Οι επιστροφές που λύνουν τα χέρια του Χιμένεθ και… αλλάζουν την ΑΕΚ

Οι επιστροφές που λύνουν τα χέρια του Χιμένεθ και… αλλάζουν την ΑΕΚ

Χουλτ και Λόπες «γεμίζουν» την αριστερή πλευρά, ο Μάνταλος δίνει λύσεις στη δημιουργία, ο Σιμόες τρεξίματα στο κέντρο και ο Άλεφ, «βάθος».

Η επιστροφή της ΑΕΚ στις προπονήσεις έφερε και νέα πρόσωπα στα αγωνιστικά πλάνα του Μανόλο Χιμένεθ. Ο Ισπανός τεχνικός είχε αναφερθεί επανειλημμένα στο πόσο έχουν κοστίσει στην Ένωση οι πολλές και μαζεμένες απουσίες λόγω προβλημάτων τραυματισμού που κλήθηκε να αντιμετωπίσει από την πρώτη στιγμή της επιστροφής του.

Ο Χιμένεθ δεν έχει καταφέρει μέχρι και σήμερα να παρατάξει μια ΑΕΚ πλήρης. Μια ΑΕΚ με όλα τα «όπλα» της στα χέρια του, που θα δώσουν την ευκαιρία στον Ανδαλουσιανό τεχνικό να εφαρμόσει τα πλάνα που έχει στο μυαλό του, χωρίς να απαιτούνται «μπαλώματα» και αλχημείες.

Ο προπονητής του Δικεφάλου μετρά αυτό το διήμερο επιστροφές, βλέποντας το απουσιολόγιο να αδειάζει. Μιας και εκεί είναι πλέον μονάχα ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, που συνεχίζει το ατομικό πρόγραμμα και τις θεραπείες που ακολουθεί για το πρόβλημα στους κοιλιακούς.

Ο Χιμένεθ είναι πεπεισμένος πως με την επιστροφή στη δράση παικτών-«κλειδιά» για τη λειτουργία της ομάδας, η ΑΕΚ μπορεί να παρουσιάσει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο στο δεύτερο γύρο. Σαφέστατα βελτιωμένο, τόσο ποιοτικά, όσο και ποσοτικά.

Βρίσκει ξανά αριστερή πτέρυγα

Ο Νίκλας Χουλτ είναι έτοιμος να επιστρέψει στη δράση και δώσει ξανά ταχύτητα αλλά και συνέπεια στην αριστερή πλευρά της ΑΕΚ, μετά από περίπου ενάμιση μήνα απουσίας. Ο Σουηδός μπακ προπονείται κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα χωρίς πρόβλημα και έτσι υπολογίζεται κανονικά από τον Μανόλο Χιμένεθ για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.

Η παρουσία του Σουηδού αλλάζει εντελώς τα δεδομένα του αγωνιστικού χάρτη των Κιτρινόμαυρων, καθώς ο Χουλτ μπορεί να μετατρέψει την αριστερή πτέρυγα της ΑΕΚ από «αχίλλειο πτέρνα», σε ατού. Ειδικά με την χρησιμοποίησή του σε ρόλο φουλ-μπακ, στο 3-5-2 που «δουλεύει» σταθερά πλέον ο Χιμένεθ.

Ακόμα πιο σημαντική επιστροφή από εκείνη του Χουλτ, θεωρείται αυτή του Έλντερ Λόπες που… πλησιάζει. Ο Πορτογάλος μπακ-χαφ ακολουθεί εδώ και δύο μέρες κομμάτια του κανονικού προγράμματος, ανεβάζοντας συνεχώς στροφές. Στόχος του Λόπες είναι να επιστρέψει στη δράση μέχρι τα μέσα Απρίλη, με το παιχνίδι πρωταθλήματος με τη Λαμία να φαντάζει ως το επικρατέστερο για να δούμε τον 29χρονο άσο και πάλι στο γήπεδο με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Ο Λόπες σίγουρα θα χρειαστεί τον χρόνο του να για βρει πατήματα και ρυθμό, όμως είναι δεδομένο πως η παρουσία του ενισχύει κατά πολύ τον Δικέφαλο. Που αποκτά ξανά ποιότητα και βάθος στην αριστερή πλευρά της. Στοιχεία που… αγνοεί εδώ και πολύ καιρό.

Η μπαγκέτα στον Μάνταλο

Ο Πέτρος Μάνταλος θα είναι επίσης πανέτοιμος για την αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό, γυρίζοντας στα πλάνα του Χιμένεθ την κατάλληλη θα λέγαμε στιγμή. Η ΑΕΚ έδειξε να δυσκολεύεται χωρίς την παρουσία του αρχηγού της, με τη δημιουργία φάσεων να έρχεται με το σταγονόμετρο. Μιας και ούτε ο Μπακασέτας, ούτε ο Λιβάγια αλλά ούτε και ο Μπογέ, μπόρεσαν να δώσουν στην Ένωση τα στοιχεία που της δίνει η παρουσία του Μάνταλου στο γήπεδο.

Ο Captain του Δικεφάλου πλέον είναι στο 100% όμως και η επιστροφή του στην βασική ενδεκάδα στο παιχνίδι κόντρα στον Παναιτωλικό, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. Πιθανότατα σε ρόλο οργανωτή, μπροστά από τα δύο αμυντικά χαφ και πίσω από το δίδυμο της επίθεσης.

Στην εξίσωση και ο Άλεφ

Από τη στιγμή που ο Σιμόες είναι ξανά διαθέσιμος, ο χάρτης του άξονα της ΑΕΚ αλλάζει εντελώς. Ωστόσο, από χθες οι Κιτρινόμαυροι μετρούν μία ακόμα επιστροφή στη μεσαία γραμμή τους, που κάνει τα πράγματα ακόμα καλύτερα και παράλληλα δημιουργεί ευχάριστους «πονοκεφάλους» στον Μανόλο Χιμένεθ, για το σχήμα αλλά και τα πρόσωπα που θα κληθεί να επιλέξει στα μας που ακολουθούν.

Ο Άλεφ Σαλντάντια μπήκε στο πρόγραμμα της υπόλοιπης ομάδας, με την διάταση που τον είχε ταλαιπωρήσει να ανήκει στο παρελθόν. Ο Βραζιλιάνος μέσος προστίθεται έτσι δίπλα στους Σιμόες, Κρστίτσιτς, Γαλανόπουλο, με την μεσαία γραμμή της ΑΕΚ να είναι πλέον «γεμάτη» και… ευέλικτη. Αφού η παραπάνω τετράδα αποτελείται από παίκτες με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά, που παρέχουν μια πλειάδα επιλογών στον Χιμένεθ για τον χώρο του κέντρου.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ