Οι «σταθμοί» του ΠΑΟΚ στην πορεία προς τον τίτλο

Οι «σταθμοί» του ΠΑΟΚ στην πορεία προς τον τίτλο

Τα πιο σημαντικά παιχνίδια της σεζόν για την ομάδα της Θεσσαλονίκης και πως ο δικέφαλος έφτασε στην χθεσινή φιέστα τίτλου στην Τούμπα

Ο ΠΑΟΚ έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και στον δικέφαλο του Βορρά πανηγύρισαν την επιτυχία τους στην φιέστα μετά το χθεσινό παιχνίδι απέναντι στον Λεβαδειακό.

Ο δικέφαλος του Βορρά νίκησε 5-0 και στην συνέχεια στήθηκε το «σκηνικό» για την απονομή και την γιορτή που ακολούθησε. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο την προτελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, έχοντας διαφορά πέντε βαθμών από τον δεύτερο της βαθμολογίας Ολυμπιακό.

Το10.gr σας παρουσιάζει τα παιχνίδια «σταθμούς» της φετινής σεζόν για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, εκείνα τα ματς δηλαδή που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην πορεία της ομάδας του Λουτσέσκου προς την κατάκτηση του τίτλου.

4η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-0

Ήταν το πρώτο ντέρμπι του πρωταθλήματος και ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη με 2-0, χάρη στα δύο γκολ του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.

Ωστόσο αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι ότι η Ένωση είχε κάνει καλή εμφάνιση, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και είχε δύο δοκάρια στο ματς.

Αυτό που μετράει όμως είναι τα γκολ και όχι τα δοκάρια και ο δικέφαλος του Βορρά εκμεταλλεύτηκε την ευστοχία του Πρίγιοβιτς κατακτώντας μια πολύ σημαντική νίκη.

 

5η αγωνιστική: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 0-1

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος τον ΠΑΟΚ και θα πραγματοποιήσει μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του την φετινή χρονιά.

Οι ερυθρόλευκοι θα κυριαρχήσουν δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες αλλά δεν καταφέρνουν να σκοράρουν. Ο δικέφαλος του Βορρά θα περάσει μια πολύ δύσκολη βραδιά στο Φάληρο αλλά θα φύγει νικητής από την έδρα του Ολυμπιακού με 1-0 χάρη στο αυτογκόλ του Βούκοβιτς.

Ήταν ένα παιχνίδι που η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε την τύχη στο πλευρό της καθώς ο Ολυμπιακός έχανε την μια ευκαιρία πίσω από την άλλη αλλά έμεινε στο μηδέν.

 

 

12η αγωνιστική: Λαμία – ΠΑΟΚ

Η Λαμία έκανε μια εξαιρετική σεζόν κι έδειξε τις δυνατότητες που είχε και στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ. Ένα παιχνίδι στο οποίο σημειώθηκε μια φάση που θα αποτελεί «μνημείο» της… εξυγίανσης για δεκαετίες και αναφερόμαστε φυσικά στο πέναλτι που δεν έδωσε ο διαιτητής, Τσαμούρης σε χέρι του Βιεϊρίνια.

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ έκανε μπλοκ με σαν βολεϊμπολίστας μέσα στην περιοχή αλλά ο διαιτητής δεν καταλόγισε το πεντακάθαρο πέναλτι, στερώντας από την Λαμία την ευκαιρία να προηγηθεί.

Τελικά ο δικέφαλος πήρε τη νίκη με 1-0 χάρη σε γκολ του Βαρέλα αλλά όπως προαναφέραμε η απόφαση του Τσαμούρη να μην δώσει πέναλτι σε αυτή την φάση θα είναι θέμα συζητήσεις για πολλά χρόνια.

 

https://www.youtube.com/watch?v=-A_gbhy2JgU

 

16η αγωνιστική: Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 0-3

Ο ΠΑΟΚ είχε γνωρίσει την ήττα από τον Αστέρα στην Τρίπολη, στο περσινό πρωτάθλημα και η έξοδος στην Αρκαδία είχε πολύ μεγάλη σημασία για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο Αστέρας αιφνιδίασε τους φιλοξενούμενους κάνοντας ένα εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι είχαν χάσει πολλές ευκαιρίες στο πρώτο 45λεπτο αλλά δεν βρήκαν δίχτυα.

Το δεύτερο μέρος ήταν «μονόλογος» για την ομάδα της Θεσσαλονίκης και ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει μια πολύ σημαντική νίκη και μάλιστα με μεγάλο σκορ (3-0).

 

15η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

Η 15η αγωνιστική του πρωταθλήματος ήταν εμβόλιμη και ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε στην Τούμπα τον ΠΑΣ Γιάννινα. Όλοι θεωρούσαν ότι ο δικέφαλος θα είχε μια εύκολη αποστολή απέναντι στην ομάδα του Γιάννη Πετράκη, αλλά η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟΚ τα… χρειάστηκε μέχρι να φτάσει στη νίκη.

Οι γηπεδούχοι επικράτησαν τελικά με 2-1 χάρη σε γκολ του Σβιντέρσκι τρία λεπτά πριν από το φινάλε του παιχνιδιού και γλίτωσαν την γκέλα.

 

 

19η αγωνιστική: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-1

Η Ένωση φιλοξένησε τον ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο και οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να πάρουν την ισοπαλία (1-1) στην έδρα της Ένωσης. Ο Μαουρίσιο ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο δέκατο λεπτό της αναμέτρησης με την ΑΕΚ να ισοφαρίζει στο 74’ με γκολ του Πόνσε. Χρήζει ιδιαίτερης μνείας ότι η Ένωση είχε κάθε λόγο να φωνάζει για πέναλτι που δεν δόθηκε σε χέρι του Σάκχοφ.

 

 

20η αγωνιστική: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 3-1

Το ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό και η νίκη που πήρε ο δικέφαλος με 3-1, ήταν το αποτέλεσμα που «σφράγισε» επί της ουσίας την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος από την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Μετά τη νίκη του επί των ερυθρόλευκων ο ΠΑΟΚ έκανε το αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

 

https://www.youtube.com/watch?v=b5q1fSjxmsQ

 

25η αγωνιστική: Παναιτωλικός – ΠΑΟΚ 1-2

Το εκτός έδρας παιχνίδι με τον Παναιτωλικό ήταν ένα από τα τελευταία «εμπόδια» στην πορεία του ΠΑΟΚ προς την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Η ομάδα του Αγρινίου έβαλε δύσκολα στον δικέφαλο και κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ, αλλά ο ΠΑΟΚ κατάφερε να «γυρίσει» το ματς και να πάρει τη νίκη με 2-1.

https://www.youtube.com/watch?v=JV3SHa1_ChA

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ