Στην παγκόσμια ελίτ οι οπαδοί του Ολυμπιακού

Στην παγκόσμια ελίτ οι οπαδοί του Ολυμπιακού

Στην 7η θέση της παγκόσμιας κατάταξης αναφορικά με τους συλλόγους που συγκεντρώνουν τα μεγαλύτερα ποσοστά προσέλευσης κόσμου βρίσκεται ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με έρευνα του CIES.

Ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια μονοπωλεί το ελληνικό πρωτάθλημα όσον αφορά την διάθεση εισιτηρίων και την προσέλευση κόσμου στο γήπεδο και για ακόμη μια σεζόν έχει τον υψηλότερο μέσο όρο στη Super League, ο οποίος ανέρχεται στα 20.606 εισιτήρια ανά αγώνα.

Όπως είναι φυσικό τέτοιοι αριθμοί κατατάσσουν τους «ερυθρόλευκους» στην κορυφή όσον αφορά τα ελληνικά δεδομένα, όμως η ομάδα του λιμανιού καταλαμβάνει περίοπτη θέση και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ειδικότερα, μετά και από έρευνα που πραγματοποίησε το CIES (Ανεξάρτητο Κέντρο Αθλητικών Ερευνών) αναφορικά με τους συλλόγους που συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ποσοστό θεατών στα γήπεδα, ο Ολυμπιακός βρέθηκε στην πρώτη δεκάδα.

Η έρευνα διεξήχθη σε 51 πρωταθλήματα πρώτης (και σε κάποιες περιπτώσεις της δεύτερης) κατηγορίας σε 42 διαφορετικές χώρες σε όλο τον κόσμο για την πενταετία 2013-2018, με τους ερυθρόλευκους να καταλαμβάνουν την 7η θέση στη σχετική κατηγορία, συγκεντρώνοντας το 27,5% των θεατών (σε πρωτάθλημα 16 ομάδων) που πηγαίνουν στα παιχνίδια της Super League.

Στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται η Σέλτικ, η οποία προσελκύει στο γήπεδό της το 36,5% των θεατών του πάνε συνολικά στα ματς της πρώτης κατηγορίας του σκωτσέζικου πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα:

1. Σέλτικ (36,5%) στη Σκωτία

2. Χάιντουκ Σπλιτ (33,9%) στην Κροατία.

3. Ερυθρός Αστέρας (33,4%) στη Σερβία.

4. Μάριμπορ (32,5%) στη Σλοβενία.

5. Σέρο Πορτένο (29,4%) στην Παραγουάη.

6. Περσέπολις (27,8%) στο Ιράν.

7. Ολυμπιακός (27,5%).

8. Ρέιντζερς (27,4%) στη Σκωτία.

9. Ραπίντ Βιέννης (26,7%) στην Αυστρία.

10. Μπενφίκα (25,9%) στην Πορτογαλία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ