Αποκάλυψη: Ο 18χρονος Κόκοβας της Μπόχουμ στα ραντάρ της ΑΕΚ!

Αποκάλυψη: Ο 18χρονος Κόκοβας της Μπόχουμ στα ραντάρ της ΑΕΚ!

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΑΕΚ ρώτησε για τον νεαρό Eλληνα διεθνή αμυντικό της γερμανικής ομάδας.

Τα ελληνόπουλα που έχουν βγει εκτός συνόρων για να ξεκινήσουν από άλλη βάση την ποδοσφαιρική καριέρα τους είναι πολλά πια. Δεκάδες νεαροί ποδοσφαιριστές, πριν καν ενηλικιωθούν με μια βαλίτσα περνούν φεύγουν από την Ελλάδα για την ποδοσφαιρική γη της Επαγγελίας.

Ένας εξ’ αυτών και ο Στέλιος Κόκοβας. Από το 2017 βρίσκεται στην Γερμανία και αγωνίζεται στην Μπόχουμ. Από που τον πήρε; Στα 15 του από την Αναγέννηση Καλοχωρίου που συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ Λάρισας. Ο 15χρονος αριστεροπόδαρος αμυντικός ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ακαδημία Πλίτση σε ηλικία 6 ετών.

Πριν πάει στην Μπόχουμ είχε περάσει απ’ όλες τις Μικτές της ΕΠΣΛ και ήταν ο αρχηγός της Μικτής Νέων. Δούλεψε πολύ στη γερμανική ομάδα και τελικώς… δικαιώθηκε. Ανέβηκε στην πρώτη ομάδα και ήδη «έγραψε» τις τρεις πρώτες του συμμετοχές στην Β’ Γερμανίας! Έπαιξε 90λεπτα στο 0-0 με το Αμβούργο, στην ήττα με 2-1 από την Ρέγκενσμπουργκ και χθες όλο το ματς στη νίκη με 3-2 επί της Γκρόιτερ Φιρτ.

Ο νεαρός αμυντικός παίζει ως αριστερό στόπερ και αριστερό μπακ και σύμφωνα με πληροφορίες μας στο «to10», μπήκε στα ραντάρ της ΑΕΚ. Και μάλιστα η Ένωση δεν έμεινε απλά στην παρακολούθηση του, αλλά έκανε σχετική ερώτηση για τον Κόκοβα στους Γερμανούς οι οποίο το περασμένο καλοκαίρι τον είχαν στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας και έπαιξε σε φιλικά.

Το συμβόλαιο του τελειώνει το 2021 και στην Ένωση βλέπουν στα … πόδια του μια σημαντική επένδυση που βρίσκεται εντός της μεταγραφικής πολιτικής των «κιτρινόμαυρων. Ο 18χρονος (τον Ιούλιο τα κλείνει) μάλιστα έχει κάνει και 19 συμμετοχές με τη δεύτερη ομάδα της Μπόχουμ με ένα γκολ. Ο ύψους 1.86μ. Κόκοβας έχει κληθεί μία φορά στην Εθνική Κ19, στο φιλικό του Δεκεμβρίου με την Ιταλία (ήττα της Ελλάδας με 4-1).

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ