Η Μπενφίκα, ο ατζέντης και το μάξιμουμ για Μπουζούκη

Η Μπενφίκα, ο ατζέντης και το μάξιμουμ για Μπουζούκη

Η πορτογαλική ομάδα δεδομένα ασχολείται με τον νεαρό μεσοεπιθετικό του Παναθηναϊκού. Οι άκρες του εκπροσώπου του και οι προθέσεις για παραμονή με λογική ρήτρα.

Η εφημερίδα «A’ Bola» έφερε στο προσκήνιο ενδιαφέρον της Μπενφίκα για τον Γιάννη Μπουζούκη και η αλήθεια είναι ότι η πορτογαλική ομάδα τον έχει στο μπλοκάκι της.

Αν τον υπολογίζει για μία άμεση λύση, όπως συνέβη με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο ή αν τον έχει ως προοπτική για το μέλλον, θα φανεί από τις κινήσεις της κι εφόσον φυσικά τον αποκτήσει από τον Παναθηναϊκό. Οι «Αετοί της Λισσαβόνας, πάντως, έχουν δείξει ότι δεν διστάζουν να ρίξουν… στη φωτιά ακόμα και 17χρονους.

Τα ΜΜΕ στη χώρα επίσης τονίζουν ότι η Μπενφίκα δίνει έως δύο εκατ. ευρώ κι ότι το «τριφύλλι» ζητάει τουλάχιστον τα διπλάσια. Δεν αποκλείεται, όπως είχε συμβεί και με τον Βλαχοδήμο (το καλοκαίρι του 2017 κι όχι αργότερα όταν κι έκλεισε η μεταγραφή), οι Πορτογάλοι να έχουν ως διαπραγματευτικό ατού και κάποιο έμψυχο αντάλλαγμα. Σε ελληνικό σάιτ γράφτηκε ήδη το όνομα του Μαυροβούνιου αμυντικού μέσου Ίλια Βούκοτιτς (20 ετών, ύψος 1.91)

Η υπόθεση, πάντως, μπορεί να έχει ψωμί. Ας δούμε ορισμένα από τα δεδομένα. Να πιάσει ο Μπουζούκης τώρα τέσσερα εκατ. ευρώ είναι απίθανο. Ο ταλαντούχος παίκτης, ο οποίος τον ερχόμενο Μάιο, κλείνει τα 21 χρόνια, δένεται με συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό έως το καλοκαίρι του 2020. Το να πάρει, λοιπόν, το «τριφύλλι» 4-5 εκατ. ευρώ, όσα ιδανικά θα ήθελε, μοιάζει απίθανο για παίκτη που σε έναν χρόνο μπορεί να φύγει ελεύθερος και να κλείσει από τον επόμενο Γενάρη, όπου επιθυμεί.

Σ’ αυτό το σημείο, να τονίσουμε ότι υπάρχει ένα παραθυράκι στους κανονισμούς μεταγραφών της ΦΙΦΑ, ότι για έναν χαμηλόμισθο ποδοσφαιριστή, δεν μπορεί η ομάδα του να αξιώνει τρελά ποσά. Υπάρχει ένα πλαφόν. Ο Μπουζούκης τώρα παίρνει 40.000 ευρώ. Αυτό, βέβαια, το παραθυράκι είναι εύκολο να… το κλείσει ο οποιοσδήποτε και σπάνια χρησιμοποιείται για να πιεστούν καταστάσεις… Οι ατζέντηδες δεν ακολουθούν αυτόν τον δρόμο (διότι δεν είναι και βέβαιο, όπως είπαμε, ότι δεν μπορεί να προσβάλει τον νόμο οποιοσδήποτε σύλλογος) και για να μην χαλάσουν τις σχέσεις τους με τις ομάδες.

Πάμε τώρα και στον ατζέντη του Μπουζούκη. Ο Πάνος Γαλαριώτης είναι ένας καλός μάνατζερ με τρομερές άκρες στη Μπενφίκα. Αυτός έπαιξε κυριαρχικό ρόλο στη μεταγραφή του Βλαχοδήμου, πήγε τον Μήτρογλου στη Μπενφίκα κι από εκεί στη Μαρσέιγ και γενικά στους «Αετούς της Λισσαβόνας» περνάει η γνώμη του. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει καταφέρει να περάσει και τον Μπουζούκη και να είναι σχετικά ψηλά στις προτιμήσεις.

Ο Γαλαριώτης, όμως, θέλει εκτός από τον ίδιο και τον πελάτη του, να ικανοποιηθεί και ο Παναθηναϊκός. Ξέρει ότι θα έχει μεγαλύτερο κέρδος αν η μεταγραφή κοστίσει περισσότερα από τα 2 εκατ. ευρώ, που φέρεται να δίνει η Μπενφίκα. Επιπλέον, αυτό το ποσό μπορεί να το βρει κι από άλλες ομάδες. Μόνο που τώρα είναι δύσκολο να βρει περισσότερα.

Υπάρχει, λοιπόν, στις σκέψεις του ότι δεν θα είναι κακό να μείνει το παιδί ακόμα έναν χρόνο στον Παναθηναϊκό. Προσοχή. Όχι για να μείνει ελεύθερος το καλοκαίρι του 2020. Να μείνει με επέκταση του συμβολαίου, με μία αύξηση αποδοχών και με μία λογική ρήτρα. Να πάρει ο Μπουζούκης ακόμα μία γεμάτη χρονιά στα πόδια του και να είναι πιο έτοιμος για το επόμενο βήμα και να βγει ωφελημένο και το «τριφύλλι».

Σε κάθε περίπτωση, ο Παναθηναϊκός τώρα δεν μπορεί να πάρει περισσότερα από δύο εκατ. ευρώ. Αν ο Μπουζούκης έχει μία ακόμα καλύτερη σεζόν από τη φετινή κι εφόσον γίνει κι αναντικατάστατος στην Ελπίδων ή κερδίσει και κάποια κλήση στην Ανδρών, τότε η μετοχή του θα ανέβει κι άλλο, άρα και οι προσδοκίες για μεγαλύτερες προσφορές στους «πράσινους» θα είναι βάσιμες.

Το σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός, όπως τονίσαμε και με αφορμή τις ευχές του αντιπροέδρου του ΠΑΟΚ Γιώργου Σαββίδη στον παίκτη την ημέρα των γενεθλίων του, δεν σκέφτεται καν να πουλήσει παίκτη του και ειδικά έναν νεαρό εξελίξιμο όπως ο Μπουζούκης, σε άλλον ελληνικό σύλλογο. Το σημαντικό είναι ότι τις ίδιες προθέσεις έχει και ο ποδοσφαιριστής. Να μείνει στον Παναθηναϊκό ή να πάει στο εξωτερικό. Αν θα είναι τώρα, τον Γενάρη, το επόμενο καλοκαίρι ή σε δύο χρόνια, θα φανεί στην πορεία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ