Ολυμπιακός: Τα «γενέθλια» του Μαρτίνς και η προσφορά του Πορτογάλου

Ολυμπιακός: Τα «γενέθλια» του Μαρτίνς και η προσφορά του Πορτογάλου

Ο Πορτογάλος τεχνικός «έκλεισε» ένα χρόνο στον Ολυμπιακό. Διαβάστε την ανάλυση από to10.gr για το έργο του Μαρτίνς και όσα έχει προσφέρει στους πειραιώτες

Στις 9 Απριλίου 2018, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την πρόσληψη του Πέδρο Μαρτίνς στην τεχνική ηγεσία των ερυθρόλευκων. Ο Πορτογάλος τεχνικός ήταν στο «ραντάρ» των πειραιωτών και πριν από δύο χρόνια και η αλήθεια είναι πως οι ερυθρόλευκοι είχαν προσπαθήσουν να προσλάβουν τον Μαρτίνς.

Η δουλειά δεν έγινε την πρώτη φορά αλλά ο Ολυμπιακός δεν ξέχασε τον έμπειρο προπονητή. Παρακολουθούσε την πορεία του 49χρονου τεχνικού και όταν οι συνθήκες άλλαξαν, έκαναν την κίνηση.

Ένα χρόνο πριν λοιπόν, οι πειραιώτες ανακοίνωσαν την πρόσληψη του Πέδρο Μαρτίνς στην τεχνική τους ηγεσία. Και σήμερα μπορούν να αισθάνονται απόλυτα δικαιωμένοι με την συγκεκριμένη επιλογή, σε ότι αφορά το έργο που έχει παρουσιάσει ο Πορτογάλος προπονητής.

Οι πειραιώτες δεν κατάφεραν να κατακτήσουν φέτος κάποιο τρόπαιο και είναι προφανές ότι ο Ολυμπιακός θέλει να κατακτά πρωτάθλημα και Κύπελλο κάθε χρόνο. Ο στόχος του δεν αλλάζει από την μέρα που ιδρύθηκε και είναι η παρουσία της ομάδας στην κορυφή.

Υπάρχουν όμως πολλά πράγματα στα οποία πρέπει να σταθεί κάποιος για να παρουσιάσει την δουλειά του Πορτογάλου, τον ένα χρόνο της παρουσίας του στο τιμόνι της ομάδας.

Υπάρχουν πολλά στοιχεία στα οποία πρέπει να εστιάσει κάποιος, για να φέρει σε πρώτο πλάνο το έργο του 49χρονου τεχνικού. Ας δούμε λοιπόν τα όσα έκανε ο Πορτογάλος τον ένα χρόνο που είναι στην ομάδα του Πειραιά.

1.Αυτό που πρέπει να σημειωθεί πρώτα απ’ όλα είναι ότι ο Πέδρο Μαρτίνς δέχθηκε να αναλάβει ένα δύσκολο πρότζεκτ. Να «χτίσει» δηλαδή από την αρχή μια νέα ομάδα, ξέροντας πως ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη πίεση και απαιτήσεις για κατακτήσεις τίτλων.

Ο Μαρτίνς ήταν σίγουρος για τον εαυτό του και τούτο φάνηκε στην πορεία της σεζόν. Δεν χωρά αμφιβολία πως ο έμπειρος τεχνικός πέτυχε κάτι πολύ σημαντικό και τούτο δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Έφτιαξε μια νέα ομάδα που έκανε είκοσι μεταγραφές κι αυτό δεν ήταν εύκολο.

2.Ο Πορτογάλος έδειξε από την πρώτη κιόλας μέρα της παρουσίας του στο προπονητικό κέντρο των ερυθρόλευκων ότι είναι κάτι… παραπάνω από εργατικός. Δούλεψε πολύ για να σχεδιάσει την ομάδα που είχε στο μυαλό του κι αυτό φάνηκε καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν.

3.Ο Μαρτίνς οδήγησε τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, με τους πειραιώτες να κατακτούν την πρόκριση μέσα από την διαδικασία δύο προκριματικών γύρων του καλοκαιριού.

Ειδικά η πρόκριση επί της Μπέρνλι δεν ήταν εύκολη υπόθεση, καθώς θυμίζουμε ότι η αγγλική ομάδα είχε τερματίσει στο περσινό πρωτάθλημα στην έβδομη θέση.

4.Ο Ολυμπιακός κατάφερε να προκριθεί στην φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ, από έναν όμιλο που παρέπεμπε σε Τσάμπιονς Λιγκ με την συμμετοχή της Μίλαν και της Μπέτις. Είναι λοιπόν μεγάλο «παράσημο» για τον Μαρτίνς η πρόκριση από τον συγκεκριμένο όμιλο.

5.Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν μια τεράστια νίκη – πρόκριση επί της Μίλαν στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου, σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά. Τέτοιες νίκες ανεβάζουν επίπεδο τον Ολυμπιακό και η επιτυχία των ερυθρόλευκων έκανε μεγάλη αίσθηση στην Ευρώπη.

6.Ο Ολυμπιακός έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο με τον Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο του. Οι πειραιώτες έπαιξαν ωραία μπάλα, πρόσφεραν θέαμα κι αυτό ήταν κάτι που αναγνωρίστηκε και από τους αντιπάλους των ερυθρόλευκων.

Ο κόσμος του Ολυμπιακού γέμιζε το Καραϊσκάκη για να απολαύσει καλό ποδόσφαιρο κι αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό κέρδος για τους ερυθρόλευκους.

7.Ο Μαρτίνς κατάφερε να «εκτοξεύσει» τις μετοχές πολλών παικτών του Ολυμπιακού και αυτό φαίνεται άλλωστε και από το ενδιαφέρον πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων για ερυθρόλευκους.

Ο Κώστας Φορτούνης έκανε μια εντυπωσιακή σεζόν, ο Ελαμπντελαουί και ο Κούτρης «τρέλαναν» κόσμο με τις εμφανίσεις τους και ο Πάπε Σισέ κέρδισε το «στοίχημα». Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης επίσης κέρδισε πολλά πράγματα από την συνεργασία του με τον Πέδρο Μαρτίνς.

8.Ο 49χρονος τεχνικός της ομάδας του λιμανιού φρόντισε να δημιουργήσει ένα εξαιρετικό κλίμα στα αποδυτήρια του συλλόγου κι αυτό ήταν κάτι που βοήθησε τον Ολυμπιακό να παίξει καλό ποδόσφαιρο. Επίσης ο Μαρτίνς είχε καλές σχέσεις με όλους τους παίκτες του γιατί πολύ απλά ήταν δίκαιος στις αποφάσεις του.

9.Ο Μαρτίνς ανέδειξε παίκτες όταν είδε πως είναι σε θέση ν’ ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που υπάρχουν, με τρανταχτό παράδειγμα τον Μαντί Καμαρά. Ο νεαρός μέσος μπήκε βασικός στο πρώτο φιλικό ματς της προετοιμασίας κι έγινε… αναντικατάστατος.

10.Οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν να λένε την φετινή σεζόν για την ένταση των προπονήσεων, καθώς ο Πορτογάλος τεχνικός σε συνεργασία με τον προπονητή φυσικής κατάστασης της ομάδας, Χρήστο Μουρίκη, έβγαζαν το… λάδι στους παίκτες.

Μέσα από την σκληρή δουλειά όμως έφτασε ο Ολυμπιακός να παίζει σε πολύ υψηλό επίπεδο, με ένταση και ταχύτητα στο παιχνίδι του.

Τα πράγματα για τη νέα χρονιά είναι ξεκάθαρα και στόχος του Ολυμπιακού είναι φυσικά η κατάκτηση του πρωταθλήματος, η επιστροφή στην κορυφή.

Το ξέρει καλά αυτό ο Πέδρο Μαρτίνς και γνωρίζει επίσης πως υπάρχει το πολύ μεγάλο «στοίχημα» της πρόκρισης στην φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η αποστολή των πειραιωτών στα προκριματικά του καλοκαιριού δεν θα είναι εύκολη, ωστόσο ο Πορτογάλος τεχνικός έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του αλλά πάνω απ’ όλα έχει εμπιστοσύνη στην ομάδα του.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ