Ποιος είναι ο MVP του Ολυμπιακού;

Ποιος είναι ο MVP του Ολυμπιακού;

Εκτός από τον Φορτούνη, που έκανε εκπληκτική σεζόν θα πήγαινε το μυαλό σας στον Μαρτίνς;

Όταν τραβάς από… 21 τότε είναι σαφές ότι παίρνεις αρκετό ρίσκο. Σχεδόν 20 νέους παίκτες έφερε στο Ρέντη το προηγούμενο καλοκαόρι η ηγεσία του Ολυμπιακού κι έναν καινούργιο προπονητή.

Και από τη στιγμή που το πιο σημαντικό ζητούμενο για όσους γνωρίζουν τα βασικά από το ποδόσφαιρο ήταν να φτιαχτεί ισχυρή ομάδα, τότε η σεζόν κλείνει με θετικό πρόσημο για τους ερυθρόλευκους, κι αυτό γιατί είχαν εξαιρετικά υψηλό ποσοστό ευστοχίας στις επιλογές τους.

Να πάμε και στο παρακάτω και να κάνουμε το διαχωρισμό; Ποιος ήταν ο καλύτερος παίκτης; Μα, ο Κώστας Φορτούνης χωρίς δεύτερη σκέψη. Και ο καλύτερος «πρωτοεμφανιζόμενος»; Πραγμαιτκά θα δυσκολευτούμε να διαλέξουμε ανάμεσα στον Γκιγιέρμε και τον Ποντένσε.

Για αυτό που είμαστε σίγουροι είναι ότι ο πολυτιμότερος παίκτης του Ολυμπιακού ήταν ο… προπονητής του! Τεράστια ανακάλυψη ο Πέδρο Μαρτίνς και αυτό μπορεί να το συνειδητοποιήσει κανείς αν ανατρέξει στο τι συνέβη στο Ρέντη από τον προηγούμενο Πορτογάλο μέχρι τον τωρινό. Σε διάστημα 14 μηνών από τότε που αποχώρησε ο Πάουλο Μπέντο βρέθηκαν στον ερυθρόλευκο πάγκο οι Βούζας και Ιμπαγάσα, ο Χάσι, ο Γκαρθία, ο Κόντης και δύο φορές ο Λεμονής.

Χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι άλλο; Είναι απαραίτητο να αναφέρουμε ξανά και ξανά ότι με τον Μαρτίνς ο Ολυμπιακός έφτασε στο σημείο να παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και με καινούργια ομάδα, να έχει αναδείξει παίκτες που προσελκύουν τους σκάουτερ των συλλόγων του εξωτερικού και να έχει αποκλείσει και την Μίλαν;

Προφανώς και ο Μαρτίνς είναι η καλύτερη «μεταγραφή» του καλοκαιριού ή αν προτιμάτε το μεγαλύτερο κέρδος από αυτήν τη σεζόν για τον Ολυμπιακό. Κι αφού είναι έτοιμος να ξεκινήσει και την επόμενη, τότε οι ερυθρόλευκοι αποκτούν σημαντικό πλεονέκτημα, ώστε να μπορέσουν να διεκδικήσουν την επιστροφή τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, αν και προφανώς θα παίξει ρόλο και η κλήρωση-ορισμός που κάνει η ΟΥΕΦΑ.

Σε κάθε περίπτωση, οι περισσότεροι παίκτες που έβγαλαν σε πέρας αυτήν την αποστολή θα είναι στη διάθεση του Μαρτίνς για μία δεύτερη προετοιμασία, με ότι αυτό συνεπάγεται. Όταν είσαι υποχρεωμένος να πέσεις κατευθείαν στα βαθιά, τότε δεν ενδιαφέρεσαι για το αντιηλιακό που θα φορέσεις, αλλά θα πρέπει να κολυμπήσεις με τη μία
Και με τον Μαρτίνς οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν μάθει καλό κολύμπι το οποίο θα τους χρειαστεί το επόμενο καλοκαίρι. Όταν θέλεις άλλωστε να είσαι πλήρωμα στο ερυθρόλευκο καράβι, τότε θα πρέπει να τα έχεις καλά με τη θάλασσα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ