ΠΑΟΚ: Αυτές είναι οι 2+1 μεγάλες μεταγραφές του Σαββίδη, για την ομάδα του Τσάμπιονς Λιγκ

ΠΑΟΚ: Αυτές είναι οι 2+1 μεγάλες μεταγραφές του Σαββίδη, για την ομάδα του Τσάμπιονς Λιγκ

Το10.gr αποκαλύπτει όσα ο ΠΑΟΚ του Ιβάν, (ανά)ζητά από τους μάνατζερ σχεδιάζοντας την επόμενη ομάδα του. Ποιος παίκτης του Παναθηναϊκού προτάθηκε στους –προσεχώς- πρωταθλητές.

Τρεις μεταγραφές. Από τη στιγμή που ο Φερνάντο Βαρέλα θα μείνει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Τρεις μεταγραφές που θα βοηθήσουν τον ΠΑΟΚ να αποκτήσει και το απαραίτητο βάθος στις επιλογές του λίγο πριν την πιο απαιτητική σεζόν της σύγχρονης ιστορίας του, αλλά και που θα ανεβάσει και άλλο την στάθμη της ποιότητας του.

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει ήδη δώσει το ΟΚ, και ο Μάριο Μπράνκο στις συζητήσεις που κάνει με τους ατζέντηδες αν μη τι άλλο είναι λιτός και κατανοητός. Ο ΠΑΟΚ ψάχνει για 2+1 ποδοσφαιριστές που θα μπουν απευθείας στην πρώτη 15άδα των επιλογών του Ραζβάν Λουτσέσκου. Στον μικρό κύκλο του rotation. Ποια είναι η σειρά προτεραιότητας; Το10.gr έχει την απάντηση.

1.ΕΞΤΡΕΜ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΩ ΡΑΦΙ

Η βασική ανάγκη του προσεχώς πρωταθλητή ΠΑΟΚ, είναι η απόκτηση ενός «κάνω τη διαφορά» εξτρέμ. Ένας αριστεροπόδαρος winger για τον οποίο ο Δικέφαλος του Βορρά είναι αποφασισμένος να κάνει οικονομική υπέρβαση, προσφέροντας του ετήσιο συμβόλαιο της τάξης του 1.2-1,5 εκατ ευρώ. Με βάση τις «προδιαγραφές» αναζήτησης, οι Θεσσαλονικείς δεν θέλουν κάποιον νέο και εξελίξιμο σαν τον Ζαμπά που έχει κλείσει τη θέση… απέναντι. Ψάχνουν έναν έμπειρο. Έναν «έτοιμο» παίκτη που θα έρθει για να μπει απευθείας στην εντεκάδα με την φιλοδοξία να δώσει το παραπάνω. Με βάση το πλάνο; Ο Μπίσεσβαρ θα είναι στο «10», ο Ζαμπά δεξιά, και ο Άκπομ στην κορυφή της επίθεσης, στην καλή εντεκάδα. Λείπει λοιπόν εκείνος ο ένας που θα συμπληρώσει το καρέ. Μια επιλογή που ο ΠΑΟΚ δεν θέλει να έχει ρίσκο. Ήδη στα χέρια του Μπράνκο υπάρχουν μπόλικα ονόματα υποψηφίων. Η αγορά όμως δεν έχει ανοίξει ακόμη. Οπότε μάλλον θα ήταν υπερβολικό να πιστεύει κάποιος ότι έχει εντοπισθεί και ο «εκλεκτός»

2. ΑΣΦΑΛΕΙΑ… BOX TO BOX

Δεύτερη βασική μεταγραφική ανάγκη; Κάποιος που θα δώσει το δικαίωμα στον Λουτσέσκου να νιώθει άνετα αντικρίζοντας την κατάσταση της μεσαίας γραμμής. Εκεί όπου Βέρνμπλουμ και Μαουρίτσιο βρίσκονται νοκ άουτ από μεγάλους τραυματισμούς. Εκεί όπου ο Κάνιας δεδομένα αποχωρεί στη λήξη της σεζόν. Εκεί που το πιθανότερο είναι λίαν συντόμως να αποτελέσει παρελθόν και ο Ολιβέιρα που όλα δείχνουν ότι θα επιστρέψει στην Πόρτο (έπειτα από την πώληση του Μεξικανού Ερέρα, στην Ατλέτικο Μαδρίτης). Ο Δικέφαλος θα κρατήσει τον Σάκχοφ που έχει βοηθήσει πολύ στα τελευταία ματς. Θα κάνει το ίδιο και με τον Μίσιτς. Ψάχνει όμως έναν ακόμη παίκτη. Και εδώ με τα χαρακτηριστικά αναζήτησης του winger. Μια λύση σίγουρη. Έναν παίκτη έμπειρο που θα μπορεί άμεσα να δώσει λύσεις. Ειδικά στην περίοδο των προκριματικών του καλοκαιριού. Ένας box to box που θα μπορεί να βοηθά ανασταλτικά, αλλά που θα έχει ικανότητα στο να δημιουργεί παιχνίδι από τη δεύτερη ζώνη. Και για αυτή την περίπτωση το διαθέσιμο μπάτζετ είναι υψηλό.

3. ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΝ… ΦΥΛΑΕΙ

Επόμενη ανάγκη για τον Δικέφαλο, όπως αυτή διατυπώνεται από τον Μπράνκο στους ατζέντηδες; Ένας δεξιός μπακ που θα δώσει το δικαίωμα σε μια καλύτερη διαχείριση του Λέο Μάτος. Έκλεισε τα 33 προ ημερών ο συνεπέστατος Βραζιλιάνος άσος. Κόντρα στη Λαμία, έπαιξε φέτος για 41η φόρα μέσα στη σεζόν. Ως πότε όμως θα μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες της θέσης μόνος του; Ειδικά τη νέα χρονιά που μέσω Τσάμπιονς Λιγκ, και το πρόγραμμα θα είναι πιο δύσκολο και απαιτητικό, αλλά βεβαίως και που ο ίδιος θα είναι έναν χρόνο μεγαλύτερος. Ψάχνει ο ΠΑΟΚ έναν παίκτη που να μπορεί να πάρει μέσα στη σεζόν 15-20 ματς από τα 40-45 της σεζόν. Μια καλή ρεζέρβα. Αν καταλαβαίνουμε καλά; Και εδώ το ζητούμενο είναι η «εμπειρία». Να το πούμε με όνομα; Κάποιον σαν τον Κουλιμπαλί του Παναθηναϊκού για παράδειγμα (λέτε;) ο οποίος έχει προταθεί στον Δικέφαλο. Τον ίδιο Κουλιμπαλί που «ζαχαρώνει» για τα καλά η ΑΕΚ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ