Πανιώνιος – Πλατανιάς 2-1

Πανιώνιος – Πλατανιάς 2-1

Με γκολ των Σπιριντόνοβιτς (29') και Γκιοατά (82') ο Πανιώνιος νίκησε τον Πλατανιά στη Νέα Σμύρνη με 2-1. Για τους Κρητικούς είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Ενσικουλού, (61'). Με δέκα παίκτες οι φιλοξενούμενοι λόγω αποβολής του Κοροβέση στο 74'.

Επαιζαν ο «Ευρωπαίος» και ο τελευταίος. Δεν του φαινόταν. Ο Πλατανιάς είχε πάει στη Νέα Σμύρνη για να πουλήσει πολύ ακριβά το τομάρι του. Ισοφάρισε τον Πανιώνιο, πάλευε για την ανατροπή, αλλά αντί για αυτή, ήρθε αποβολή. Και μετά νέο λάθος, από τον τερματοφύλακα…  Θυμηθείτε εδώ την εξέλιξη της αναμέτρησης

Με τέτοιες προϋποθέσεις δεν μπορούσε να περιμένει κάτι καλύτερο. Ο Πανιώνιος πήρε ένα παιχνίδι στο οποίο δεν ήταν καλός, δικαιούται άλλωστε να κάνει και ένα τέτοιο. Σε ένα παιχνίδι που δεν μπορούσε με τίποτα να φέρει εντελώς στα δικά του μέτρα, ακόμη και με παίκτη παραπάνω. Ενα παιχνίδι που θα μπορούσε και να μην έχει πάρει, αν στις καθυστερήσεις ο Κότνικ δεν σταματούσε τον Δημούτσο από την ισοφάριση.

Ο Πανιώνιος χωρίς να είναι καλός, απλά λίγο καλύτερος από τον αντίπαλο, βρήκε το γκολ στο 29′, με τον Σπιριντόνοβιτς να σουτάρει, την μπάλα να κοντράρει και από το δοκάρι να καταλήγει στα δίχτυα. 1-0…

Έμοιαζε να είναι το τέλος. Ή καλύτερα η αρχή για τον Πανιώνιο, για να πετύχει κι άλλα γκολ και να τελειώσει το ματς. Δεν το έκανε. Όχι μόνο, είδε στο δεύτερο ημίχρονο έναν Πλατανιά να είναι καλύτερός του, καταρχάς να τον αφοπλίζει, στη συνέχεια να τον στριμώχνει, τελικά να τον ισοφαρίζει.

Με εντυπωσιακό φάουλ του Ενσικουλού στο 61′. Το ματς είχε πια έρθει στα μέτρα των φιλοξενούμενων. Ακριβώς εκεί που το ήθελαν. όχι για να μην το χάσουν, αλλά και για να το πάρουν κιόλας. Μπορεί και να το έκαναν, αλλά δεν θα το μάθουμε ποτέ. Στο 73′ άλλαξαν όλα. Ο Κοροβέσης αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα και εννέα λεπτά αργότερα ήρθε και η χαριστική βολή. Το λάθος του Κοκκαλά από το φάουλ του Γεσίλ, το γκολ του Γκιοατά.

Χαριστική είπατε; Δεν ήταν, ακόμη και αν ο Πλατανιάς δεν ισοφάρισε. Χαριστική θα ήταν αν ο Σπιριτνόνοβιτς έβαζε στο 90′ το έτοιμο γκολ που τού έδωσε ο Ντουρμισάι. Δεν το έβαλε και χρειάστηκε στις καθυστερήσεις ο Κότνικ να σταματήσει τον Δημούτσο από το 2-2. Τότε, ήταν, που οι φιλοξενούμενοι σωριάστηκαν…

Το κλειδί: Η αποβολή του Κοροβέση στο 73′. Αλλαξε όλο το ματς, την ψυχολογία, πιθανότατα και το τελικό αποτέλεσμα. Ο Πλατανιάς μετράει πια εννέα σερί ήττες!

Το 10άρι: Ο Γκιοατά ήταν εκείνος που έκανε το λάθος στο γκολ του ΠΑΟΚ. Πριν δύο εβδομάδες. Ο Μιχάλης Γρηγορίου τον στήριξε, εκείνος τού έδωσε τους βαθμούς και μετά το γκολ ετρεξε να αφιερώσει στον προπονητή του το γκολ.

Στον πάγκο: Ο Κοκκαλάς. Το λάθος που κάνει είναι τραγικό. Αν είναι και καθοριστικό, θα φανεί. Σκέψου πάντως να είσαι ο Ρόκα και να βλέπεις τον τερματοφύλακά σου να σού στερί το αποτέλεσμα.

Γιατί κόουτς: Το ερώτημα είναι πραγματικό. Γιατί κόουτς; Γιατί ο Πανιώνιος είχε αυτή την εικόνα. Ελάχιστες απειλές, μέχρι το γκολ της νίκης, στο δεύτερο ημίχρονο, δεν κάνει ούτε φάση.

Γήπεδο: Νέα Σμύρνη
Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης
Βοηθοί: Αϊχάν Χούσκογλου, Σπυρίδων Βασιλόπουλος
Γκολ: 29′ Σπιριντόνοβιτς, 82′ Γκιοατά / 61′ Ενσικουλού
Κίτρινες: Ντουρμισάι / Στάθης, Κοροβέσης
Κόκκινες: Κοροβέσης

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Μπανανά, Βλάχος, Χατζισαφί (80′ Βουκελάτος), Γκιοατά, Λάμπρου, Κόρμπος, Σιώπης, Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας, Ντουρμισάι.
Πλατανιάς (Μάνουελ Ρόκα): Κοκκαλάς, Ντεβέσα (87′ Γκρζέλτσακ), Βάντερσον, Κοροβέσης, Στάθης, Αγγελόπουλος, Δημούτσος (91′ Πατράλης), Μπούντνικ (78′ Αμπντούλ), Ενσικουλού, Ντικαμονά, Στάμου.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ