Κουρμπέλης: Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού και οι επίφοβοι

Κουρμπέλης: Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού και οι επίφοβοι

Ο Κουρμπέλης και οι Γιόχανσον, Ινσούα έχουν συμβόλαιο, αλλά πάντα υπάρχει αγωνία για την παραμονή τους.

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης είναι το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του Παναθηναϊκού. Ο αρχηγός έχει συμβόλαιο έως τον Δεκέμβριο του 2020 και σίγουρα με τη λήξη της σεζόν, ένα από τα θέματα που θα απασχολήσουν τον Νίκο Νταμπίζα είναι η επέκταση του συμβολαίου του διεθνούς αμυντικούς μέσου.

Η παραμονή του, όμως, δεν μπορεί να είναι σίγουρη. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να έρθει μία προσφορά από το εξωτερικό (παρά τα νέα σενάρια, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να γίνει διαπραγμάτευση με τον ΠΑΟΚ) και τα δεδομένα να ανατραπούν. Ο Κουρμπέλης, ο οποίος παρακολουθείται κι από τη Στρασμπούργκ, τσεκάρεται συνεχώς από ευρωπαϊκούς συλλόγους. Πρόθεση του Παναθηναϊκού είναι να μην τον παραχωρήσει, αλλά όλα είναι θέμα χρημάτων.

Οι «πράσινοι» θα ήθελαν δεδομένα περισσότερα από 2,5-3 εκατ. ευρώ, αφού έχει ποσοστό μεταπώλησης 30% και ο Αστέρας Τρίπολης, όμως, είναι δύσκολο να έρθει ένα τέτοιο ποσό. Εκτός κι αν ο Κουρμπέλης βγάλει μάτια με την Εθνική στα προκριματικά. Επιπλέον, μην ξεχνάμε ότι μπορεί να γίνει μία δελεαστική πρόταση στον 25χρονο χαφ και τότε όποιο κι αν είναι το ποσό για το «τριφύλλι», να είναι δύσκολο να πειστεί να μείνει. Σε κάθε περίπτωση ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να έχει εναλλακτικές λύσεις το καλοκαίρι. Η ομάδα δεν καίγεται να πουλήσει, αλλά είδαμε τι συνέβη με τον Μπεργκ και κυρίως με τον Ζέκα που είχε μία εξαιρετική προσφορά κι αποχώρησε λίγο πριν φύγει ο Αύγουστος…

Έτοιμος, ωστόσο, πρέπει να είναι ο Παναθηναϊκός και για δύο ακόμα υποθέσεις. Οι Γιόχανσον, Ινσούα είναι σημαντικοί παίκτες για τη λειτουργία της ομάδας. Ο Σουηδός, ειδικά αν δεν ανανεώσει ο Κουλιμπαλί πρέπει να μείνει. Ο Αργεντινός το ίδιο. Εκτός του ότι έχει δυνατότητες κι εμπειρία, δεν είναι και το πιο εύκολο να βρεις ποιοτικό αριστερό μπακ με ελάχιστα χρήματα. Οι δύο ποδοσφαιριστές έχουν συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2020 και οι ετήσιες αποδοχές τους κυμαίνονται στις 250.000-300.000 ευρώ.

Οι δύο παίκτες περνούν καλά στην ομάδα και στην Αθήνα, αλλά έχουν καλό βιογραφικό και δεν είναι παράδοξο να βρουν πρόταση. Ο Παναθηναϊκός πέρσι αρνήθηκε προτάσεις για τον Ινσούα. Δεν πίεσε και ο παίκτης, ωστόσο, είναι άγνωστο τι θα πράξει αν συμβεί το ίδιο και το προσεχές καλοκαίρι. Ο Γιόχανσον επίσης ως Σκανδιναβός και με αρκετά χρόνια καριέρας το ολλανδικό πρωτάθλημα, έχει συνηθίσει σε άλλες συνθήκες κι επίσης μπορεί να θελήσει να αναζητήσει κάτι άλλο.

Γενικά και οι τρεις ποδοσφαιριστές δεν είναι απ’ αυτούς που μπορεί να εφησυχάσει ο Παναθηναϊκός. Οφείλει να είναι έτοιμος για παν ενδεχόμενο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ