Λόπες : «Να μείνω στην ΑΕΚ για χρόνια»

Λόπες : «Να μείνω στην ΑΕΚ για χρόνια»

Ο Πορτογάλος μπακ μίλησε για τα μεταγραφικά σενάρια γύρω από το πρόσωπό του και τους προσωπικούς του στόχους

Αποφασισμένος να μείνει στην ΑΕΚ για πολλά χρόνια και να κατακτήσει μαζί της τίτλους εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στη NOVA o Έλντερ Λόπες, με τον αριστερό μπακ της Ένωσης να υπογραμμίζει πως δεν ασχολείται με κανένα μεταγραφικό σενάριο που έχει αναπτυχθεί για τον ίδιο.

Παράλληλα, τόνισε πως θα επιθυμούσε για την επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ έναν αντίπαλο που να μην προέρχεται από τα πρωταθλήματα της Ισπανίας, της Αγγλίας ή της Ιταλίας, ενώ σχολίασε και τον νέο ρόλο που του έχει αναθέσει ο Μανόλο Χιμένεθ.

Οι δηλώσεις του Έλντερ Λόπες στη NOVA:

Για τον επιθετικό ρόλο που έχει πλέον στην ομάδα:
«Είναι αλήθεια ότι τον τελευταίο καιρό βοηθάω περισσότερο στο επιθετικό κομμάτι, αλλά είμαι διαθέσιμος να βοηθήσω σε οποιοδήποτε σύστημα όσο περισσότερο γίνεται, όταν μου ζητηθεί από τον προπνητή να παίζω σε μια συγκεκριμένη θέση».

Για το ότι παθιάζεται με τον κόσμο, ο οποίος λέει ότι η ΑΕΚ βρήκε αριστερό μπακ μετά την εποχή Κασάπη:
«Κι εγώ νιώθω κοντά με τον κόσμο της ΑΕΚ. Προσπαθώ να τα δίνω όλα στο γήπεδο, με μέγιστη ένταση να βοηθήσω την ομάδα όπως θέλω και πρέπει. Να ευχαριστήσω τον κόσμο, νιώθω κι εγώ τη ζεστασιά και θέλω να τους ευχαριστήσω για την αναγνώριση».

Για το αν η παρουσία του Μπακάκη πίσω του τον κάνει να αισθάνεται σιγουριά:
«Είναι χωρίς αμφιβολία πιο άνετα. Ο Μπακάκης μπορεί να παίξει σε οποιαδήποτε θέση. Είναι πάρα πολύ καλό να έχεις τέτοιο συμπαίκτη και να νιώθεις ασφάλεια από πίσω κι εσύ να μπορείς να βοηθήσεις επιθετικά. Όλοι οι ποδοσφαιριστές στην άμυνα δίνουν αυτή τη σιγουριά σε μας και νιώθουμε πιο άνετα στο επιθετικό κομμάτι».

Για το αν είναι μπακ, χαφ ή μπακ-χαφ και πόσες αντοχές έχει:
«Η θέση μου είναι αριστερό μπακ, το πρώτο πράγμα στο μυαλό μου είναι να βοηθήσω αμυντικά, μετά αν έχω την ικανόττηα και τη δυνατότητα να βοηθήσω και επιθετικά, το κάνω. Μέχρι τώρα δεν είχα κάποιο σοβαρό τραυματισμό στην καριέρα μου, από φυσική κατάσταση πάντα ήμουν καλά, δουλεύουμε καλά εδώ και γι’ αυτό μπορώ και βοθηάω. Για την ώρα αισθάνομαι πολύ καλά, ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι».

Για το ματς με την Αούστρια, αν η ΑΕΚ έπαιξε με τη φωτιά, δίνοντας πααρπάνω χώρο από όσο έπρεπε:
«Νομίζω ότι εμείς μπαίνουμε πάντα για να κερδίσουμε, ξέραμε ότι μας βολεύουν δύο αποτελέσματα, ξέραμε ότι ο αντίπαλος θα επιδιώξει τη νίκη, αλλά δε θυμάμαι να υπάρχει πάρα μόνο μία ευκαιρία. Είχαμε κι εμείς μια μεγάλη ευκαιρία με τον Σέρχιο. Σε γενικές γραμμές είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού και δεν υπήρχε περίπτωση να μας ξεφύγει».

Για την αντίπαλο που θα ήθελε:
«Σ’ αυτή τη φάση δεν υπάρχουν αδύναμες ομάδες, όλες είναι πολύ καλές. Φυσικά και θα ήταν καλό αν αποφεύγαμε κάποια από τα μεγάλα πρωταθλήματα, Ισπανία, Ιταλία ή Αγγλία. Εγώ προσωπικά, όμως, θα ήθελα μια ομάδα σαν την Ατλέτικο Μαδρίτης γιατί μου αρέσουν τα μεγάλα παιχνίδια, όμως δεν μπορώ να πω ότι έχω προτίμηση σε κάποια ομάδα. Δε θέλω να αναφέρω κάποιο όνομα ή Ατλέτικο είναι ένα παράδειγμα».

Για τα μεταγραφικά σενάρια που ακούγονται για τον ίδιο:
«Για τον κόσμο θα ήθελα να τον ευχαριστήσω, ταυτίζομαι μαζί του και θα συνεχίσω να βοηθάω την ομάδα όσο περισσότερο γίνεται. Ευχαριστώ για την αναγνώριση και τη στήριξη που έχω από τον κόσμο. Για το ενδιαφέρον από άλλες ομάδες, θα ήθελα να πω ότι είμαι σχετικά ενήμερος, αλλά είναι ένα θέμα που δε με απασχολεί καθόλου αυτή τη στιμγή. Το χειρίζεται ο μάνατζερ μου, δε θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία. Έχω ακόμη έναν χρόνο στην ομάδα και θέλω να συνεχίσω για πολλά χρόνια ακόμα».

Για το ενδεχόμενο κλήσης από τον Φερνάντο Σάντος στην Εθνική Πορτογαλίας:
«Είναι ένα όνειρο, κάτι πάρα πολύ δύσκολο. Είναι ένας στόχος. Αυτή τη στιγμή παίζουν πάρα πολύ καλοί ποδοσφαιριστές, θα είναι καταπληκτικό να σηκώσω το τηλέφωνο και να είναι ο προπονητής, αλλά το αφήνω για τον προπονητή. Είναι ένα παδικό όνειρο, πολύ δύσκολο, αλλά έχω αυτή τη φιλοδοξία».

Για το παιχίδι με την Κέρκυρα και αν επηρεάζει τους παίκτες η σπουδαία πρόκριση:
«Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την Κέρκυρα με απόλυτη σοβαρότητα, έχει την ίδια σημασία με το χθεσινό ματς. Είμαστε στην πρώτη θέση, αν θέλουμε να παραμείνουμε, θα πρέπει να κερδίζουμε κάθε παιχνιδι. κάθε ματς ξεχωριστά χρειάζεται την ίδια σοβαρότητα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ