Τέλος ο Μπογέ από την ΑΕΚ

Τέλος ο Μπογέ από την ΑΕΚ

To10.gr αποκαλύπτει τους λόγος που ο Αργεντινός εξτρέμ είναι απίθανο να μείνει στην ΑΕΚ. Ο τραυματισμός, η συμπεριφορά του Ουζουνίδη, η αμφισβήτηση και η αλλαγή με τον Χιμένεθ.

Ο Λούκας Μπογέ αποκτήθηκε για να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ΑΕΚ. Αποκτήθηκε για να γίνει ένας από τους ηγέτες της στην αρχή της χρονιάς που τελειώνει. Αλλά δεν τα κατάφερε. Όχι μόνο με δική του ευθύνη. Αλλά όπως και να έχει, το φινάλε της σχέσης του με την Ενωση πλησιάζει. Και είναι αμετάκλητο.

Κόντρα στα όσα κυκλοφορούν το τελευταίο διάστημα και την ξαφνική… αγάπη που προς το πρόσωπο του Αργεντινού εξτρέμ, η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει. Ο Μπογέ είπε το «ναι» στην ΑΕΚ, επειδή πραγματικά πίστευε ότι θα ανεβάσει επίπεδο την καριέρα του, θα γίνει ηγέτης σε μια ομάδα πρωταθλητισμού και θα δείξει σε επίπεδο Champions League τις μεγάλες του δυνατότητες. Αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο τραυματισμός στους κοιλιακούς, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους για αυτό. Ενας τραυματισμός που προήλθε από τη λάθος μεταχείρισή του από το τεχνικό επιτελείο της ΑΕΚ. Το οποίο επέλεξε να τον βάλει να κάνει… προετοιμασία, ενώ ήρθε στην Ελλάδα πιο έτοιμος από όλους τους συμπαίκτες του.

Ακόμη, όμως, κι όταν ο Μπογέ επέστρεψε, τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν. Ανέκαθεν αισθανόταν την αμφισβήτηση προς το πρόσωπό του. Αμφισβήτηση που ξεκινούσε από τον Μαρίνο Ουζουνίδη και επεκτεινόταν στην εξέδρα, τα media, παντού. Με την υπόθεση των φιξ συμμετοχών του, να τον κάνει να φαίνεται πως έπαιζε… χαριστικά και όχι επειδή αποτελεί τον πιο ποιοτικό ακραίο επιθετικό της ομάδας του.

Η άφιξη του Χιμένεθ προφανώς και άλλαξε τα δεδομένα και το κλίμα. Δεν είναι τυχαίο ότι σε αυτό το διάστημα ο Αργεντινός έχει πετύχει τα 4 από τα συνολικά 5 φετινά του γκολ, ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή του και παίζοντας βάσει του σπουδαίου ταλέντου του. Και αποδεικνύοντας πως η αμφισβήτηση και οι «μουρμούρες» προς το πρόσωπό του, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

Αυτή η αλλαγή, έφερε σενάρια περί παραμονής του στην ΑΕΚ. Αλλά πόση ουσία έχουν αυτά τα σενάρια; Σε αντίθεση με τον Πόνσε, ο Μπογέ έχει υπογράψει συμβόλαιο με την ΑΕΚ, έως το καλοκαίρι του 2022. Συμβόλαιο που θα έχει ισχύει, μόνο εφόσον γίνει ενεργοποίηση της οψιόν αγοράς των 6.000.000 € από την Ενωση. Η οποία, ωστόσο, δεν δείχνει διάθεση να δώσει ούτε τα μισά στην Τορίνο, για να αποκτήσει με κανονική μεταγραφή τον παίκτη. Για την ακρίβεια, οι πληροφορίες από την Ιταλία αναφέρουν ότι η ΑΕΚ δεν έχει κάνει την παραμικρή κίνηση για τον Μπογέ. Κάτι που προφανώς και δείχνει τις διαθέσεις της.

Εκείνο, πάντως, που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο ποδοσφαιριστής δεν δείχνει διάθεση να συνεχίσει στην Ενωση. Κι ας περνάει καλύτερα τον τελευταίο καιρό. Κι ας είναι ένας από τους παίκτες που ο Χιμένεθ θα ήθελε στην ΑΕΚ της επόμενης σεζόν. Ο Μπογέ, που μόλις πριν 10 ημέρες έκλεισε τα 23 του χρόνια, θέλει να βρεθεί σε ένα περιβάλλον που να του ταιριάζει περισσότερο. Ένα περιβάλλον που θα τον πιστεύει, θα τον στηρίζει και δεν θα τον βγάζει στη σέντρα για ό,τι στραβό συμβαίνει, ακόμη κι αν ο ίδιος δεν φταίει.

Ακόμη κι αν ισχύσει το ακραίο σενάριο, να τον αφήσει ελεύθερο η Τορίνο, ο Μπογέ πολύ δύσκολα θα έχει στις βασικές επιλογές του την ΑΕΚ. Και μπορεί η ΑΕΚ να τα βρει με τους μάνατζέρ του, με τους οποίους έχει άριστες σχέσεις, αλλά ο ίδιος πολύ δύσκολα θα συναινέσει. Για όλους τους παραπάνω λόγους… Με λίγα λόγια, η Ενωση πάει για άλλα στα άκρα της επίθεσής της. Και συγκεκριμένα για δύο εξτρέμ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ