως εδώ το κοντέρ: Εντός έδρας 2,7 γκολ ανά ματς στην επίθεση. Εκτός έδρας 1,3 γκολ ανά ματς. Στην έδρα του λοιπόν ο Ολυμπιακός έχει ως εδώ στο πρωτάθλημα τα 36 από τα 51 του γκολ. Μακριά από αυτή έχει μόλις 15. Το 70% της παραγωγής του αφορά στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Στο ίδιο γήπεδο που με 1 γκολ σε 72 τελικές κόντρα σε ΠΑΟΚ (23), Παναθηναϊκό (21) και Λαμία για το κύπελλο (28) έκανε πιθανότατα τα πιο μεγάλα αγωνιστικά λάθη της φετινής του διαδρομής. Τα αποτελέσματα που αγωνιστικά του στερούν το δικαίωμα να διεκδικήσει τους εγχώριους τίτλους. Μακάρι βεβαίως να ήταν οι λόγοι μόνο αγωνιστικοί, αλλά αυτή είναι μάλλον μια διαφορετική ιστορία.

Από αυτά τα 15 γκολ; Τα έξι δεν υπολογίζονται με θέα στο ΟΑΚΑ. Ούτε του τραυματία Λάζαρου (2), ούτε του Βούκοβιτς (2) που ουσιαστικά πλέον έχασε την επαφή του με την εντεκάδα. Ούτε φυσικά τα αυτογκόλ του Σκόνδρα (ΠΑΣ) και του Στάθη (Απόλλωνας). Μένουν τα υπόλοιπα εννέα. Δηλαδή ο Χασάν (3) που όλα δείχνουν ότι θα προλάβει να δηλώσει ετοιμοπόλεμος, του Φορτούνη (3) και των Γκερέρο (Λεβαδειακός), Ποντένσε (ΠΑΟΚ), Καμάρα (Ατρόμητος).

Ως το τέλος της διαδρομής οι Ερυθρόλευκοι, πέραν του Παναθηναϊκού θα φιλοξενηθούν ακόμη στις έδρες του Παναιτωλικού της Λαμίας και της ΑΕΛ. Εντός έδρας έχουν τα ματς με τον Ατρόμητο και την Ξάνθη. Ο άτυπος τίτλος της πιο παραγωγικής ομάδας της Σούπερ Λιγκ, περνά από το ΟΑΚΑ και ένα τελευταίο «μπλοκ» επαρχίας.

Προς το παρόν βεβαίως η «ομαδοποίηση» δεν αφορά κανέναν. Η… παραγωγή με τον Παναθηναϊκό είναι που αφορά τους Πειραιώτες. Τον αιώνιο αντίπαλο που φέτος στο ΟΑΚΑ έχει δεχθεί μόλις οκτώ τέρματα σε 11 αγωνιστικές και μετρά 7 νίκες και 3 ισοπαλίες (ηττήθηκε μόνο από τον ΠΑΟΚ).

Ένα δύσκολο εμπόδιο, όχι μόνο για λόγους πρεστίζ. Αλλά και για λόγους αγωνιστικούς. Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχει πέσει στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά στην έδρα του έχει την 4η καλύτερη συγκομιδή βαθμών (24). Έχοντας μάλιστα δύο ματς λιγότερα εκεί, από ΠΑΟΚ (37), Ολυμπιακό (34) και ΑΕΚ (30) που προπορεύονται…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ