Η σούπερ πρόταση του Ολυμπιακού στον Ζοσέ Σα

Η σούπερ πρόταση του Ολυμπιακού στον Ζοσέ Σα

To10.gr γράφει για την προσφορά του Ολυμπιακού που τριπλασιάζει τις απολαβές του Ζοσέ Σα για να τον κρατήσει, η εβδομάδα της απάντησης, ο «έτοιμος» Μαραφόνα και ο Λοντίγκιν.

Το κουτσομπολιό δεν κάνει καλό στις μεταγραφές. Το αντίθετο, συχνά προκαλεί σοβαρά προβλήματα και περιπλέκει καταστάσεις. Ο Ολυμπιακός έχει πολλά μεταγραφικά… γαλόνια πλέον για να πέφτει στην παγίδα τέτοιων καταστάσεων. Είναι πάντα ξεκάθαρος στις προτάσεις του και για αυτόν τον λόγο πετυχαίνει διαρκώς deal εξαιρετικά για τον σύλλογο, αποκτώντας ποδοσφαιριστές μεγάλης ποιότητας. Όπως και στην περίπτωση του Ζοσέ Σα. Ενός τερματοφύλακα που ήρθε στο… 90′ της μεταγραφικής περιόδου, αλλά που εξελίχθηκε σε σημείο αναφοράς για τους Ερυθρόλευκους. Και για αυτόν τον λόγο έχει αποφασιστεί να γίνει ό,τι είναι δυνατόν, για να μείνει.

Όπως είναι γνωστό εδώ και αρκετές ημέρες, ο Ολυμπιακός έχει ενημερώσει επίσημα την Πόρτο ότι θα κάνει χρήση της οψιόν αγοράς του Σα. Καθώς υπάρχει ικανοποίηση για τις εμφανίσεις του, αλλά και για τη συνολική παρουσία του ως προσωπικότητα και ως αθλητή. Στοιχεία που παίζουν σημαντικό ρόλο στους παίκτες που αποκτά και επιλέγει να κρατήσει στο ρόστερ του Ολυμπιακός, μετά την τοξικότητα της εποχής Χάσι, αλλά και ορισμένων παικτών που διέλυσαν (τότε) τα αποδυτήρια.

Σε ποιο σημείο βρίσκεται η υπόθεση της παραμονής του Ζοσέ Σα; Σύμφωνα με πληροφορίες του to10.gr, ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει συζητήσεις με τον εκπρόσωπο του 26χρονου Πορτογάλου γκολκίπερ εδώ και λίγες εβδομάδες. Πριν λίγες ημέρες, μάλιστα, έγινε μια εξαιρετική πρόταση στον ποδοσφαιριστή, η οποία ουσιαστικά κάνει τους Πειραιώτες να αισιοδοξούν ότι πολύ σύντομα θα πάρουν το «ναι» του παίκτη και του εκπροσώπου του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ολυμπιακός έχει προτείνει… τριπλασιασμό των αποδοχών του Ζοσέ Σα, σε σχέση με το συμβόλαιο που προέβλεπε η συμφωνία του με την Πόρτο. Ενώ στην ίδια πρόταση, περιλαμβάνονται και πολύ μεγάλα μπόνους επίτευξης στόχων και συμμετοχών, που μπορεί να εκτοξεύσουν τις αποδοχές του πάνω από τα χρήματα που ζητούσε ο ίδιος στην έναρξη των συζητήσεων μεταξύ των δύο πλευρών.

Μια πρόταση που αποτυπώνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη του Ολυμπιακού προς το πρόσωπο του παίκτη, αλλά και την αναγνώριση της μεγάλης του αξίας. Μια προσφορά που ουσιαστικά κάνει τους Ερυθρόλευκους να αισιοδοξούν ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα το θέμα θα τελειώσει θετικά, με τον Σα να υπογράφει το νέο του συμβόλαιο με τους Ερυθρόλευκους.

ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟ

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειώσουμε κάτι που έχει μεγάλη σημασία και ίσως παίξει ρόλο στην τελική έκβαση της υπόθεσης. Ο Ζοσέ Σα και η σύζυγός του θέλουν πολύ να μείνουν στην Ελλάδα. Αισθάνονται ευγνώμονες στον Ολυμπιακό για την ευκαιρία που έδωσε στον παίκτη, η ομάδα καλύπτει στο 100% τις φιλοδοξίες του, ο προπονητής τον πιστεύει και γενικά η ζωή στην Αθήνα είναι ιδανική.

Επίσης, ένα εξίσου σημαντικό στοιχείο είναι η απροθυμία του Σα να γυρίσει στην Πόρτο. Οσο κι αν δεν το λέει, ο Πορτογάλος δεν θέλει να επιστρέψει στην ομάδα που έχει τα δικαιώματά του. Και επειδή έμεινε ο Κασίγιας, αλλά και διότι θεωρεί πως η συμπεριφορά του συλλόγου προς το πρόσωπό του δεν ήταν ιδανική και δεν του έδειξαν εμπιστοσύνη. Οσο για τους συλλόγους που ενδιαφέρονται για την απόκτησή του, δεν είναι μόνο η Μπέτις. Πάνω από 10 ομάδες έχουν ρωτήσει για τον Σα. Κάτι απολύτως λογικό και αναμενόμενο, μετά τις εξαιρετικές εμφανίσεις του στο Europa League.

Ο ΜΑΡΑΦΟΝΑ ΚΑΙ Ο… ΛΟΝΤΙΓΚΙΝ

Πέραν του Ζοσέ Σα, ωστόσο, ο Ολυμπιακός ασχολείται σοβαρά και με την περίπτωση του Μαραφόνα. Του 31χρονου γκολκίπερ της Μπράγκα, που αρνήθηκε να ανανεώσει το συμβόλαιό του με τους Πορτογάλους. Αυτό που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι ότι ο εν λόγω γκολκιπερ αποτελούσε την πρώτη επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς το περασμένο καλοκαίρι, η μεταγραφή του είχε φτάσει πολύ κοντά, ωστόσο, ο τραυματισμός του έτερου πορτιέρο της Μπράγκα, χάλασε το deal την τελευταία στιγμή και έτσι αποκτήθηκε ο Σα!

Η περίπτωση του Μαραφόνα είναι σε άμεση συνάρτηση με εκείνη του Σα. Με τον Βραζιλιάνο γκολκίπερ να είναι έτοιμος να μπει στο αεροπλάνο και να έρθει στην Ελλάδα, μόλις του το ζητήσει ο Ολυμπιακός. Εξάλλου, οι Πορτογάλοι μόνο ανενημέρωτοι δεν είναι για την περίπτωσή του. Και εάν υπάρξει εμπλοκή με τον Σα, τότε ο παίκτης της Μπράγκα θα πρέπει να θεωρείται «σίγουρος».

Βεβαίως, πολλοί είναι εκείνοι που ξεχνούν την περίπτωση του Γιούρι Λοντίγκιν. Αν και δεν θα έπρεπε. Ο διεθνής με την εθνική Ρωσίας Ρώσος γκολκίπερ μπορεί να μην πήρε πολλές ευκαιρίες σε αυτό 4μηνο που βρίσκεται στον Ολυμπιακό, αλλά κανείς δεν αμφιβάλει ότι είναι τερματοφύλακας μεγάλης ποιότητας και με πολύ σημαντικές παραστάσεις. Ενώ είναι και Ελληνας, κάτι που δεν επίσης είναι πολύ σημαντικό. Όπως ήδη σας έχει ενημερώσει to10.gr, ο Λοντίγκιν δεν έχει μιλήσει ακόμη με τους Ερυθρόλευκους για το μέλλον του. Αλλά όσοι προκαταβάλουν αποχώρησή του από τον Πειραιά, μάλλον βιάζονται.

Και αυτό διότι (ειδικά) εάν ο Ζοσέ Σα δεν μείνει, εν τέλει, στον Πειραιά, τότε αλλάζει τελείως το στάτους του Λοντίγκιν. Με λίγα λόγια, δεν πρέπει να αποκλειστεί, για παράδειγμα, το ενδεχόμενο να δούμε δίδυμο γκολκίπερ στον Ολυμπιακό τον Λοντίγκιν με τον Μαραφόνα, εάν δεν υπάρξει συμφωνία με τον Σα. Ή ένα αντίστοιχο δίδυμο, με δύο τερματοφύλακες ισάξιους να κοντράρονται για το ποιος θα είναι βασικός.

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ: Επαναλαμβάνουμε ότι ο Ολυμπιακός έχει καταθέσει μια σπουδαία πρόταση στον Σα και όλα δείχνουν ότι δύσκολα δεν θα την αποδεχθεί ο Πορτογάλος γκολκίπερ. Μάλιστα, την εβδομάδα που πέρασε, τόσο ο προπονητής όσο και οι άνθρωποι της ομάδας είχαν κατ’ ιδίαν συζητήσεις μαζί του για το θέμα. Συζητήσεις από τις οποίες προέκυψε πάλι η αίσθηση ότι ο Σα θα μείνει. Ωστόσο, έως ότου πέσουν οι υπογραφές, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Αυτό που είναι σίγουρο, είναι ότι ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που έπρεπε και με το παραπάνω, δείχνοντας έμπρακτα στον παίκτη πόσο τον πιστεύει και αναγνωρίζει την αξία του.

ΥΓ. Για την υπόθεση του Ρομπέρτο, την οποία έχει αποκαλύψει to10.gr, δεν έχει αλλάξει τίποτε σε σχέση με ό,τι γράφαμε πριν λίγες ημέρες. Η δική του περίπτωση είναι ξεχωριστή και συσχετίζεται μόνο με τον Σα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ