Άρης: Σομπότοβιτς, ο αναλυτής του Σάββα Παντελίδη (pics)

Άρης: Σομπότοβιτς, ο αναλυτής του Σάββα Παντελίδη (pics)

Ο άνθρωπος που βρίσκεται καθημερινά στο πλευρό του Σάββα Παντελίδη έχει μερίδιο στην επιτυχία της ομάδας.

Η έλευση του Σάββα Παντελίδη στον Άρη έχει φέρει αλλαγές στη λειτουργία της ομάδας και η αναβάθμιση αποτυπώνεται σε αγωνιστικό επίπεδο με την καλή πορεία της. Μια από τις διαφοροποιήσεις της καθημερινότητας είναι και η παρουσία του Πρέντραγκ Σομπότοβιτς, που έχει ενεργό ρόλο στην τακτική ανάλυση.

Ο συνεργάτης της ΠΑΕ είναι κάτοχος διπλώματος προπονητή UEFA A΄ και δάσκαλος στο Ινστιτούτο Αθλητικής Ανάλυσης Αθηνών.

Η δουλειά του είναι να μαγνητοσκοπεί όλα τα παιχνίδια αλλά και τις προπονήσεις, τόσο τις ασκήσεις όσο και την ατομική τακτική για κάθε παίκτη ξεχωριστά. Στη συνέχεια, επεξεργάζονται τα πλάνα μαζί με τον προπονητή των κίτρινων, ώστε να χρησιμοποιηθούν για την αξιολόγηση της απόδοσης των ποδοσφαιριστών, ενώ με αυτόν τον τρόπο επισημαίνονται τα λάθη τους.

Η ανάλυση χωρίζεται σε αμυντική και επιθετική συμπεριφορά και τακτική και όλοι αποκτούν μια εικόνα για κομμάτια που θέλουν προσοχή, όπως για παράδειγμα την απόσταση των γραμμών. Με τη μελέτη του βίντεο, ο Παντελίδης προσαρμόζει και το πρόγραμμα της προπόνησης κάθε μέρα, για να πετύχει την ομαδική αλλά και την ατομική βελτίωση των παικτών του.

Από όλα αυτά, είναι φανερό πως οι πληροφορίες που δίνει καθημερινά ο Σομπότοβιτς είναι εξαιρετικά χρήσιμες και σημαντικές, ενώ αποτελούν απαραίτητο εργαλείο για μια σύγχρονη ομάδα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ