Ολυμπιακός : Οι εσωτερικές υποθέσεις ανοίγουν την… αυλαία

Ολυμπιακός : Οι εσωτερικές υποθέσεις ανοίγουν την… αυλαία

Σα, Φορτούνης και η τελική λίστα του Μαρτίνς. Ο Ολυμπιακός μπαίνει στον προθάλαμο της επόμενης σεζόν…

Λίγες ώρες ως την… τελευταία άδεια της χρονιάς. Και έπειτα η επιστροφή για το τελευταίο ματς. Ο Ολυμπιακός είναι μόλις 12 ημέρες μακριά από το φινάλε της σεζόν. Και καμιά πενηνταριά από την έναρξη εκείνης με κωδικό «2019-20». Πολύ λογικά λοιπόν η κουβέντα πηγαίνει στα επόμενα.

Και η πρώτη σελίδα στο νέο βιβλίο, δεν μπορεί παρά να αφορά στους παραμένοντες. Στην τελική έκθεση του Πέδρο Μαρτίνς για όσους υπάρχουν ήδη στο ρόστερ της ομάδας. Και στις υποθέσεις των «συμβολαίων» του Κώστα Φορτούνη και του Πέδρο Σα. Δύο μεγάλων πρωταγωνιστών της φετινής αγωνιστικής εκδοχής. Μάλλον ο καλύτερος Φορτούνης που είδαμε σε αυτά τα 5 χρόνια στον Ολυμπιακό. Και ένας πολύ καλός τερματοφύλακας που ταίριαξε σε μια ομάδα με έντονο Πορτογαλικό στοιχείο, και κατάφερε να επαναλανσάρει το όνομα του σε επίπεδο αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Για όσους τυχόν δεν το θυμούνται; Ο Σα μέσω του Ολυμπιακού επέστρεψε στην Εθνική Πορτογαλίας. Μέσα απο αυτή τη χρονιά κέρδισε ήδη πολλά. Ίσως περισσότερα απο ότι προσφέρει συνήθως ένας δανεισμός.

Ποια είναι τα δεδομένα: Πρώτα η μεγάλη εικόνα. Ο Μαρτίνς δεν θέλει πολλές αλλαγές. Είναι ικανοποιημένος και από τα πρόσωπα, και από την εξέλιξη, και από τον τρόπο που δούλεψε ο φετινός Ολυμπιακός. Λίγα παιδιά έδωσαν λιγότερα από ότι θα περίμενε κανείς. Ο Μιράντα που έμεινε τέταρτος στη σειρά των στόπερ, ίσως ο Νάτχο που έπειτα από εκείνη τη δύσκολη βραδιά της Τούμπας έγινε… αόρατος. Μάλλον ο Ζιλ Ντίας που δεν άρπαξε την ευκαιρία αυτού του εξάμηνου δανεισμού. Οι «πολλοί» έκαναν βήματα μπρος.

Θα γίνουν βεβαίως και άλλες αλλαγές. Ο Ολυμπιακός πηγαίνει για 6-7 μεταγραφές. Ουσιαστικά όμως έχει μια ομάδα σχηματισμένη. Με εξαιρετικό μέσο όρο ηλικίας. Με έντονο το ελληνικό στοιχείο. Έχει μοιρασμένους ρόλους. Δεν χρειάζεται τόσα πολλά. Θέλει κάποιους καλύτερους από εκείνους που διαθέτει. Αυτό όμως δεν σημαίνει για παράδειγμα πως ο Αχμέντ Χασάν δεν βοήθησε φέτος (14 γκολ). Δεν σημαίνει ότι ο Βούκοβιτς μέχρι και εκείνος να πέσει σε εκείνη τη νύχτα της Τούμπας, δεν έδωσε λύσεις. Τέλος πάντων. Για να μην πλατειάζουμε. Λίγες και καλές κινήσεις. Αυτή είναι η «κεντρική ιδέα» της έκθεσης του Μαρτίνς. Έναν αριστεροπόδαρο στόπερ, έναν winger και έναν σέντερ φορ με θέα στην εντεκάδα του. Αυτές είναι οι βασικές μεταγραφικές ανάγκες.

Σε ότι αφορά τώρα στον Κώστα Φορτούνη; Ο αρχηγός με τα 17 γκολ και τις 16 ασίστ έχει συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2020. O Ολυμπιακός θέλει να τον επιβραβεύσει προσφέροντας του ένα μεγαλύτερο, αλλά και να εξασφαλίσει ότι θα έχει ένα μεγάλο περιουσιακό στοιχείο «δεμένο» όσο πρέπει. Με καλύτερες οικονομικές απολαβές. Με τα περισσότερα χρήματα που παίρνει ποδοσφαιριστής στην Ελλάδα. Ουσιαστικά όμως παίζεται κάτι μεγαλύτερο σε αυτή την υπόθεση. Κάτι παραπάνω απο ένα συμβόλαιο. Ο Φορτούνης στα 26 του χρόνια και με τη χρονιά που έχει κάνει, είναι πολύ λογικό να προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών ομάδων. Και ομάδες καλές. Όχι… Αλ Αίν και Φενέρμπαχτσε. Αν ο κορυφαίος Έλληνας της Σούπερ Λιγκ έφευγε από τα μέρη μας, δεν θα το έκανε ούτε για «πετροδόλαρα» ούτε για την Τουρκία. Θα πήγαινε προφανώς σε ένα από τα μεγάλα πρωταθλήματα. Με ιδεατό προορισμό μια ομάδα που να μπορούσε να ευνοήσει το παιχνίδι του.

Ο Φορτούνης έχει ένα ιδιαίτερο ποδοσφαιρικό στιλ. Θέλει μεγάλες κατοχές μπάλας, θέλει ένα ποδόσφαιρο συγκεκριμένων προδιαγραφών για να δείξει τις ικανότητες του. Του ταιριάζουν ομάδες που πρωταγωνιστούν, και όχι εκείνες που συνηθίζουν να στέκονται πίσω απο τη μπάλα. Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν οι δρόμοι για εκείνον είναι δύο. Ο ένας υπογράφοντας ένα μεγάλο –χρονικά- συμβόλαιο στον Ολυμπιακό να αποφασίσει ότι θα γίνει ο επόμενος Τζόρτζεβιτς. Ότι δεν θα πάει πουθενά με δύο λόγια. Ή βεβαίως αν είναι να φύγει, ότι μάλλον θα πρέπει να φύγει τώρα ή το αργότερο το επόμενο καλοκαίρι. Δεν είναι… 22 χρονών. Είναι στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του. Ο Ολυμπιακός πρόταση θα του κάνει. Και όπως φαίνεται θα είναι τέτοια που θα τον δελεάσει προκειμένου να μείνει εδώ. Τα υπόλοιπα όμως θα τα δείξει… η διαδρομή. Και βέβαια πιθανές άλλες προτάσεις που θα φτάσουν στα χέρια του. Περισσότερο δική του είναι η απόφαση.

Από την άλλη για τον Ζοσέ Σα έχει ξεκινήσει μια διαδικασία. Αν όσα λένε ατζέντηδες είναι σωστά, ουσιαστικά ο Ολυμπιακός με την Πόρτο τα έχει βρει ή τέλος πάντων θα τα βρει. Στη ρήτρα ή κοντά στη ρήτρα. Το θέμα που προκύπτει είναι με τις οικονομικές απαιτήσεις του Πορτογάλου τερματοφύλακα. Λέγεται ότι ζητά κάπου 800.000 ευρώ τον χρόνο. Οι φετινές αποδοχές του είναι κάτι λιγότερο από τα μισά. Η διαφορά σε απόλυτους αριθμούς δεν είναι μεγάλη για το μπάτζετ των Ερυθρόλευκων. Πρόκειται όμως για διπλασιασμό αποδοχών. Και αυτό σίγουρα δεν είναι μια βάση διαπραγμάτευσης που θα τα κάνει όλα εύκολα. Αν θα έπρεπε να κάνουμε μια πρόβλεψη; Το πιθανότερο είναι να μείνει. Είναι καλά εδώ. Έχει κερδίσει τη θέση του βασικού. Ξέρει την ομάδα. Έχει την εκτίμηση του κόσμου. Όπως και να έχει όμως ο Ρομπέρτο ήδη έστειλε το μήνυμα του στο μεγάλο λιμάνι. Πως είναι διαθέσιμος. Και πως θέλει σαν τρελός να ξαναφορέσει τα κόκκινα γάντια. Να ξαναπατήσει το χορτάρι του Καραϊσκάκης

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ