Η εξομολόγηση του Ματίγια

Η εξομολόγηση του Ματίγια

Ο Ισπανός μέσος του Άρη σε μια απολαυστική συνέντευξη για όλους και για όλα.

Το πόσο καλός είναι ένας ποδοσφαιριστής , φαίνεται και από το πόσο σημαντικός είναι για το παιχνίδι της ομάδας του και πόσο εύκολη κάνει τη ζωή των συμπαικτών του. Αν κάνει, κανείς, ένα γκάλοπ στα αποδυτήρια του Δασυγένειου, τότε ο Χαβιέ Ματίγια δεν θα βγει απλά με αυτοδυναμία, αλλά θα κάνει το απόλυτο.

Ο Ισπανός μέσος κάνει τα πράγματα να φαίνονται πολύ απλά στον αγωνιστικό χώρο, σε σημείο να φαντάζουν αυτονόητα. Παίκτης μεγάλης ποιότητας, που κακά τα ψέματα δεν θα ερχόταν ποτέ στο ελληνικό πρωτάθλημα , αν δεν είχε σταθεί άτυχος στο θέμα των τραυματισμών του.

Το 2009, μάλιστα, όταν ο νεαρός τότε Ματίγια αγωνιζόταν στην ομάδα νέων της Ισπανίας, ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον τον είχε χαρακτηρίσει «νέο Τσάβι».

Ο Χαβιέ Ματίγια μίλησε στο «to10» για τις εμπειρίες του στην Θεσσαλονίκη , για τους στόχους του με τον Άρη, αλλά και την ανανέωση της συνεργασίας του. Ακόμα, έστειλε το δικό του μήνυμα στους οπαδούς της ομάδας.

– Έχεις πετύχει ξανά τρία γκολ με εκτέλεση φάουλ την ίδια αγωνιστική περίοδο σε άλλη ομάδα;

«Ο Άρης είναι η δεύτερη ομάδα με την οποία πετυχαίνω τρία γκολ με χτύπημα φάουλ. Η άλλη ήταν η Ρεάλ Μούρθια, στην οποία είχα σκοράρει συνολικά 13 τέρματα, πολλά από αυτά από στημένη φάση».

– Ποια είναι η γνώμη σου για τον κόσμο του Άρη;

«Οι οπαδοί του Άρη είναι κορυφαίοι. Μου έκανε θετική εντύπωση αυτό που συνάντησα όταν ήρθα εδώ. Η ατμόσφαιρα που δημιουργούν όταν παίζουμε στην έδρα μας είναι απίστευτη και αυτό είναι ένα στοιχείο που μας βοηθάει να κερδίζουμε τα παιχνίδια».

– Πώς αισθάνεσαι για την ανανέωση του συμβολαίου σου με την ομάδα;

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα μείνω στον Άρη για ακόμη έναν χρόνο. Ελπίζω ότι την επόμενη σεζόν θα ζήσουμε πολλές χαρές, θα απολαύσουμε την πορεία μας και θα παίξουμε στην Ευρώπη».

– Σου αρέσει να ζεις στη Θεσσαλονίκη; Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από την πόλη;

«Λατρεύω τη Θεσσαλονίκη. Είναι μια πολύ όμορφη πόλη. Οι άνθρωποι είναι πολύ ζεστοί και ευγενικοί, ενώ υπάρχουν πολλά μέρη που μπορεί να επισκεφτεί κανείς. Αν τη συνέκρινα με κάποια πόλη στην Ισπανία, θα έλεγα ότι μοιάζει με τη Σεβίλλη».

– Πώς είναι το κλίμα στην ομάδα; Σε βοηθάει που υπάρχουν πολλοί παίκτες που μιλάνε τη γλώσσα σου;

«Η ομάδα θυμίζει μια μεγάλη οικογένεια και η ατμόσφαιρα είναι εξαιρετική. Προφανώς με τους ισπανόφωνους μιλάμε περισσότερο, είναι λογικό αυτό. Έχω όμως πολύ καλή σχέση και με τα υπόλοιπα παιδιά. Γενικά, θεωρώ ότι το κλίμα στην ομάδα είναι καταπληκτικό».

– Με τον Μαρτίνες ήσασταν συμπαίκτες και στο παρελθόν. Πώς σου φαίνεται που αγωνίζεστε μαζί και στον Άρη;

«Με τον Νίκο είχαμε παίξει μαζί και στη Μούρθια και είχαμε μια πολύ καλή χρονιά. Ήμουν σε πολύ υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και έχω πολύ καλές αναμνήσεις απο τη συγκεκριμένη αγωνιστική περίοδο. Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαστε και πάλι μαζί στον Άρη, γιατί έχουμε πολύ καλές σχέσεις και είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος. Μου αρέσει να παίζω μαζί του, γιατί είναι πολύ τεχνίτης και βοηθάει τους συμπαίκτες του. Ο τρόπος παιχνιδιού του μοιάζει με τον δικό μου».

– Ποιοι είναι οι στόχοι σου για την ερχόμενη σεζόν;

«Οι στόχοι μου για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, είναι να αγωνιστούμε στους ομίλους του Europa League και να κάνει η ομάδα καλή πορεία στην Ευρώπη. Στο πρωτάθλημα, να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε σε υψηλό επίπεδο και να τερματίσουμε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, όπως και αυτή τη χρονιά».

– Η ομάδα τα πάει καλά μετά την αλλαγή προπονητή. Πώς είναι η συνεργασία με τον Σάββα Παντελίδη;

«Με τον κ. Παντελίδη η ομάδα κάνει πολύ καλή πορεία και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Είναι ένας απαιτητικός τεχνικός, που ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο. Αξιοποιεί το σύνολο των παικτών που έχει στη διάθεση του και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό. Του ανήκει ένα μεγάλο μέρος της καλής πορείας της ομάδας, ενώ σε αυτόν οφείλεται και η πολύ καλή οργάνωση που έχουμε».

– Ποιος ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος της καριέρας σου;

«Η πιο δύσκολη ομάδα που έχω αντιμετωπίσει είναι η Μπαρτσελόνα. Για μένα παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ευρώπη. Όσο για ποδοσφαιριστή, ο Λιονέλ Μέσι. Είναι ο καλύτερος και είναι πολύ δύσκολο να τον σταματήσεις».

– Πώς κατάφερες να ξεπεράσεις τους σοβαρούς τραυματισμούς που είχες;

«Οι δύο τραυματισμοί που είχα στο γόνατο ήταν οι πιο δύσκολες στιγμές στην καριέρα μου. Με τη βοήθεια, όμως, της οικογένειας μου και της συντρόφου μου, κατάφερα να προχωρήσω και να τους ξεπεράσω. Πάντα στο μυαλό μου είχα ότι θα ξαναπαίξω ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο και το έχω καταφέρει».

– Ποιο είναι το μήνυμά σου προς τον κόσμο του Άρη;

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους οπαδούς για τη στήριξή τους και για τη θερμή ατμόσφαιρα που δημιουργούν. Γεμίζουν το γήπεδο σε όλα τα παιχνίδια και αυτό είναι κάτι το εκπληκτικό. Εμείς θα προσπαθήσουμε να τους το ανταποδώσουμε και να τους προσφέρουμε πολλές χαρές».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ