Μάχη παραμονής: Στην ουρά γίνεται της… κακομοίρας

Μάχη παραμονής: Στην ουρά γίνεται της… κακομοίρας

Η μάχη για την παραμονή εξαρτάται από την αναδιάρθρωση που είναι στον «αέρα». Χαμός στην ουρά της βαθμολογίας με τέσσερις ομάδες να δίνουν μάχη για την παραμονή στην Σούπερ Λίγκα

Στο πρωτάθλημα της… εξυγίανσης ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν στην δεύτερη κατηγορία αλλά δεν χρειάζονται βιασύνες.

Υπάρχουν τρεις αγωνιστικές ακόμα μέχρι την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και όλα δείχνουν πως οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά το τέλος της Σούπερ Λίγκα.

Είπαμε, την εποχή της… εξυγίανσης όλα είναι πιθανά. Με την κατάσταση σε ότι αφορά την αναδιάρθρωση να είναι στον «αέρα» υπάρχουν τέσσερις ομάδες που δίνουν μεγάλη μάχη για να είναι και την επόμενη σεζόν στην κατηγορία.

Το αν βέβαια θα γίνει η αναδιάρθρωση είναι κάτι που θα το αποφασίσει ο Γιώργος Βασιλειάδης. Χρειάζεται όμως υπομονή και ίσως να περάσει και ο… Ιούλιος για να μάθουμε (και κυρίως να μάθουν οι ομάδες) τι θα ισχύσει για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Αν τελικά δεν γίνει αναδιάρθρωση, θα υποβιβαστούν δύο ομάδες και σ’ αυτό το ενδεχόμενο τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Ο Απόλλωνας Σμύρνης έχει ήδη υποβιβαστεί ενώ και ο Λεβαδειακός φαντάζει αδύνατον να γλιτώσει τον υποβιβασμό.

Η ομάδα της Βοιωτίας έχει αυτή την στιγμή 21 βαθμούς αλλά στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές υπάρχουν στο πρόγραμμα δύο πολύ δύσκολα ματς για τον Λεβαδειακό, με ΠΑΟΚ στην Τούμπα και ΑΕΚ στην Λιβαδειά.

Πάμε όμως να δούμε τι γίνεται σε περίπτωση που προχωρήσει το θέμα της αναδιάρθρωσης κι εδώ τα πράγματα έχουν μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς θα υποβιβαστούν τρεις ομάδες και η τέταρτη πριν το τέλος θα δώσει μπαράζ.

Κι εδώ μιλάμε λοιπόν για μια μεγάλη «μάχη» τεσσάρων ομάδων αν και κανείς δεν μπορεί ν’ αποκλείσει το ενδεχόμενο να… μπλέξει και πέμπτη. Ας μείνουμε όμως στην μάχη των τεσσάρων, δηλαδή ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα, Αστέρα Τρίπολης και Ξάνθης.

Παρατηρώντας το πρόγραμμα των τεσσάρων ομάδων που προαναφέραμε στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές ένα είναι το σίγουρο. Υπάρχουν ματς που έχουν χαρακτήρα «τελικού» και αναμένονται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο Αστέρας Τρίπολης δεν κατάφερε να κερδίσει χθες τον Λεβαδειακό και αυτό ήταν ένα αποτέλεσμα που βάζει σε περιπέτειες τους Αρκάδες, καθώς ακολουθούν δύο πολύ δύσκολα εκτός έδρας ματς για την ομάδα της Τρίπολης. Δύο εκτός έδρας παιχνίδια με ομάδες που παλεύουν για την παραμονή τους στην κατηγορία.

Η μάχη στα Γιάννενα και στο Ηράκλειο

Την επόμενη αγωνιστική ο ΠΑΣ Γιάννινα θα υποδεχθεί τον Αστέρα Τρίπολης και το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου αγώνα θα κρίνει πολλά. Ο ΠΑΣ είναι στην 13η θέση της βαθμολογίας με 26 βαθμούς και ο Αστέρας έχει 28 πόντους. Καταλαβαίνει λοιπόν εύκολα κάποιος την σημασία που έχει η συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Σε ότι αφορά τον ΟΦΗ, η ομάδα του Ηρακλείου που είναι στην 14 θέση του βαθμολογικού πίνακα με 25 βαθμούς, έχει δύσκολη εκτός έδρας αποστολή αντιμετωπίζοντας τον Παναθηναϊκό.

Ακόμα πιο δύσκολη αποστολή έχει η Ξάνθη καθώς αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Η ομάδα της Θράκης είναι στην 11η θέση της βαθμολογίας με 29 βαθμούς, έναν περισσότερο από τον Αστέρα Τρίπολης.

Πολύ μεγάλο ματς, σε ότι αφορά την μάχη για την παραμονή, υπάρχει και στο πρόγραμμα της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Ο λόγος για την αναμέτρηση του ΟΦΗ με τον Αστέρα Τρίπολης στο Γεντί Κουλέ.

Την ίδια αγωνιστική ο ΠΑΣ Γιάννινα θα κοντραριστεί εκτός έδρας με τον Πανιώνιο ενώ η Ξάνθη θα έχει πιο εύκολο έργο φιλοξενώντας τον Απόλλωνα.

Πάμε και στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος με τα παιχνίδια να είναι εξίσου σημαντικά. Κανείς μάλιστα δεν μπορεί ν’ αποκλείσει το ενδεχόμενο να είναι όλα ρευστά και να κριθεί η παραμονή από τα αποτελέσματα της 30ης αγωνιστικής.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα θα φιλοξενήσει στους Ζωσιμάδες τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Αστέρας Τρίπολης θα υποδεχθεί τον Πανιώνιο. Ο ΟΦΗ θα ταξιδέψει στο Περιστέρι για να κοντραριστεί με τον Ατρόμητο και η Ξάνθη θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Άρη.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των τεσσάρων ομάδων στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος:

 

28η αγωνιστική

ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης

Παναθηναϊκός – ΟΦΗ

Ολυμπιακός – Ξάνθη

 

29η αγωνιστική

ΟΦΗ – Αστέρας Τρίπολης

Πανιώνιος – ΠΑΣ Γιάννινα

Ξάνθη – Απόλλωνας

 

30η αγωνιστική

Άρης – Ξάνθη

Αστέρας Τρίπολης – Πανιώνιος

Ατρόμητος – ΟΦΗ

ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟΚ

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ