ΑΕΛ – Αστέρας Τρίπολης 2-1

ΑΕΛ – Αστέρας Τρίπολης 2-1

Νίκη... ζωής (2-1) για την ΑΕΛ επί του Αστέρα, η οποία παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 16' (Καλτσάς) «απάντησε» με τους Φατιόν (31'πεν.) και Μόρα (69') για να πετύχει μια μεγάλη ανατροπή.

Σε ένα από τα πιο «γεμάτα» ματς της σεζόν, η ΑΕΛ επικράτησε του Αστέρα Τρίπολης με 2-1 στο «AEL FC ARENA» για την 26η αγωνιστική. Στους 30 βαθμούς οι Θεσσαλοί, πανηγύρισαν την 7η νίκη τους και πήραν βαθιά «ανάσα» στην μάχη της παραμονής.

Αντιθέτως οι Αρκάδες γνώρισαν την 13η ήττα τους, παρέμειναν στους 27 βαθμούς και μαζί «αγχώθηκαν» καθώς δεν κατάφεραν να απομακρυνθούν από τις χαμηλές θέσεις.

Οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ στο 5′ με κεφαλιά του Γκοϊκοβιτς, όμως η ομάδα που άνοιξε το σκορ ήταν ο Αστέρας λίγο αργότερα. Στο 16’ο Μανιάς έφυγε στην αντεπίθεση, έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή απέναντι στον Κρίστινσον, ο οποίος απομάκρυνε. Ο Καλτσάς πήρε το ριμπάουντ και με νέο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στη συνέχεια οι Αρκάδες πήραν τον έλεγχο και στο 28′ έφτασαν κοντά σε δεύτερο γκολ με τον Μανιά, όμως αστόχησε για λίγο.

Σα να μην έφτανε αυτό στους φιλοξενούμενους, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση (1-1) τρία λεπτά αργότερα (31′) από πέναλτι του Φατιόν. Την εσχάτη των ποινών είχε εξασφαλίσει λίγο νωρίτερα ο Κούνιτς σε μαρκάρισμα του Μουνάφο, με την υπόδειξη να είναι τουλάχιστον αυστηρή.

Η απάντηση των γηπεδούχων λίγο έλειψε να έρθει με τη… σέντρα καθώς στο 32’ ο Αθανασιάδης έδιωξε εξ’ επαφής μετά την προβολή του Μόρα. Ο ρυθμός είχε ανέβει με τον Αστέρα να αγγίζει και αυτός το γκολ στο 43’ με τον Καλτσά, αλλά τον Κρίστινσο να διώχνει ενστικτωδώς!

Στο δεύτερο μέρος δεν είχαμε τόσες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, με την ΑΕΛ όμως να παίζει πιο επιθετικά και τελικά να καταφέρνει να προηγηθεί στο 69’ με τον Μόρα.

Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε άψογα ένα κόρνερ ο Βαγγέλης Μόρας νικά τους πάντες στον αέρα, στέλνει την μπάλα πρώτα στο δοκάρι του Αθανασιάδη και μετά στα δίχτυα για το 2-1.

Το ματς είχε πάρει «φωτιά» με τον Αστέρα να βγαίνει μπροστά στο 72’ και να χάνει μεγάλη διπλή ευκαιρία με τους Μανιά και Μουνάφο καθώς αμφότεροι νικήθηκαν από τον Κρίστινσον. Πάντως στην προσπάθεια του Ελληνα επιθετικού φάνηκε να τον τραβάει ο Μπέρτος, με τον διαιτητή να δίνει εντολή το ματς να συνεχιστεί.

Στο υπόλοιπο ο Αστέρας τα έπαιξε όλα για όλα μήπως και ισοφαρίσει, με τον Παράσχο να ρίχνει στη μάχη τους Ρόλε, Αραβίδη και Τασουλή, αλλά η ομάδα του να μην κάνει κλασική ευκαιρία και το 2-1 να παραμένει ως το φινάλε.

Γκολ: 31΄πεν. Φατιόν, 69’ Μόρα – 16΄Καλτσάς
Κίτρινες: 32’ Φατιόν, 57’΄Σεσέροβιτς 90+2’ Μόρας – 52’ Μπελόκ, 47΄Καλτσάς, 90+1’ Βαλιέντε
Κόκκινες:
Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου

ΑΕΛ (Φέστα): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Κούνιτς (71′ Γιακιμόβσκι), Σικάβκα, Μόρας, Ακόστα (46΄Σεσέροβιτς), Μπέρτος, Μπράλιτς, Ζίβκοβιτς, Γκοΐκοβιτς, Φατιόν (90’ Γκόλιας).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Παράσχος): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Βλάχος (78’ Αραβίδης), Τριανταφυλλόπουλος, Ορτέγκα (84’), Πασαλίδης, Μπελόκ (74’ Ρολε), Μουνάφο, Βαλιέντε, Καλτσάς, Μανιάς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ