ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης 0-0

ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης 0-0

Οι Ηπειρώτες δεν κατάφεραν να κερδίσουν τον Αστέρα Τρίπολης (0-0) και έπεσαν στην 14η θέση, με το φάντασμα του υποβιβασμού να πλανάται πάνω από τους Ζωσιμάδες!

Ο ΠΑΣ Γιάννινα εκπέμπει SOS! Οι Ηπειρώτες παρότι έπαιζαν εντός έδρας, δεν κατάφεραν να κερδίσουν τον Αστέρα Τρίπολης στον «τελικό» της παραμονής, με το τελικό 0-0 να φέρνει την ομάδα του Γιάννη Πετράκη αντιμέτωπη με το φάσμα του υποβιβασμού.

Η νίκη του ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ επί του Παναθηναϊκού (1-3) έριξε τον ΠΑΣ Γιάννινα στην 14η θέση της βαθμολογίας και πλέον στις δύο αγωνιστικές που απομένουν οι Ηπειρώτες θα πρέπει να κάνουν έναν… άθλο για να παραμείνουν στα σαλόνια της Σούπερ Λίγκας. Από την άλλη, ο Αστέρας Τρίπολης στάθηκε όρθιος στους Ζωσιμάδες και έφτασε τους 29 βαθμούς, έπιασε στην 11η θέση την Ξάνθη, βρίσκεται στο +1 από τον 13ο ΟΦΗ και παρέμεινε ζωντανός στη μάχη της παραμονής.

Στην 29η αγωνιστική ο ΠΑΣ αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, ενώ την 30η παίζει εντός έδρας με τον ΠΑΟΚ. Από την άλλη, ο Αστέρας Τρίπολης την επόμενη εβδομάδα παίζει στην Κρήτη με τον ΟΦΗ και στην τελευταία στροφή εντός έδρας με τον Πανιώνιο.

«Φλύαρη» υπεροχή

Το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά ήταν ισορροπημένο, με τους παίκτες του ΠΑΣ να θέλουν, αλλά να μην μπορούν να απειλήσουν την εστία του Αθανασιάδη. Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς έγινε στο 14’. Ο Κάργας έπιασε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή μετά από εκτέλεση φάου, αλλά ο πορτιέρο του Αστέρα μπλόκαρε εύκολα.

Στο 21’ οι Αρκάδες έφτασαν μια ανάσα από το γκολ, αλλά ο Μιχαήλ αντέδρασε σωστά και κράτησε το μηδέν. Ο Τσιλιανίδης σούταρε από το ύψος του πέναλτι, με τον πορτιέρο των γηπεδούχων να διώχνει δύσκολα με τα πόδια.

Οκτώ λεπτά αργότερα ο Γιώργος Παράσχος αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει την πρώτη του αλλαγή, με τον Αραβίδη να αντικαθιστά τον τραυματία Μανιά. Στο 40’ ο ΠΑΣ απείλησε με τον Σεργκελασβίλι, αλλά το σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση έφυγε άουτ. Ετσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου με το σκορ στο 0-0.

Ακυρώθηκε γκολ του ΠΑΣ, «ροντέο» το ματς

Στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 47’ ο ΠΑΣ Γιάννινα σκόραρε με τον Κριζμάν, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Μια πολύ δύσκολη φάση, στην οποία ο βοηθός σήκωσε τη σημαία του για οφσάιντ και έκοψε τη χαρά των γηπεδούχων. Ο Αστέρας απάντησε άμεσα. Στο 48’ ο Ιγκλέσιας δυνατά μέσα από την περιοχή, αλλά ο Μιχαήλ έδιωξε σε κόρνερ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Κριζμάν έκανε τη γυριστή κεφαλιά, με τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει εύκολα. Στο 58’ ο ΠΑΣ Γιάννινα έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, αυτή τη φορά με τον Μάνο. Ο επιθετικός των Ηπειρωτών «άδειασε» τον Τριανταφυλλόπουλο, πλάσαρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο πορτιέρο των Αρκάδων έδιωξε σε κόρνερ.

Η επόμενη μεγάλη ευκαιρία ήταν για τους φιλοξενούμενους. Στο 76’ ο Ιγκλέσιας σούταρε ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Μιχαήλ έδιωξε εντυπωσιακά στη γωνία του. Ένα λεπτό αργότερα ο ΠΑΣ Γιάννινα άγγιξε το γκολ με τον Μάνο, αλλά και πάλι η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα του Αστέρα. Ο 24χρονος με ωραία ατομική προσπάθεια, μπήκε στην περιοχή, βρέθηκε φάτσα με το τέρμα, σούταρε, αλλά και πάλι ο Αθανασιάδης έδιωξε.

Στα τελευταία λεπτά οι Ηπειρώτες ανέβασαν την πίεσή του και προσπάθησαν να πετύχουν το γκολ της λύτρωσης. Οι Αρκάδες, ωστόσο, έμειναν όρθιοι, «πάγωσαν» σε κάθε ευκαιρία τον ρυθμό και έφυγαν με το 0-0 από τους Ζωσιμάδες.

Οι ενδεκάδες:

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Ν. Μιχαήλ, Σκόνδρας, Κάργας, Αλ. Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Σεργκελασβίλι, Κάστρο, Πάντελιτς, Νικολιάς (61′ Παμλίδης), Κριζμάν (74′ Αθανασιάδης), Μάνος.

Αστέρας Τρίπολης (Γιώργος Παράσχος): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Πασαλίδης, Άνχελ, Βαλιέντε, Μουνάφο, Ιγκλέσιας, Μπελόκ, Τσιλιανίδης (88′ Βλάχος), Μανιάς (30′ Αραβίδης).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ