Άρης: To αντίπαλο δέος και ο ρόλος «κλειδί» του Σαράνοφ

Άρης: To αντίπαλο δέος και ο ρόλος «κλειδί» του Σαράνοφ

Οι «κίτρινοι» θέλουν να συμπληρώσουν τον Χουλιάν Κουέστα με έναν τερματοφύλακα που θα αποτελέσει το «αντίπαλο δέος» για τον Ισπανό. Η περίπτωση του Σαράνοφ και ο σημαντικός ρόλος που καλείται να παίξει στον Άρη της Ευρώπης.

Ο Άρης σκοπεύει να αποκτήσει έναν καλό τερματοφύλακα ώστε να ενισχύσει τον ανταγωνισμό για τον Χουλιάν Κουέστα και αυτός είναι πολύ πιθανό να είναι ο Μπόγιαν Σαράνοφ.

Όπως αποκάλυψε την Τετάρτη (16/4) to10.gr οι κίτρινοι βρίσκονται ήδη σε προχωρημένες επαφές με τον Σέρβο «κίπερ» της Λαμίας και δεν αποκλείεται από τη νέα σεζόν να ντυθεί στα χρώματα του «Θεού του πολέμου».

Για όσους αναρωτιούνται ποιον ακριβώς ρόλο θα έχει ο Σαράνοφ (εφόσον φυσικά αποκτηθεί) καθώς ο Χουλιάν Κουέστα αποδεικνύεται και ικανός, αλλά και συμβόλαιο έχει για την επόμενη περίοδο, το σκεπτικό των ανθρώπων του Άρη είναι το εξής.

Ζητούμενο είναι να δημιουργηθεί ένας υγιής ανταγωνισμός στη θέση του τερματοφύλακα στον Άρη έτσι ώστε να υπάρξει ένα ακόμη καλύτερο αποτέλεσμα για την ομάδα. Κι αυτό καθώς τη φετινή σεζόν ο Κουέστα έπαιζε μπάλα… μόνος του, μιας και οι Αναγνωστόπουλος, Καντιμοίρης δεν μπόρεσαν να αποτελέσουν «απειλή» για τον 27χρονο «πορτιέρε».

Κάτι οποίο υπάρχει σε άλλες θέσεις της 11άδας όπως για παράδειγμα στα εξτρέμ, εκεί όπου μετά τον ερχομό των Λάρσον και Φετφατζίδη οι επιλογές είναι αρκετές.

Ο μεν Αναγνωστόπουλος «έγραψε» στο πρωτάθλημα μόλις 1 συμμετοχή και αυτή… αναγκαστική καθώς μιλάμε για το ματς με τον Παναιτωλικό στο οποίο ο Κουέστα αποβλήθηκε στο 30’.

Ο δε Καντιμοίρης δεν έχει παίξει καθόλου και διανύοντας το 38 έτος της ηλικίας του στο τέλος της σεζόν αναμένεται να αποχωρήσει από την ομάδα.

Αντιθέτως ο Αναγνωστόπουλος που ανανέωσε πέρσι ως το 2020 με τον Αρη, αναμένεται να παραμείνει αναλαμβάνοντας ρόλο… Καντιμοίρη, δηλαδή τρίτου τερματοφύλακα. Μιλάμε για νεαρό ποδοσφαιριστή (ειδικά για τη συγκεκριμένη) θέση που μπορεί να εξελιχθεί και να προσφέρει στους κίτρινους περισσότερα στο μέλλον, όμως.

Ο Αρης όμως που βρίσκεται σε κατάσταση… ολικής επαναφοράς, ο Άρης που μεγαλώνει και που επιστρέφει στα ευρωπαϊκά σαλόνια δεν μπορεί να περιμένει. Εδώ προκύπτει ο ρόλος του Σαράνοφ -ή γενικότερα του όποιου ικανού τερματοφύλακα αποκτήσει τελικά ο «Θεός του πολέμου»- ώστε να δημιουργήσει έναν ισχυρό δίδυμο στις θέσεις των «κίπερ».

Οι άνθρωποι του Αρη θεωρούν πως ο Σαράνοφ μπορεί διαθέτει και την ικανότητα και την εμπειρία ώστε να αποτελέσει το αντίπαλο δέος για τον Κουέστα. Ο τελευταίος έχει δείξει καλά δείγμα και βρίσκεται σε πολύ καλή ηλικία, ωστόσο υπήρξαν και μερικά ματς που δεν απέφυγε τα λάθη (πχ με Παναιτωλικό στο Βικελίδης και Ατρόμητο στο Περιστέρι).

Ο ύψος 1,88μ. Σαράνοφ είναι ένας τερματοφύλακας με γνώση του ελληνικού πρωταθλήματος που δεν θα χρειαστεί ιδιαίτερο χρόνο προσαρμογής. Φέτος μετράει ήδη 19 συμμετοχής στη Σούπερ Λίγκα με τη Λαμία, που αντιστοιχούν σε 1796 λεπτά, ενώ μην ξεχνάμε τη σεζόν 2014-15 όταν με τη φανέλα του Εργοτέλη έπαιξε σερ 13 παιχνίδια, γράφοντας 1164 λεπτά.

Επίσης διαθέτει παραστάσεις από το σέρβικο πρωτάθλημα (Μπέογκραντ και Παρτιζάν), και Ισραηλινό (Μακάμπι Χάιφα), ενώ έχει περάσει από τις «μικρές» Εθνικές της χώρας του έχοντας φτάσει μέχρι και την ανδρική ομάδα (1 συμμετοχή). Ένα από τα δυνατά σημεία του είναι η έφεση που έχει στις αποκρούσεις πέναλτι. Μην ξεχνάμε την καθοριστική συμβολή του στην πρόκριση της Λαμίας στα ημιτελικά του Κυπέλλου με την μεγάλη απόκρουση του στο πέναλτι του Φορτούνη μέσα στο Καραϊσκάκη.

Σε μια εμφάνιση που ήταν γενικότερα εξαιρετική καθώς ο 31χρονος Σέρβος είχε πραγματοποιήσει 18 επεμβάσεις κατεβάζοντας «ρολά» απέναντι στο διαρκές «σφυροκόπημα» των παικτών του Ολυμπιακού.

Γενικότερα ο Σαράνοφ θεωρείται ότι μπορεί να συμπληρώσει κατάλληλα τον Κουέστα και να καλύψει τις αδυναμίες του Ισπανού. Όπως για παράδειγμα στο χαμηλό παιχνίδι όπου ύψους 1,95μ. Ισπανός είναι λογικό να υστερεί.

Σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η απόκτηση του Σαράνοφ ο Σάββας Παντελίδης θα έχει στα χέρια του δύο ικανούς τερματοφύλακες με κανέναν από τους δύο να μην μπορεί να θεωρήσει τον εαυτό του «σίγουρο» για την 11άδα.

Γεγονός από το οποίο ο Αρης μόνο κερδισμένος μπορεί να βγει…

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ