Πανιώνιος – Λάρισα 1-0

Πανιώνιος – Λάρισα 1-0

Ο Πανιώνιος νίκησε 1-0 την Λάρισα με γκολ του Μαξίμοβιτς και επί της ουσίας εξασφάλισε την παραμονή στην κατηγορία. Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα της Νέας Σμύρνης ο τερματοφύλακας Ζερεμί Μαλέρμπ με εντυπωσιακές αποκρούσεις.

Ο Πανιώνιος εξασφάλισε επί της ουσίας την παραμονή του στην Σούπερ Λίγκα, μετά τη νίκη που πέτυχε επί της Λάρισας με 1-0, έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα του, Ζερεμί Μαλέρμπ. Ο Μαξίμοβιτς πέτυχε το γκολ της νίκης για τους γηπεδούχους αλλά ο πορτιέρε των κυανέρυθρων ήταν αυτός που κράτησε όρθια την ομάδα της Νέας Σμύρνης με εντυπωσιακές αποκρούσεις. Η Λάρισα έκανε πολύ καλή εμφάνιση, είχε δοκάρι και πολλές ευκαιρίες αλλά δεν πήρε βαθμό.

Η Λάρισα ξεκίνησε δυνατά στο ματς και προσπάθησε να αιφνιδιάσει τους κυανέρυθρους, πιέζοντας στα πρώτα λεπτά. Η προσπάθεια των φιλοξενούμενων όχι μόνο δεν στέφθηκε από επιτυχία, αλλά ο Πανιώνιος ήταν η ομάδα που κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ με γκολ του Μαξίμοβιτς.
Ο μεσοεπιθετικός των γηπεδούχων έκανε εξαιρετική κίνηση «αδειάζοντας» την αμυντική γραμμή της ΑΕΛ και με ωραίο σουτ στην γωνία του Κρίστινσον έκανε το 1-0 για τον Πανιώνιο στο 17’.

Δοκάρι για την Λάρισα

Η θεσσαλική ομάδα ανέβασε αισθητά την απόδοση της μετά το 25’ και είχε την κατοχή της μπάλας, πιέζοντας τους κυανέρυθρους για την ισοφάριση. Οι φιλοξενούμενοι είχαν μάλιστα και πολύ μεγάλη ευκαιρία για να κάνουν το 1-1 στο 29’, αλλά η κεφαλιά του Γκοΐκοβιτς έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Η Λάρισα είχε και δεύτερη μεγάλη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο, όταν ο Σικάφκα έκανε το σουτ αλλά ο Μαλέμπ έκανε εντυπωσιακή απόκρουση σε κόρνερ στο 35’.

Η Λάρισα είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας μετά το 25’, είχε ρυθμό στο παιχνίδι της προκάλεσε προβλήματα στην άμυνα των γηπεδούχων, αλλά δεν μπόρεσε να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Το πρώτο ημίχρονο έληξε με τον Πανιώνιο να έχει το προβάδισμα στο σκορ, χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Μαξίμοβιτς στο 17’.

Ήρωας ο Μαλέρμπ για τον Πανιώνιο

Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο στο δεύτερο μέρος με την Λάρισα να χάνει καλές ευκαιρίες για την ισοφάριση αλλά ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου Ζερεμί Μαλέρμπ ήταν εντυπωσιακός. Δεν είναι υπερβολή να ισχυριστεί κάποιος ότι ο πορτιέρε των κυανέρυθρων υπέγραψε την παραμονή της ομάδας του με την εντυπωσιακή εμφάνιση που πραγματοποίησε. Ο Πανιώνιος απ΄την  πλευρά του πρέπει να σημειωθεί ότι έφτασε μια «ανάσα» από το 2-0 στο 66’ όταν ο Ντουρμισάι έβγαλε μόνο του τον Μπουμάλ απέναντι στον Κρίστινσον, αλλά ο μεσοεπιθετικός του Πανιωνίου πλάσαρε άουτ.

Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος, ο Πανιώνιος πήρε μια τεράστια νίκη που του εξασφαλίζει επί της ουσίας την παραμονή στην Σούπερ Λίγκα. Από την άλλη πλευρά η Λάρισα στάθηκε πολύ καλά στη Νέα Σμύρνη, είχε αρκετές ευκαιρίες (κυρίως στο πρώτο μέρος) για να σκοράρει αλλά δεν τα κατάφερε.

Το «κλειδί»: Ο Πανιώνιος εκμεταλλεύτηκε μια από τις λίγες ευκαιρίες που είχε στο ματς και η ποιότητα του Μαξίμοβιτς «μίλησε» στην φάση του γκολ.

Το 10άρι: Ο τερματοφύλακας του Πανιωνίου, Ζερεμί Μαλέρμπ ήταν σε πολύ καλή βραδιά και έδειξε σε ετοιμότητα όσες φορές χρειάστηκε να επέμβει. Ειδικά η απόκρουση στο σουτ του Ζίβκοβιτς στο 85’ ήταν εντυπωσιακή.

Στον πάγκο: Ο Μπουμάλ δεν μπόρεσε να βοηθήσει τον Πανιώνιο κι έχασε και την μεγάλη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος για να κάνει το 2-0.

Γιατί κόουτς; Ο προπονητής της Λάρισας, Τζιανλούκα Φέστα σίγουρα θα έχει πολλά να πει στους παίκτες του για τους τρόπους που τελείωσαν τις φάσεις απέναντι στον γκολκίπερ του Πανιωνίου.

Πανιώνιος – Λάρισα 1-0 

Διαιτητής: Κοτσάνης

Γκολ: 17’ Μαξίμοβιτς

Πανιώνιος: Μαλέρμπ, Μασούρας, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Μανιάτης, Τσιλούλης (65’ Παπαγεωργίου), Μαξίμοβιτς (89’ Οικονομίδης), Μπουμάλ (79’ Άρτσε), Ντουρμισάι.

Λάρισα: Κρίστινσον, Γκοΐκοβιτς, Μόρας, Μπράλιτς, Μπέρτος (86’ Ζίζιτς), Φατιόν (71’Γιακιμόφσκι), Σεσέροβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Ζίβκοβιτς, Νούνιτς (65’ Κούνιτς), Σικάφκα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ