«Φαβορί ο ΠΑΟΚ, αλλά θα του βάλει δύσκολα ο Αστέρας»

«Φαβορί ο ΠΑΟΚ, αλλά θα του βάλει δύσκολα ο Αστέρας»

Ο Τσιώλης και ο Βεργέτης μίλησαν για τη μάχη του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Δύο πρώην προπονητές του Αστέρα Τρίπολης, ο Σάκης Τσιώλης και ο Στάικος Βεργέτης μίλησαν στην εφημερίδα «Live Sport» για τα ημιτελικά του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, με το πρώτο ματς των δύο ομάδων να διεξάγεται σήμερα (3/4) στις 19:00 στην Τούμπα.

Ο νυν τεχνικός της Παναχαϊκής, Σάκης Τσιώλης, ο οποίος οδήγησε τον Αστέρα στον τελικό του κυπέλλου το 2013 (αποκλείοντας τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά!) τόνισε: «Ο ΠΑΟΚ είναι θεωρητικά το φαβορί. Στην πράξη, όμως, ο Αστέρας Τρίπολης έχει το background και την προϊστορία για να του δημιουργήσει προβλήματα. Όπως το 2013, την πρώτη χρονιά του Σαββίδη, που έκανε την μεγάλη ανατροπή, κέρδισε στην ρεβάνς της Τρίπολης με 2-0 και πέρασε στον τελικό.

Έχει ένα πλεονέκτημα η Τρίπολη, όπως και τότε, παίζει τον πρώτο ημιτελικό στην Τούμπα. Αν καταφέρει να φέρει ένα αποτέλεσμα στα μέτρα της, όλα μπορούν να γίνουν στην ρεβάνς. Αυτή την στιγμή ο ΠΑΟΚ είναι η καλύτερη ομάδα και με την φόρα που έχει πάρει είναι το φαβορί για το πρωτάθλημα, αλλά σε έναν ημιτελικό μπορεί να μεσολαβήσουν πολλοί αστάθμητοι παράγοντες».

Ακόμη πρόσθεσε: «Τον σημαντικότερο ρόλο θα παίξει το αποτέλεσμα στην Τούμπα. Οι παίκτες – βαρόμετρο του ΠΑΟΚ, όπως ο Βιεϊρίνια και ο Μπίσεσβαρ, έχουν την ποιότητα για να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του σκορ.

Από την άλλη, πρέπει να δούμε την αντίδραση της ανασταλτικής λειτουργίας της Τρίπολης απέναντι στα ατού του ΠΑΟΚ και το πώς θα μπορέσει να χτυπήσει στις πλευρές του Μάτος και του Βιεϊρίνια, στα κενά στην άμυνα που αφήνει η προώθηση και των δύο πολύ ψηλά. Να δούμε, εάν θα μπορέσει η Τρίπολη να τα εκμεταλλευτεί.

Θα έλεγα, γενικότερα, ότι ο Αστέρας στηρίζεται στο πολύ καλό του κέντρο και στην σταθερότητα της άμυνάς του. Ο ΠΑΟΚ στον ρεαλισμό και στην ποιότητα που έχει στην επίθεση και κυρίως στους δύο ακραίους Μάτος και Βιεϊρίνια, που δημιουργούν με τις προωθήσεις τους υπεραριθμία στις πλευρές. Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να έχει ως βασικό στόχο την νίκη στην Τούμπα, χωρίς να δεχτεί γκολ».

«Ο ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ»

Ο μέχρι πρότινος προπονητής της Δόξας Δράμας, Στάικος Βεργέτης, υπό την καθοδήγηση του οποίου ο Αστέρας έφτασε για πρώτη φορά σε ομίλους του Europa League τη σεζόν 2014-2015 υπογράμμισε: «Ο ΠΑΟΚ θα επιδιώξει να κάνει το παιχνίδι του, να επιβάλλει τον ρυθμό του και να χτυπήσει από τον άξονα και από τις πλευρές. Κομβικό σημείο του αγώνα θα είναι η στιγμή που χάνει ο ΠΑΟΚ την μπάλα. Εάν, τότε, ο ΠΑΟΚ ασκήσει γρήγορο πρέσινγκ και δεν αφήσει τον Αστέρα να βγει στην κόντρα σε ανοιχτό γήπεδο, οι πιθανότητες να απειληθεί θα είναι ελάχιστες.

Εάν, όμως, η αμυντική μετάβαση των παικτών του ΠΑΟΚ δεν είναι καλή, μπορεί ο Αστέρας, έχοντας, οργανωμένη αμυντική λειτουργία να βγάλει αντεπιθέσεις που θα τον καταστήσουν επικίνδυνο.

Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να διασπάσει μία πολυπρόσωπη άμυνα και γι’ αυτό τον σκοπό έχει περισσότερο ανάγκη παίκτες με ικανότητα στο ένας εναντίον ενός. Παίκτης – κλειδί σ’ αυτά τα ματς είναι ο Μπίσεσβαρ για τον ΠΑΟΚ, γιατί μπορεί με κάθετες πάσες, ή με τοποθετήσεις, να προκαλέσει ρήγματα σε πολυπρόσωπες άμυνες. Αν πάρει την μπάλα στην πλάτη των αμυντικών του Αστέρα, με μέτωπο στην αντίπαλη εστία, θα δίνει μεγάλο πλεονέκτημα στον ΠΑΟΚ.

Ο Αστέρας έχει να αντιπαρατάξει την ταχύτητα, γι’ αυτό παίζει ρόλο η πρώτη πάσα των παικτών του Αστέρα, όταν βγάλουν άμυνες. Την πρώτη πάσα τους θα πρέπει να περιορίσει ο ΠΑΟΚ για να μην τρέχει σε αμυντικές μεταβάσεις. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται μία νίκη, χωρίς να δεχτεί γκολ, ένα 2-0 θα μπορούσε εύκολα να το διαχειριστεί στην ρεβάνς. Θέλει ένα προβάδισμα δύο τερμάτων και θα ήταν προτιμότερο να κερδίσει χωρίς να δεχτεί γκολ, γιατί αν κλέψει αποτέλεσμα στην Τούμπα ο Αστέρας, στην Τρίπολη παραδοσιακά δυσκολεύει τον ΠΑΟΚ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ