Ολυμπιακός – Ατρόμητος 2-1

Ολυμπιακός – Ατρόμητος 2-1

Ο Ολυμπιακός σπατάλησε ένα τσουβάλι ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, «προσέφερε» άλλες τόσες στον Ατρόμητο, βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον Κουλούρη, αλλά με τα (πρώτα) γκολ των Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκη, έφερε τα πάνω κάτω.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε με τη φωτιά κόντρα στον Ατρόμητο. Αλλά δεν κάηκε. Κυρίως, λόγω της μεγάλης ποιότητας  των ποδοσφαιριστών του, αλλά και της εξαιρετικής εμφάνισης στο δεύτερο ημίχρονο. Στο… δικό του ημίχρονο. Τα πρώτα φετινά γκολ στο πρωτάθλημα από τους Γκιγιέρμε και Μπουχαλάκη, από σπουδαίες σέντρες των Φορτούνη και Ποντένσε, αντίστοιχα, έλυσαν τον γρίφο και ανέτρεψαν το σκορ για τους Ερυθρόλευκους. Οι οποίοι, σπατάλησαν ένα τσουβάλι ευκαιρίες στο πρώτο 45λεπτο, έχασαν τα… άχαστα, έκαναν… δώρο στον Κουλούρη το 0-1 και προσέφεραν κι άλλες ευκαιρίες στους παίκτες του Κάναντι, να κάνουν τη ζημιά. Ζημιά που αποφεύχθηκε και ο Ολυμπιακός συνεχίζει. Και όπου φτάσει…

Μάλλον μουδιασμένοι στα πρώτα λεπτά του αγώνα οι Ερυθρόλευκοι από τον τρόπο που επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του ο Νταμίρ Κάναντι κι από το γεγονός ότι οι Περιστεριώτες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, δεν παρουσίασαν τη συνηθισμένη τους… φούρια στο γήπεδο. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα απείλησαν μόλις στο 2ο λεπτό με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ουάρντα (παρέμβαση του Σα και δοκάρι) και κοίταξαν κατάματα τους Πειραιώτες. Στο 13ο λεπτό, ο Φορτούνης έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Μασούρα, ο οποίος με φοβερή ντρίμπλα έφερε την μπάλα στο αριστερό, σούταρε αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Μέγερι.

Στο 15′ ο Μπρούνο πάσαρε στον Μάντσον, εκείνος από πλάγια θέση πλάσαρε, αλλά ο Σα στην κλειστή του γωνία μπλόκαρε την μπάλα. Στο 30′ ένα λάθος του Γκιγιέρμε στον χώρο του κέντρου, έδωσε την ευκαιρία στον Μπρούνο να πάρει την μπάλα, να κάνει ανενόχλητος το γύρισμα και ο Κουλούρης με δεξί πλασέ νίκησε τον Σα και έκανε το 0-1 για τον Ατρόμητο. Οι Πειραιώτες προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 43′ «άγγιξαν» την ισοφάριση με τον Ποντένσε να βρίσκει τον Φορτούνη στο 2ο δοκάρι, εκείνος να κοντρολάρει με το στήθος αλλά να μην τελειώνει τη φάση.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ισορροπίες άλλαξαν άρδην. Ο Ολυμπιακός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του. Άρχισε να «σφυροκοπά» την αντίπαλη άμυνα και δεν άργησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Ο Ντίας βρήκε δεξιά τον Φορτούνη, εκείνος έκανε τη σέντρα και ο Γκιγιέρμε με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Μέγιερι και ισοφάρισε σε 1-1 για τον Ολυμπιακό, με το πρώτο του ερυθρόλευκο τέρμα στο πρωτάθλημα (ο 15ος διαφορετικός σκόρερ του Ολυμπιακού στη Superleague).

Στο 57ο λεπτό ο Χασάν με διαγώνιο πλασέ δεν κατάφερε να νικήσει τον Μέγερι που απέκρουσε εντυπωσιακά. Στο 75′ ο Ομάρ πάσαρε στον Ποντένσε, εκείνος έκανε την σέντρα από τα δεξιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Μπουχαλάκης πέφτοντας έκανε το αριστερό πλασέ και νίκησε τον πορτιέρε του Ατρόμητου για το 2-1 της ομάδας του (σημειώνοντας το 1ο του γκολ στη Superleague – 16ος διαφορετικός σκόρερ του Ολυμπιακού στη Superleague).

Η πίεση των γηπεδούχων είχε αποδώσει καρπούς. Ο Ατρόμητος προσπάθησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης αλλά δεν παρήγαγε αξιόλογες ευκαιρίες. Εν αντιθέσει με τους Ερυθρόλευκους και τον… Ποντένσε ο οποίος ξεκίνησε τα ζογκλερικά του αλλά δεν κατάφερε ούτε στο 85′ ούτε στο 87′ να μετουσιώσει σε γκολ τις εξαιρετικές του ατομικές ενέργειες.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε τίποτα και ο Ολυμπιακός, όπως και στον πρώτο γύρο, νίκησε με ανατροπή και «δράστες» τους… ασυνήθεις ύποπτους τον Ατρόμητο και έφτασε τους 60 βαθμούς, περιμένοντας να δει τι θα συμβεί στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Ο Ατρόμητος υπέστη την τρίτη σερί του ήττα κι έμεινε στους 43.

Το «κλειδί»: Το γρήγορο γκολ της ισοφάρισης, πέντε λεπτά μετά την σέντρα στο β’ ημίχρονο, έδωσε ψυχολογία στον Ολυμπιακό που επέβαλλε απόλυτα το παιχνίδι του στη συνέχεια.

10άρι: Ο Φορτούνης και ο Ποντένσε ήταν ακόμα μια φορά διακριθέντες. Όχι μόνο λόγω των ασίστ, αλλά και τις γενικότερης παρουσίας τους στον αγωνιστικό χώρο. Πολυτιμότερος όμως για τον Ολυμπιακό ήταν ο Ανδρέας Μπουχαλάκης που έκανε ένα πολύ σωστό παιχνίδι, ανταποκρινόμενος απόλυτα στο ρόλο του, ενώ βρήκε και το γκολ.

Στον πάγκο: Ο Γκιγιέρμε εξιλεώθηκε για το λάθος του, που έφερε το γκολ του Ατρόμητου. Κάποιες παρακινδυνευμένες μεταβιβάσεις των Μεριά και Σισέ δεν κόστισαν στους γηπεδούχους.

Γιατί κόουτς: Απόλυτα σωστή αποδείχθηκε η διπλή αλλαγή του Πορτογάλου στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου. Ο Ολυμπιακός του δεύτερου 45λεπτου, ήταν ο γνωστός εντός των τειχών Ολυμπιακός, με την γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας που «πατάει» τον αντίπαλό του με ασφυκτικό πρέσινγκ.

Γκολ: 50′ Γκιγιέρμε, 75′ Μπουχαλάκης – 30′ Κουλούρης

Κίτρινες: 68′ Ελαμπντελαουί – 52′ Μάντσον

Κόκκινες: –

Γήπεδο: Γ. Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Ματίας Γκεστράνιους (Φινλανδία)

Βοηθοί: Γιαν Πέτερ Αραβίρτα (Φινλανδία), Νίκο Αλακάρε (Φινλανδία)

Τέταρτος: Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Κούτρης, Μεριά, Σισέ, Ελαμπντελαουί, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Ποντένσε, Φορτούνης (92′ Καμαρά), Μασούρας (46′ Χασάν), Γκερέρο (46′ Ντίας).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μέγερι, Κιβρακίδης (77′ Μανούσος), Ρισβάνης, Χατζηϊσαΐας, Σάκιτς, Μπουσούλατζιτς, Μάντσον, Ουάρντα (62′ Καρασαλίδης), Μπρούνο, Ενσικουλού (81′ Μούγιακιτς), Κουλούρης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ