Μαθήματα… ζωής από τον Μακέντα: «Επαναπαύτηκα όταν έφτασα στην κορυφή, μην κάνετε το ίδιο»

Μαθήματα… ζωής από τον Μακέντα: «Επαναπαύτηκα όταν έφτασα στην κορυφή, μην κάνετε το ίδιο»

Ο Φεντερίκο Μακέντα μίλησε για περίπου 20 λεπτά στα παιδιά της ακαδημίας του Παναθηναϊκού, παραδίδοντας... μαθήματα ζωής: «Ακολουθήστε τα όνειρά σας. Να δουλεύετε συνεχώς, να προσέχετε το σώμα σας».

Το μεσημέρι της Παρασκευής και για περίπου μισή ώρα, οι ποδοσφαιριστές Κ15, Κ16, Κ17, Κ19 της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, δηλαδή περίπου 90 άτομα είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τον Φεντερίκο Μακέντα να τους μιλάει για όσα βίωσε ως παιδί θαύμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να τους συμβουλεύει για όσα μπορούν και όσα δεν πρέπει να κάνουν ώστε να γίνουν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου.

«Να ακολουθείτε τα όνειρα σας. Για να βρίσκεστε εδώ στον Παναθηναϊκό σε αυτή την ηλικία σημαίνει ότι έχετε ταλέντο. Το σημαντικό όμως είναι να δουλεύετε συνεχώς. Αν θα γίνετε επαγγελματίες επιπέδου εξαρτάται από εσάς. Εγώ έκανα αρκετά λάθη στην καριέρα μου.

Επαναπαύτηκα όταν έφτασα στην κορυφή, ενώ στην πραγματικότητα πρέπει να δουλεύεις ακόμα περισσότερο όταν είσαι εκεί. Είμαι αποφασισμένος να φτάσω την καριέρα μου εκεί που τη θέλω και να την ολοκληρώσω χωρίς να μετανιώσω για κάτι. Για να το πετύχω αυτό δουλεύω περισσότερο, προσέχω περισσότερο το σώμα μου.

Πρέπει και εσείς να προσέχετε το σώμα σας και να μην επαναπαύεστε. Αν δεν δουλέψετε εσείς, θα έρθει κάποιος άλλος να πάρει τη θέση σας», ήταν κάποια από όσα είπε ο Μακέντα στους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Η ομιλία διήρκεσε περίπου 20 λεπτά.

Ο πρόλογος και ο επίλογος έγινε από τον τεχνικό διευθυντή, Νίκο Νταμπίζα, ενώ Το παρών έδωσαν ο διευθυντής της Ακαδημίας, Τάκης Φύσσας, το τεχνικό επιτελείο της Ακαδημίας αλλά και κάποιοι ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας.

Για την ιστορία ο Μακέντα εντάχθηκε στις ακαδημίες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όταν έφτασε την ηλικία των 16 ετών, το 2007. Υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τους κόκκινους διαβόλους τον Αύγουστο του 2008. Στο ντεμπούτο του με την φανέλα της Μάντσεστερ τον Απρίλιο του 2009, στην αναμέτρηση ενάντια στην Άστον Βίλα, σκόραρε το νικητήριο τέρμα. Πέρασε τα επόμενα δύο χρόνια στο περιθώριο της πρώτης ομάδας της Γιουνάιτεντ, πριν δοθεί δυο φορές με δανεισμό  (Σαμπντόρια 2011 και Κουίν Παρκ Ρέιντζερς 2012).

Στη συνέχεια δόθηκε ως δανεικός στις Στουτγκάρδη, Ντονκάστερ Ρόβερ και Μπέρμιγχαμ. Αφού απέτυχε να… προβιβαστεί στην πρώτη ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Μακέντα έφυγε στο τέλος του συμβολαίου του τον Ιούνιο του 2014 και εν συνεχεία μεταγράφηκε στην Κάρντιφ. Πέρασε δύο χρόνια στους Ουαλούς, έχοντας επίσης ένα σύντομο δανεισμό στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Στη συνέχεια αγωνίστηκε 18 μήνες με τη φανέλα της Νοβάρα στη Σέριε Β και στις 3 Σεπτεμβρίου 2018 υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με τον Παναθηναϊκό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ