Έτοιμοι για στροφή… 180 μοιρών στον Παναθηναϊκό

Έτοιμοι για στροφή… 180 μοιρών στον Παναθηναϊκό

Το παιχνίδι που σήμανε αλλαγή... πλεύσης στον Παναθηναϊκό. Μία βαριά ήττα που αλλάζει τα δεδομένα στο μυαλό των Δώνη-Νταμπίζα και κατ'επέκταση στο σχεδιασμό της επόμενης μέρας στον Παναθηναϊκό.

Μετά το σφύριγμα της λήξης του αγώνα του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ, ακολούθησαν πολλά. Κατακραυγή από τον «πράσινο» κόσμο προς την ομάδα για την εμφάνιση, δριμεία κριτική προς τους Δώνη και Νταμπίζα, μέχρι και ξεκάθαρες αιχμές πως το Τριφύλλι έπαιξε για να… χάσει. Τα δύο πρώτα μπορούν να τεθούν υπό συζήτηση, για το τελευταίο το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να χαμογελάσεις.

Εάν πιστεύει κάποιος πως η ήττα που υπέστη ο Παναθηναϊκός, δεν «χτύπησε» καμπανάκι στους ανθρώπους της ομάδας, τότε κάνει μεγάλο λάθος. Οι Γιώργος Δώνης και Νίκος Νταμπίζας, ήταν οι πρώτοι που θορυβήθηκαν-προβληματίστηκαν από την εικόνα της ομάδας, όσο και αν οι… καλοπροαίρετοι έλεγαν πως είναι «στημένοι». Οι δύο βασικοί πυλώνες της επιτυχημένης -μέχρι ενός σημείου- φετινής πορείας του Παναθηναϊκού, είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την δουλειά που ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούνιο και τα όσα έγιναν την περασμένη Κυριακή με τον ΟΦΗ, οριστικοποίησαν την διάθεση τους για στροφή 180 μοιρών στον σχεδιασμό της ομάδας.

Τι σημαίνει αυτό; Τέλος το πλάνο με τους «μικρούς». Τουλάχιστον όσον αφορά το μεταγραφικό σκέλος. Με βασική προϋπόθεση ότι θα πάρουν το «Οκ» για μεταγραφές, στον Παναθηναϊκό το ερχόμενο καλοκαίρι αναμένεται να κινηθούν για έμπειρους παίκτες. Με χαμηλά συμβόλαια μεν, με αρκετές ποδοσφαιρικές παραστάσεις δε. Ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα μπορούν να βοηθήσουν τον νεαρό κορμό του Παναθηναϊκού να… αναπτυχθεί, συνθέτοντας μαζί ένα δυνατό σύνολο, που θα καταφέρει να πρωταγωνιστήσει στην Super League της επόμενης περιόδου.

Η συγκεκριμένη σκέψη δεν είναι καινούργια, ούτε δημιουργήθηκε μετά το παιχνίδι με τον ΟΦΗ. Υπάρχει εδώ και καιρό στο μυαλό των ανθρώπων του Παναθηναϊκού, η ήττα όμως και κυρίως η αγωνιστική εικόνα της ομάδας, ως συνέχεια των κακών εμφανίσεων μέσα στο 2019, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Όσο για τις αποχωρήσεις; Πολλοί και διάφοροι. Άλλοι εύκολο να φύγουν, και άλλοι όχι. Η επόμενη ημέρα δεν φαίνεται για παράδειγμα να χωρά τους Κάτσε, Κουλιμπαλί, Τζανδάρη, Βέργο, Παντελάκη, Μουνιέ, Οικονόμου κλπ, οι εν λόγω περιπτώσεις όμως δεν είναι όλες ίδιες. Άλλοι είναι εύκολο να φύγουν, άλλοι όχι. Για παράδειγμα μένει να φανεί πως θα αποχωρήσουν όσοι έχουν συμβόλαιο, πέρα από το ερχόμενο καλοκαίρι. Οι όποιες αφαιρέσεις από το ρόστερ δεν καθορίζονται αποκλειστικά από τις προθέσεις του Παναθηναϊκού, ωστόσο αυτό είναι ένα ζήτημα που θα απασχολήσει τους «πράσινους» μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ