Ποδόσφαιρο στα χρόνια της… χολέρας: Πάρτι της Εξυγίανσης και στην Σούπερ Λιγκ με τον καταδικασμένο Γκαγκάτση

Ποδόσφαιρο στα χρόνια της… χολέρας: Πάρτι της Εξυγίανσης και στην Σούπερ Λιγκ με τον καταδικασμένο Γκαγκάτση

Ο συνεταιρισμός αποφάσισε με ψήφους 11-2 να κρατήσει τον Βασίλη Γκαγκάτση σε ρόλο διευθύνοντα συμβούλου κόντρα στον νόμο. Δεν πτόησε κανέναν η 5ετης κάθειρξη του δικηγόρου. Ούτε καν την ΕΠΟ που από το σκάνδαλο της Κάρτας Υγείας έχασε 12 εκατ ευρώ!

Ότι μπορούν. Πραγματικά ότι μπορούν για να απομακρυνθεί κάθε κανονικός άνθρωπος από το ποδόσφαιρο, ώστε να συνεχίσουν το «πάρτι» τους δίχως την παραμικρή ενόχληση. Η Εξυγίανση είναι πανίσχυρη και τα πλοκάμια της απλώνονται παντού. Πριν από λίγο το Δ.Σ της Σούπερ Λιγκ αποφάσισε την παραμονή του Βασίλη Γκαγκάτση στη θέση του διευθύνοντα σύμβουλου με ψήφους 11-2. Λεπτομέρεια; Βάση του νέου αθλητικού νόμου ο καταδικασθέντας σε 5ετή κάθειρξη –για απιστία- δικηγόρος απαγορεύεται να έχει την παραμικρή ενασχόληση με το ποδόσφαιρο.

Φαίνεται όμως ότι οι άνθρωποι που κρατούν τις τύχες του ποδοσφαίρου στα χέρια τους, έχουν διαφορετική άποψη. Ακόμη και η ΕΠΟ που μέσω του σκανδάλου της Κάρτα Υγείας (του σκανδάλου για το οποίο καταδικάστηκε σε 5ετή κάθειρξη ο Βασίλης Γκαγκάτσης). «Λευκό» ψήφισε ο εκπρόσωπος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας στο Συμβούλιο. Μάλλον θα τα φέρει εκείνος τα 12-13 εκατ ευρώ που χάθηκαν, πίσω στα ταμεία της ΕΠΟ. Πολλώ δε μάλλον στις τσέπες των ομάδων που πληρώνουν όλα αυτά τα χρόνια την Ομοσπονδία, ή και των απλών πολιτών που και εκείνοι υποχρεωτικά συνδράμουν (μέσω των Κρατικών Επιχορηγήσεων) για να τρώνε με χρυσά κουτάλια τα «γρανάζια του συστήματος».

Δεν ενοχλεί κανέναν λοιπόν η «σκανδαλάρα». Έντεκα ομάδες έβαλαν τα στήθη τους μπροστά για τον Γκαγκάτση. Για να τον κρατήσουν στον έμμισθο ρόλο του διευθύνοντα συμβούλου. Όλες από τον κύκλο επιρροής (βλέπε ΕΡΤ) του Υφυπουργού Γιώργου Βασιλειάδη, που έχει τον καταδικασθέντα στον… πρωινό καφέ του. Και βέβαια από το μπλοκ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ που εννοείτε πως δεν ενδιαφέρονται ιδιαιτέρως να κρατήσουν τα προσχήματα. Γιατί να το κάνουν άλλωστε; Ο ΠΑΟΚ έχει εκπρόσωπο στη Λίγκα τον Μάκη Γκαγκάτση, τον γιο του Βασίλη και δήλωσε «απών» για ευνόητους λόγους. Στην πραγματικότητα όμως ήταν τέτοιο το «σκορ» που προσφέρονταν για αυτή την κίνηση. Έκαναν την δουλειά οι υπόλοιποι.

Οι μόνοι που ψήφισαν το νόμιμο είναι ο Ολυμπιακός και η ΑΕΛ του Αλέξη Κούγια. Εκτός από την ΕΠΟ «λευκό» έριξε και ο Πανιώνιος.

«Είναι ξεκάθαρο ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στο οργανωμένο ποδόσφαιρο οφείλουν να πάρουν θέση για το κατά πόσο θεωρούν ή όχι αδιανόητο και ιδιαιτέρως προβληματικό και δυσφημιστικό για την δημόσια εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου και της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος της ανώτατης επαγγελματικής κατηγορίας ποδοσφαίρου να έχει στους κόλπους της σε ανώτατη Διοικητική θέση, και μάλιστα όλως νευραλγική για την εκπροσώπηση και διαχείριση του οργανωμένου ποδοσφαίρου (καθώς πρόκειται για τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της κορυφαίας επαγγελματικής ένωσης στην Ελλάδα και σχεδόν αποκλειστικής εκφραστή του επαγγελματικού ποδοσφαίρου), ένα πρόσωπο που έχει πλέον καταδικαστεί για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος εις βάρος της υπερκείμενης αρχής του ποδοσφαίρου, η οποία κανονικώς και ευλόγως θα έδει να συνοδεύεται και από αγωγές αποζημίωσης δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Ιδίως μάλιστα λαμβανομένου υπόψη ότι ο Συνεταιρισμός μας είναι Μέλος της ΕΠΟ και μάλιστα οι ΠΑΕ που τον αποτελούμε είμαστε οι βασικοί και κύριοι χρηματοδότες της Ομοσπονδίας μέσω των ποσών που καταβάλλουμε για όλους τους τομείς της δραστηριότητάς μας». Αυτά περιέγραφε στην επιστολή του προς τον συνεταιρισμό ο Ολυμπιακός όντας ο μοναδικός που κινητοποιήθηκε έπειτα από την καταδίκη του Βασίλη Γκαγκάτση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Κάνοντας αυτό που έπρεπε να κάνει ο Υφυπουργός Αθλητισμού. Κάνοντας αυτό που λέει ο νόμος.

Νόμος στο ελληνικό ποδόσφαιρο του ΣΥΡΙΖΑ όμως είναι η Εξυγίανση. Είναι ο Υφυπουργός και οι «χαλίφηδες». Ο «δικός μας» Γραμμένος και ο Γκαγκάτσης. Είναι ο Θωμάς, ο Γιαννάκης και τα… άλλα παιδιά. Είναι το Κρατικό χρήμα που μοιράζεται μέσω της ΕΡΤ για να ελέγχονται τα συμβούλια και να μην μιλά κανείς ακόμη και με θέα στην παρανομία. Είναι τουρίστες σαν τον Μέλο Περέιρα που παίρνουν περισσότερα από 20.000 ευρώ τον μήνα για να στήνουν… σκηνικά ντροπής κάθε Κυριακή στα γήπεδα με ανεκδιήγητες διαιτησίες. Αυτή είναι η αλήθεια. Αυτή είναι η δυσάρεστη πραγματικότητα. Και δεν γίνεται να αλλάξει από τη στιγμή που η… παρέα έχει την τράπουλα στα χέρια της.

ΥΓ. Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της βρωμιάς; Φτάνει να διαβάσει δεξιά και αριστερά την περιγραφή της είδησης παραμονής Γκαγκάτση. Πάνε τα χρόνια που μπορούσαν οι δημοσιογράφοι να κατανοήσουν την πραγματικότητα. Τώρα αυτό που καταλαβαίνουν είναι πως… έχασε ο Ολυμπιακός στο συμβούλιο. Οι ίδιοι που επί πολυμετοχικότητας κυνηγούσαν τον Γκαγκάτση ως τον «δαίμονα» του ποδοσφαίρου, τώρα του παρέχουν σέρβις πρώτης ποιότητας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ