Διακοπή και επιστροφές αλλάζουν την ΑΕΚ

Διακοπή και επιστροφές αλλάζουν την ΑΕΚ

Η έξτρα δουλειά στα Σπάτα και οι επιπλέον λύσεις στα χέρια του Χιμενεθ.

Η ΑΕΚ και ο Μανόλο Χιμένεθ θα λέγαμε πως περίμεναν… πως και πως τη διακοπή του πρωταθλήματος. Ο Ισπανός τεχνικός επέστρεψε στην Ένωση σε μια δύσκολη περίοδο και μπήκε με την μία στα βαθιά. Χωρίς να υπάρχει ο χρόνος να δουλέψει με υπομονή με την ομάδα που παρέλαβε.

Ο Χιμένεθ επί της ουσίας έκανε τις αναλύσεις του για το ρόστερ και την κατάσταση των παικτών του, εν μέσω αγωνιστικής δράσης. Και μάλιστα απαιτητικής. Κάτι που δεν του είχε δώσει το δικαίωμα να εξάγει τα συμπεράσματα που επιθυμούσε και συνάμα να βελτιώσει τομείς που έκρινε πως υπήρχε πρόβλημα.

Η διακοπή του πρωταθλήματος για τα παιχνίδια των εθνικών ομάδων δίνει στον προπονητή του Δικεφάλου το «παράθυρο» που θα λέγαμε πως αναζητούσε… μανιωδώς. Μιας και στο διάστημα που βρίσκεται στην ΑΕΚ, ο Χιμένεθ έχει εντοπίσει ζητήματα αγωνιστικής και όχι μόνο φύσεως, που θέλει είτε να βελτιώσει, είτε να αλλάξει.

Από την προηγούμενη κιόλας εβδομάδα ο Χιμένεθ έχει σχεδιάσει με τους συνεργάτες του το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουν οι Κιτρινόμαυροι, μέχρι και τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει δύο διπλές προπονήσεις, σήμερα και αύριο, αλλά και διήμερο ρεπό το σαββατοκύριακο.

Στόχος του Ισπανού τεχνικού είναι η ομάδα του να ανεβάσει ρυθμούς και να αποκτήσει… νεύρο. Να δουλέψει αρκετά στην φυσική κατάσταση, αλλά και σε κομμάτια τακτικής. Όπως για παράδειγμα η πίεση στον αντίπαλο και οι στημένες φάσεις.

Η λογική του Χιμένεθ για τις δύο διπλές προπονήσεις είναι να δει το πώς θα ανταποκριθούν οι παίκτες του σε καταστάσεις πίεσης. Κάτι που εκτιμά πως θα βρει μπροστά της η Ένωση στην πορεία, μιας και ενόψει υπάρχουν «κολλητά» και δύσκολα ματς, για πρωτάθλημα και κύπελλο.

Αναμφίβολα η επιπλέον δουλειά που θα γίνει στα Σπάτα θα βελτιώσει την ΑΕΚ. Ωστόσο δεν είναι ο μοναδικός λόγος, που η Ένωση αναμένεται να παρουσιάσει ένα άλλο πρόσωπο με την επιστροφή στη δράση.

Ο προπονητής των Κιτρινόμαυρων θα έχει στα χέρια του αρκετές επιπλέον λύσεις, μιας και οι τραυματίες αναμένεται να έχουν επιστρέψει. Στο διάστημα της διακοπής αναμένεται να μπουν σε κανονικούς ρυθμούς προπονήσεων οι Νίκλας Χουλτ, Έλντερ Λόπες, Πέτρος Μάνταλος, Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, αλλά και ο Έκι Πόνσε. Που πάντως δεν υπολογίζεται για το ματς με τον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ, αφού έχει δηλωθεί να εκτίσει ποινή.

Οι υπόλοιποι θα είναι όμως στη διάθεση του Ισπανού τεχνικού, με την μοναδική περίπτωση που θα χρειαστεί ενδεχομένως λίγο χρόνο ακόμα για να μπει στην αγωνιστική εξίσωση, να είναι εκείνη του Λόπες. Μιας και ο Πορτογάλος προέρχεται από εξάμηνη απουσία.

Οι παραπάνω επιστροφές είναι σαφές πως αλλάζουν εντελώς την ΑΕΚ. Καθώς η Ένωση ενισχύεται σε κάθε γραμμή της, με ποιότητα και εμπειρία. Συστατικά που μοιάζουν απαραίτητα σε αυτό το τελευταίο κομμάτι της σεζόν, προκειμένου οι Κιτρινόμαυροι να μπουν με το πόδι στο γκάζι στην τελική ευθεία της σεζόν, κυνηγώντας με όλα τους τα «όπλα» το κύπελλο, αλλά και τη διασφάλιση της 3ης θέσης στον βαθμολογικό πίνακα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ