Βίντεο-σοκ από το «ντου» στον πάγκο του Ολυμπιακού! (vid)

Βίντεο-σοκ από το «ντου» στον πάγκο του Ολυμπιακού! (vid)

Οπαδοί του Παναθηναϊκού «ανέβασαν» τη στιγμή της επίθεσης! Μπουνιά σε άνθρωπο του πάγκου από οπαδό με διαπίστευση. Χειραψία του επικεφαλής των ΜΑΤ, με οπαδό που ηγήθηκε της επίθεσης! Απίστευτες εικόνες, που «σκοτώνουν» τον Παναθηναϊκό από την επίθεση των χούλιγκαν στους ερυθρόλευκους, τον Μοντεστό και τον Μουρίκη.

Ακόμη ένα ντέρμπι που αμαύρωσε την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ακόμη ένα ντέρμπι, που λόγω ορισμένων αμετανόητα επικίνδυνων, δεν τελείωσε. Ακόμη ένα ντέρμπι που με πρόσχημα την «αγάπη», προκαλεί ανυπολόγιστη καταστροφή σε έναν από τους σημαντικότερους συλλόγους της χώρας. Μια ομάδα που προσπάθησε, που τα έδωσε όλα μέσα στο γήπεδο, που πάλεψε φέτος να κερδίσει τον σεβασμό και τον… χρόνο, αλλά τελικά είδε τους δικούς της οπαδούς να την καταδικάζουν.

Οσα έγιναν στο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό είναι από εκείνα τα τραγικά, που διασύρουν το ποδόσφαιρό μας. Από εκείνα που δεν θέλεις να βλέπεις. Από εκείνα που διώχνουν τον κόσμο από τα γήπεδα. Που τρομάζουν όλους όσους θέλουν να πάνε στο γήπεδο για να περάσουν ευχάριστα το απόγευμά τους με τα παιδιά τους, να ξεδώσουν, να χαρούν ή να λυπηθούν για την ομάδα τους. Είναι από εκείνα τα επικίνδυνα, που θα πρέπει να εκλείψουν κάποια στιγμή.

Φαινόμενα σοκαριστικά, όπως η εισβολή οπαδών και η επίθεση στον πάγκο του Ολυμπιακού, την ώρα της διεξαγωγής του αγώνα, είναι από εκείνα που δεν προκαλούν απλά σοκ. Προκαλούν αποτροπιασμό. Και επιβεβαιώνουν ότι το ποδόσφαιρό μας στην εποχή της εξυγίανσης, είναι ένα μεγάλο ξέφραγο αμπέλι. Ξέφραγο αμπέλι με ευθύνη των ίδιων των ομάδων, αλλά και της Πολιτείας και της Αστυνομίας. Και το μέγεθος της σήψης φαίνεται σε όλο του το μεγαλείο από ένα βίντεο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο.

Ενα σοκαριστικό, αποστομωτικό βίντεο, που προφανώς ανέβηκε από οπαδούς του Παναθηναϊκού και το οποίο δείχνει την εξέλιξη της επίθεσης στον πάγκο του Ολυμπιακού. Μια επίθεση που έγινε με πρωτοφανή… χαλαρότητα, από ανθρώπους που έφεραν έως και διαπιστεύσεις της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ένα βίντεο που δείχνει τι ακριβώς συνέβη, πώς ακριβώς κινήθηκαν οι οπαδοί των Πράσινων, την επίθεση ενός εξ αυτών στον βοηθητικό πάγκο του Ολυμπιακού με μπουνιά, αλλά και τη στάση της Αστυνομίας!

Από το βίντεο, μάλιστα, προκύπτουν δύο πολύ σημαντικά ζητήματα, τα οποία δεν είναι ρητορικά, αλλά ουσιαστικά.
1) Ο οπαδός που τρέχει στον πάγκο του Ολυμπιακού, στο σημείο όπου κάθονται εκείνη την ώρα ο Μοντεστό και ο Μουρίκης, και φαίνεται να ρίχνει μπουνιά σε μέλος της αποστολής των Πειραιωτών, έχει κρεμασμένο καρτελάκι του Παναθηναϊκού. Δηλαδή βρίσκεται νόμιμα στον αγωνιστικό χώρο, ως (πιθανότατα) ασφάλεια του γηπέδου. Ποιος, λοιπόν, άφησε έναν διαπιστευμένο να χτυπήσει άνθρωπο των Πειραιωτών και αφού το περιστατικό γίνεται μπροστά σε αστυνομικούς και υπεύθυνους του αγώνα, γιατί το παιχνίδι δεν σταμάτησε αμέσως σε εκείνο το σημείο; Οριστικά…
2) Από το προκλητικό βίντεο φαίνεται πως ένας από τους οπαδούς που ηγείται της επίθεσης, κάνει χειραψία οικειότητας (!) με τον επικεφαλής των ανδρών των ΜΑΤ που βρέθηκαν στο σημείο αφού είχε γίνει η επίθεση και η παραπάνω χειροδικεία! Μια εικόνα που αν μη τι άλλο, απαιτεί εξηγήσεις, όχι από τους οπαδούς, βεβαίως, αλλά από την Αστυνομία. Η οποία δεν φρόντισε να αποτρέψει το περιστατικό και κυρίως δεν φρόντισε να προστατέψει την αποστολή του Ολυμπιακού!

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι από το εν λόγω βίντεο επιβεβαιώνεται και με εικόνα ότι αυτό που ισχυρίζεται ο Ολυμπιακός. Από την πρώτη στιγμή οι Ερυθρόλευκοι ανέφεραν επίσημα ότι είχαν ζητήσει την παρουσία διμοιρίας των ΜΑΤ πίσω από τον πάγκο. Κάτι, ωστόσο, που δεν έγινε ποτέ, με αποτέλεσμα ο… δρόμος να είναι ανοιχτός για ό,τι συνέβη!

Εξάλλου, εάν στο σημείο δεν είχαν σπεύσει 3-4 αστυνομικοί της Αθλητικής Βίας, που είδαν τις απειλητικές κινήσεις των οπαδών του Παναθηναϊκού και προσπάθησαν να τους εμποδίσουν, μπορεί να είχαμε πολύ χειρότερα να συζητάμε τώρα. Διότι κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να είχε συμβεί, ειδικά από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός κάνει λόγο για οπαδό με μαχαίρι! Οπως κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να είχε συμβεί εάν από τον πάγκο του Ολυμπιακού είχε υπάρξει αντίδραση ή πανικός (σ.σ. στην επίθεση του οπαδού με μπουνιά, διακρίνεται ο Μοντέστο και ένας αστυνομικός με πολιτικά να απωθούν τον επιτιθέμενο οπαδό).

Δυστυχώς, τα γεγονότα δείχνουν ότι ο πάτος δεν είναι ακόμη ορατός. Δυστυχώς, τέτοια περιστατικά, δείχνουν ότι έχει και παρακάτω. Και δυστυχέστερα, όσο κι αν οι εμπνευστές αυτής της αθλιότητας τιμωρηθούν από τον Νόμο, το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Παναθηναϊκός είναι αυτός που τραυματίζεται θανάσιμα.

Μετά από όλα αυτά, λοιπόν, η κουβέντα για το εάν έπρεπε ή όχι να συνεχιστεί το παιχνίδι είναι περιττή. Οπως, βεβαίως, κι αν έπρεπε να διακοπεί το παιχνίδι από το 5ο λεπτό, για να ησυχάσουν όλοι από αυτό το αίσχος…

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΝ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ:

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ