Ντιγκινί: «Το δώρο μας για τα γενέθλια του Άρη»

Ντιγκινί: «Το δώρο μας για τα γενέθλια του Άρη»

Ο Γάλλος επιθετικός του Άρη παραχώρησε ραδιοφωνική συνέντευξη και αναφέρθηκε σε πολλά θέματα της ομάδας.

Ο Αρης κλείνει τη Δευτέρα (25/3) 105 χρόνια ζωής και όπως τόνισε ο Νικολά Ντιγκινί το δώρο των ποδοσφαιριστών προς τον κόσμο θα είναι η έξοδος της ομάδας στην Europa League.

Επίσης ο Γάλλος άσος αναφέρθηκε στον πορεία της ομάδας γενικότερα, στην παραμονή τη δική του αλλά και του Ρόουζ, στον κόσμο της ομάδας αλλά και τον πανηγυρισμό του ως «Θεός του πολέμου» μετά από εκείνο το γκολ στη Λαμία.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ντιγκινί: στο Yellow Radio 92,8:

Για την Ελλάδα:

«Νιώθω ότι η Ελλάδα είναι μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Είναι το δεύτερο σπίτι μου. Την νιώθω σπίτι μου μετά από πέντε χρόνια εδώ…».

Για το αν νιώθει οικογένειά του τον Άρη:

Nαι φυσικά, καθημερινά δουλεύω σκληρά εδώ, έζησα σπουδαίες στιγμές στο γήπεδο. Και φυσικά θέλω να μείνω στο Κλεάνθης Βικελίδης και περισσότερα χρόνια…».

Για το αν θέλει να πετύχει και το πρώτο γκολ του Άρη στην Ευρώπη:

«Θέλω να βάλω το πρώτο μου γκολ στην Ευρώπη με τον Άρη! Αλλά πρώτα έχουμε πέντε ματς ακόμα, 15 πόντοι, δεν είμαστε ακόμα στην Ευρώπη».

Για το πρώτο του γκολ στην Λαμία:

«Πολύ όμορφη στιγμή για μένα και την ομάδα. Ήταν το πρώτο ματς της χρονιάς, μία μέρα… ανακούφισης. Ήταν ένα κλειστό παιχνίδι μέχρι εκείνο το σημείο και μας βοήθησε να φτάσουμε στη νίκη».

Για τον τότε πανηγυρισμό του στην Λαμία:

«Πολύς κόσμος μου το είχε πει τότε πως του άρεσε. Δεν είμαι άνθρωπος που πανηγυρίζω συχνά, οπότε ήταν περισσότερο ιδιαίτερος για μένα. Ίσως το ξανακάνω στο μέλλον».

Για το αν το σκεφτόταν από πριν:

«Όταν είσαι σε ένα τέτοιο κλαμπ, θέλεις κάτι για να πανηγυρίσεις μαζί με τον κόσμο. Το συζητούσα εκείνες τις μέρες με τον αδερφό μου τι πανηγυρισμό να κάνω».

Για την πορεία της ομάδας, μέχρι στιγμής:

«Είμαστε χαρούμενοι, γιατί είμαστε σε θέση που μας φέρνει πολύ κοντά στην Ευρώπη. Είμαι ευχαριστημένος και για μένα. Θα μπορούσαμε να τα πάμε πολύ καλύτερα, δεν είχε κάποιες καλές στιγμές. Χρειάζεται να συνεχίσουμε σοβαροί γιατί αν σκεφτούμε ότι τελείωσε ίσως να τα χάσουμε όλα».

Για τον αποκλεισμό από το Κύπελλο:

«Ελπίζω γιατί είναι στο μυαλό μου να κατακτήσω έναν τίτλο με τον Άρη. Θα το παλέψουμε του χρόνου με όλες μας τις δυνάμεις. Μακάρι να μην συμβεί ποτέ ξανά αυτό που έγινε στον Εργοτέλη, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο, θέλω να το ορκιστώ, αλλά δεν γίνεται».

Για την απόφασή του να έρθει στον Άρη:

«Μίλησα με αρκετούς και με τον Νίκο Τσουμάνη, με τον Νίκο Λαζαρίδη, Χαβίτο επίσης, αλλά και με αρκετούς που έπαιξαν εναντίον του Άρη. Ακόμα και αυτοί που δεν έπαιξαν στον Άρη, μου είπαν πως ήταν μία έδρα από τις δυσκολότερες και ένιωσα αυτή την πίεση που σου δίνει η έδρα».

Για τον Λίντσεϊ Ρόουζ:

«Είναι ένα πολύ καλό και ώριμο παιδί. Είναι πολύ ευτυχής εδώ. Τον βοήθησα στην αρχή, αλλά προσαρμόστηκε και μόνος του. Έχει κι εμένα και τον Μπάσα που είμαστε φίλοι του”. …το αν μίλησαν και θέλει όντως να μείνει: “Είναι πολύ χαρούμενος και θέλει να μείνει. Δεν είναι βέβαια στο χέρι του, γιατί ανήκει αλλού. Αλλά μου έχει πει πως θέλει να μείνει…».

Για το «πειραχτήρι» της ομάδας και φίλο του, Μπάσα:

«Ισχύει ναι, είναι από αυτούς που θέλει να δημιουργεί μία καλή ατμόσφαιρα στην ομάδα. Αλλά για μένα ο πιο… αστείος είναι ο Σιώπης, κερδίζει το βραβείο! Αλλά και ο Μπάσα είναι μέσα σε αυτούς”

Για το πέναλτι που εκτέλεσε με τον Απόλλωνα και αν το ήθελε και το τι είπαν με τον Ματέο Γκαρσία:

«Μου είπε πως ήθελε να το εκτελέσει εκείνος, θέλαμε και οι δυο. Εγώ είχα πάει όμως πρώτος, οπότε του υποσχέθηκα πως θα εκτελέσει το επόμενο και συμφώνησε.

Για το αν θέλει να βγει πρώτος σκόρερ του Άρη:

«Θα πετύχω όσα περισσότερα μπορώ, γιατί θα βοηθήσω την ομάδα μου, αλλά δεν έχει σημασία σε ποια θέση θα καταλήξω».

Για την αλλαγή στην εικόνα του Άρη:

Δεν ξέρω αν είναι μόνο ο κόουτς ή ότι οι παίκτες αλλάξαμε αρκετά πράγματα ως προς το πως βλέπαμε τα ματς. Δείξαμε μεγαλύτερη μαχητικότητα και πίεση στον αντίπαλο. Αλλά φυσικά μας βοήθησε ο κόουτς να το καταλάβουμε αυτό».

Για την αγάπη του κόσμου:

«Είμαι περήφανος για την αγάπη και την στήριξη που παίρνω από τον κόσμο. Θέλω να παλεύω γι αυτούς, με κάνει πιο δυνατό. Θέλω να πιστεύω πως θα… αγαπιόμαστε για περισσότερα χρόνια!».

Για τα 105α γενέθλια του Άρη την Δευτέρα:

«Φέτος θα του κάνουμε δώρο την έξοδο στην Ευρώπη. Αυτό μας ζητούσαν από την αρχή της χρονιάς…».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ