Τάσος Τσέλιος, η αρπαγή της δεκαετίας: Το wonderkid του Σαββίδη στον Ολυμπιακό

Τάσος Τσέλιος, η αρπαγή της δεκαετίας: Το wonderkid του Σαββίδη στον Ολυμπιακό

Ποιος είναι ο Τάσος Τσέλιος, το 16χρονο «παιδί θαύμα» του ΠΑΟΚ, που αποθέωσε δημόσια ο Σαββίδης και υπέγραψε 3ετές επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό!

Στόχος του Ολυμπιακού δεν είναι οι τίτλοι. Οι τίτλοι είναι μια κατάσταση δεδομένη, αδιαπραγμάτευτη για τους Ερυθρόλευκους. Δεν είναι στόχος το… προφανές. Στόχοι του Ολυμπιακού είναι άλλοι. Και μεταξύ αυτών, είναι η εύρεση, απόκτηση, ανάδειξη νεαρών ποδοσφαιριστών. Παικτών που θα μυούνται στη νοοτροπία, τα «πρέπει» του συλλόγου και στην πίεση του πρωταθλητισμού μέσα από τα τμήματα υποδομής και εν συνεχεία θα επανδρώνουν την πρώτη ομάδα. Και για αυτόν τον λόγο οι Ερυθρόλευκοι ξεκινήσει το δικό τους «σαφάρι», προχωρώντας στην απόκτηση νεαρών ποδοσφαιριστών με εξόφθαλμο ταλέντο. Ακόμη και από τους άμεσους ανταγωνιστές του. Παίκτες όπως ο Αναστάσιος-Ανδρέας Τσέλιος…

Η απόκτηση του 16χρονου Τσέλιου από τους Ερυθρόλευκους, ή καλύτερα η… αρπαγή του από τον ΠΑΟΚ, είναι ένα από τα γεγονότα της χρονιάς σε επίπεδο Ακαδημιών. Και αυτό διότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής, μαζί με τον Ιωάννη Κωνσταντέλια, θεωρούνται τα μεγαλύτερα ταλέντα που έχει αναδείξει η ακαδημία του ΠΑΟΚ εδώ και πολλά χρόνια. Μάλιστα, το ταλέντο του Τσέλιου είχε εκθειαστεί δημόσια ακόμη και από τον γιο του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ, Γιώργο Σαββίδη.

Το μέλος του Δ.Σ. του ΠΑΟΚ, τον Απρίλιο του 2017, μετά από τον τελικό του πρωταθλήματος Κ-15  της ίδιας σεζόν, με ανάρτησή του στο Instagram, είχε αποκαλέσει τον Τσέλιο ως το «wonderkid» του Δικεφάλου! Αποθεώνοντας το ταλέντο του νεαρού μεσοεπιθετικού και ουσιαστικά «φωτογραφίζοντάς» τον ως ένα από τα παιδιά της επόμενης ημέρας του ΠΑΟΚ. Αλλά φευ…

ΤΟΝ «ΕΔΕΣΕ» ΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

Διότι η… επόμενη ημέρα που βρίσκει τον Τσέλιο στον Ολυμπιακό. Και μάλιστα με μια «αρπαγή» από εκείνες που αρέσουν στις ομάδες να πετυχαίνουν, έναντι των αντιπάλων τους.

Ο Τσέλιος όχι μόνο αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό, αλλά υπέγραψε ήδη επαγγελματικό συμβόλαιο 3 χρόνων με τους Ερυθρόλευκους. Μάλιστα από τον Ιανουάριο βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Ρέντη και συμμετέχει κανονικά στις προπονήσεις της νέας του ομάδας. Όχι όμως και στους αγώνες, καθώς δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής έως την έναρξη της νέας χρονιάς  (σ.σ. αγωνίστηκε ήδη με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και του… Αρη). Μάλιστα, παρά τη συγκεκριμένη… τεχνική δυσκολία, οι Ερυθρόλευκοι εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε και τον έκλεισαν με συνοπτικές διαδικασίες. Δείχνοντας πόσο πολύ τον πιστεύουν.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Τσέλιος είναι γεννημένος στις 14 Οκτωβρίου 2002, αγωνίζεται στη θέση του επιτελικού μέσου, αλλά μπορεί με την ίδια ευχέρεια να αγωνιστεί, είτε ως εξτρέμ είτε ως δεύτερος επιθετικός. Επίσης, είναι διεθνείς με την Εθνική Κ-17, αλλά και με όλες τις «μικρές» Εθνικές. Ξεκίνησε την καριέρα του στον ΠΑΟΚ, όπου αγωνίστηκε έως τον Οκτώβριο, όταν και αποφάσισε να αποχωρήσει και μάλιστα με… μάχη εναντίον της πρώην ομάδας του. Και μετά από ένα πολύ σύντομο πέρασμα από τον Αρη, τον άρπαξε ο Ολυμπιακός. Εντάσσοντας στην ακαδημία του ένα από τα κορυφαία ταλέντα της χώρας και έναν παίκτη που κατά τους ειδικούς, έχει όλα τα απαραίτητα προσόντα, το ταλέντο, αλλά και την προσωπικότητα να εξελιχθεί σε παίκτη πρώτης γραμμής.

Μάλιστα, δεν είναι τυχαίο ότι ήδη οι άνθρωποι των τμημάτων υποδομής του Ολυμπιακού υποστηρίζουν πως ο Τσέλιος αποτελεί ένα σπάνιο και πολύ ιδιαίτερο πρότζεκτ και για τον σύλλογο, αλλά και συνολικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Καθώς εάν δουλέψει σκληρά και σωστά, μείνει μακριά από τραυματισμούς και πάρει ουσιαστικές ευκαιρίες, μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο για το ποδόσφαιρό μας.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ «ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ»

Αντί επιλόγου, έχει σημασία να αναφέρουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει αποφασίσει και έχει ξεκινήσει να κάνει ένα πολύ έντονο και μεγάλο παιδομάζωμα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Οι Ερυθρόλευκοι θέλουν να αποκτήσουν τους καλύτερους παίκτες της χώρας, σε κάθε ηλικία και ήδη οι κινήσεις είναι δυναμικές. Αλλά και με άκρα μυστικότητα. Με τη μεταγραφή του Τσέλιου να δείχνει τις… άγριες διαθέσεις των Ερυθρόλευκων και σε επίπεδο ακαδημιών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ