Ο Πόνσε στο «πακέτο» της Ρόμα για τον Σισέ

Ο Πόνσε στο «πακέτο» της Ρόμα για τον Σισέ

To10.gr γράφει για την παρουσία του Φραντσέσκο Βαλόνε (υπεύθυνος σκάουτινγκ της Ρόμα) στο Φάληρο για τον Σισέ, τις απαιτήσεις του Ολυμπιακού, τον Πόνσε και το παρελθόν, που δείχνει τον δρόμο.

Πριν από λίγο καιρό, διάφοροι κακόπιστοι και ανενημέρωτοι, ειρωνεύονταν την απόφαση του Ολυμπιακού και προσωπικά του Βαγγέλη Μαρινάκη να πει «όχι» στην πώληση του Πάπε Αμπού Σισέ για 18.000.000 €. Πρόταση που έγινε από τη γερμανική Αουγκσμπουργκ, ήταν επίσημη, επίμονη και ενεργή έως την τελευταία στιγμή των μεταγραφών. Πρόταση που ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού δεν αποδέχθηκε, επειδή αποφάσισε ότι δεν ήθελε να αποδυναμώσει την ομάδα του και τέλος πάντων, γιατί έτσι έκρινε ό,τι έπρεπε να κάνει. Και έτσι έκανε.

Εκείνο που γνώριζε ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού, βεβαίως, ήταν πως το ενδιαφέρον για τον Σισέ είναι έντονο. Και μάλιστα αφορά σε ομάδες πολύ μεγαλύτερες από τη γερμανική, που προσπάθησε να τον αποκτήσει τον Ιανουάριο. Η Ρόμα, για παράδειγμα, είναι μία από αυτές τις ομάδες. Μια ομάδα που είχε «κατάσκοπο» στο πρόσφατο παιχνίδι των Πειραιωτών. Όχι για τον Κώστα Φορτούνη, αλλά για τον Σισέ.

ΤΕΛΙΚΟ ΣΚΑΟΥΤΙΝΓΚ ΜΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟ

Ο βασικός λόγος της επίσκεψης των Ρωμαίων στην Ελλάδα έγινε γνωστός σήμερα στο ευρύ κοινό, οπότε καλό θα είναι να αποκαλύψουμε κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με αυτή την επίσκεψη. Όπως, για παράδειγμα, ότι στην Ελλάδα δεν ήρθε ένας απλός σκάουτ, αλλά ο Φραντσέσκο Βαλόνε, ο επικεφαλής του τμήματος σκάουτινγκ της Ρόμα. Ο άνθρωπος που δίνει τα τελικά report για τους ποδοσφαιριστές που παρακολουθεί η ομάδα της Αιώνιας Πόλης. Ενας άνθρωπος που έχει άριστες σχέσεις με τον νυν διευθυντή ποδοσφαίρου της Ρόμα, Ρίκι Μασάρα, και ο οποίος έχει πάντα σημαίνοντα ρόλο στις μεταγραφικές αποφάσεις της διοίκησης της Ρόμα.

Ο Βαλόνε, λοιπόν, είδε τον Σισέ στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο και παρά το γεγονός ότι δεν ήταν ένα από τα πιο… ήρεμα αμυντικά ματς των Πειραιωτών, διέκρινε πάλι ότι ο Σενεγαλέζος στόπερ έχει στοιχεία που σπανίζουν. Και για αυτόν τον λόγο το όνομα του παίκτη του Ολυμπιακού. Ανέβηκε κι άλλο στη μεταγραφική ατζέντα των Ρωμαίων. Οι οποίοι ήδη αναζητούν λύσεις για την άμυνά τους, καθώς είναι δεδομένο ότι ο Μανωλάς θα πουληθεί, μετά και τη συνεργασία του με τον Μίνο Ραϊόλα.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει καμία διάθεση να κάνει… σκόντο στις απαιτήσεις του για τον Σισέ. Και αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να «πέσει» κάτω από τα 15+ εκατομμύρια ευρώ. Εξάλλου, ήδη προκύπτει με σαφήνεια ότι υπάρχουν ομάδες διατεθειμένες να προσφέρουν αυτά τα χρήματα. Και μάλιστα χωρίς να χρειαστεί να κάνει… παζάρια ο Ολυμπιακός.

ΣΤΟ «ΠΑΚΕΤΟ» Ο ΠΟΝΣΕ

Εάν τα δίνει η Ρόμα δεν το γνωρίζουμε ακόμη. Αλλά το σίγουρο είναι ότι δίνει τον Εζέκιελ Πόνσε. Είτε με κανονική μεταγραφή είτε ως μέρος μιας ανταλλαγής, που θα έστελνε τον Σισέ στη Ρώμη. Εξάλλου, μπορεί ο Πόνσε να πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά με την Ενωση, ωστόσο η αξία του στην ποδοσφαιρική αγορά είναι κοντά στο 1/3 αυτής του Σενεγαλέζου αμυντικού. Κάτι που, προφανώς, έχει να κάνει και με την ομάδα που αγωνίζεται. Βλέπετε, άλλο ΑΕΚ, ΠΑΟΚ κλπ για τους Ευρωπαίους, άλλο ο Ολυμπιακός. Διαφορετικά μεγέθη, διαφορετικά νούμερα.

Η Ρόμα, λοιπόν, δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να βάλει τον 21χρονο Αργεντινό σέντερ φορ στο deal για την απόκτηση του Σισέ. Κάτι που θα έλυνε τα χέρια και των δύο πλευρών. Καθώς και δεν θα χρειαζόταν να πληρώσει 15-16-17 εκατομμύρια για να αποκτήσει τον στόπερ του Ολυμπιακού και οι Ερυθρόλευκοι θα αποκτούσαν τον επιθετικό που χρειάζονται για να αλλάξει επίπεδο την εκτελεστικής τους αξιοπιστία, αφαιρώντας τη διαφορά από το ποσό που θα λάβουν για τον Σισέ.

ΠΑΝΤΑ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ

Σε αυτό το σημείο αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο Ολυμπιακός και η Ρόμα έχουν αγαστές και στενές σχέσεις. Και από παλαιότερα, λόγω των μεταγραφών των Τοροσίδη, Μανωλά, Χολέμπας, αλλά και από τις πρόσφατες επαφές που έλαβαν χώρα μεταξύ των στελεχών των δύο συλλόγων, σε Λονδίνο και (κυρίως) Βαρκελώνη. Επίσης, αναφορικά με την περίπτωση του Σισέ και γιατί οι Ρωμαίοι δείχνουν ζεστοί με την περίπτωσή του, η απάντηση «κρύβεται» στο παρελθόν. Διότι και οι τρεις ποδοσφαιριστές που πήραν μεταγραφή από τον Ολυμπιακό στη Ρόμα, έγιναν βασικά στελέχη των «Λύκων» και ανταποκρίθηκαν στο απόλυτο στις απαιτήσεις. Κάτι που δεν περνάει ποτέ απαρατήρητο σε όσους κάνουν μεταγραφές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ