Ο Ρομπέρτο θέλει να γυρίσει στον Ολυμπιακό!

Ο Ρομπέρτο θέλει να γυρίσει στον Ολυμπιακό!

To10.gr γράφει για τον ελεύθερο Ρομπέρτο, που δεν έχει ξεχάσει το «σπίτι του» στον Πειραιά και τον Ολυμπιακό που προχωράει τις επαφές για την αγορά του Ζοσέ Σα.

Ρομπέρτο Χιμένεθ Γκάγκο. Ενας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες που πάτησαν ποτέ ελληνικό ποδοσφαιρικό γήπεδο. Ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες που φόρεσαν ποτέ τη φανέλα του Ολυμπιακού. Ενας από τους πλέον αγαπητούς ξένους ποδοσφαιριστές που πέρασαν ποτέ από το Μεγάλο Λιμάνι. Ενας γκολκίπερ σημείο-αναφοράς, που ανέβασε επίπεδο τη θέση και παράλληλα ανάστησε την καριέρα του μέσω των Ερυθρόλευκων.

Γιατί θυμηθήκαμε τον Ρομπέρτο; Διότι ο ίδιος δεν ξεχνάει τον Ολυμπιακό. Για την ακρίβεια, ο Ισπανός γκολκίπερ δεν κρύβει στο περιβάλλον του πως η προοπτική να επιστρέψει στην ομάδα που πραγματοποίησε τις σπουδαιότερες σεζόν της καριέρας του, μόνο ασυγκίνητο δεν τον αφήνει. Πόσο πιθανό, όμως, είναι να συμβεί κάτι τέτοιο;

ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑ

Η απόφαση του Ολυμπιακού να προχωρήσει στην αγορά του Ζοσέ Σα από την Πόρτο, είναι ειλημμένη. Εξάλλου, στο οικονομικό σκέλος οι Ερυθρόλευκοι τα έχουν βρει σε όλα με τους «Δράκους» για τη μονιμοποίηση του 26χρονου γκολκίπερ, ενώ και ο ίδιος ο παίκτης θέλει να συνεχίσει την καριέρα του στη χώρα μας. Καθώς ο Ολυμπιακός εκτόξευσε την καριέρα του, κλήθηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Πορτογαλίας μετά από δύο χρόνια, αναδείχθηκε ως ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στο Europa League και γενικώς, όλα του πηγαίνουν πρίμα στο Μεγάλο Λιμάνι.

Είναι προφανές, λοιπόν, ότι ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να έχει δύο γκολκίπερ τόσο υψηλού επιπέδου (και κόστους) στο ρόστερ του. Κάτι που σημαίνει ότι εάν ο Ζοσέ Σα αποκτηθεί με κανονική μεταγραφή, το όνομα του Ρομπέρτο αυτομάτως παύει να υφίσταται ως πιθανότητα. Και οι ελπίδες του Ισπανού να γυρίσει, εξανεμίζονται.

Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΙ Ο… ΜΕΝΤΕΣ

Με λίγα λόγια, ο μόνος τρόπος να τεθεί θέμα Ρομπέρτο στον Ολυμπιακό, είναι να αναζητήσουν ο Πειραιώτες βασικό γκολκίπερ. Αρα, είτε να μην βρεθεί η χρυσή τομή με την Πόρτο και τον Ζοσέ Σα (σ.σ. κάτι που ουσιαστικά έχει ήδη γίνει σε μεγάλο βαθμό), είτε να προκύψει κάποια άλλη προοπτική για τον Πορτογάλο γκολκίπερ. Με τον «παράγοντα» Ζόρζε Μέντες, να είναι αστάθμητος. Καθώς κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να βρει στον πελάτη του ο κορυφαίος ατζέντης του πλανήτη. Οπότε, έως ότου «πέσουν» οι οριστικές υπογραφές, τίποτε δεν μπορεί να είναι σίγουρο.

ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕ, ΑΛΛΑ ΒΡΗΚΕ

Επιστρέφοντας στον Ρομπέρτο, τώρα, έχει σημασία να αναφέρουμε ότι στις 30/06/2019 το συμβόλαιό του με την Εσπανιόλ λήγει. Και ο ίδιος δεν έχει δείξει διάθεση να ανανεώσει. Εξάλλου, ο 33χρονος (10/02/1986) γκολκίπερ των Καταλανών, δεν ξεχνάει ότι την τελευταία ημέρα των μεταγραφών της σεζόν 2016-17 και ενώ ο ίδιος είχε αποκτηθεί και ξεκινήσει βασικός τη σεζόν, αποκτήθηκε ο τότε διεθνής Ντιέγκο Λόπεθ, με αποτέλεσμα ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού να μπει στο περιθώριο, χάνοντας τη θέση του στο αρχικό σχήμα!

Πέρυσι ο Ρομπέρτο πραγματοποίησε εντυπωσιακή σεζόν με τη Μάλαγα και παρά το γεγονός ότι η ομάδα του υποβιβάστηκε, ο ίδιος έδειξε ότι παραμένει ένας εξαιρετικός γκολκίπερ. Φέτος επέστρεψε στην Εσπανιόλ, αλλά ο Ντιέγκο Λόπεθ… δεν κουνιέται από την 11άδα, με αποτέλεσμα ο «Ρόμπι» να έχει 6 συμμετοχές, όλες στο Κύπελλο.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ «ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ»

Πλέον, ο Ρομπέρτο περιμένει πώς και πώς να τελειώσει η σεζόν, για να βρει μια ομάδα στην οποία θα μπορέσει να αποδείξει τη σπουδαία ποιότητά του. Και ο Ολυμπιακός ποτέ δεν φεύγει από το μυαλό του. Εξάλλου, πριν λίγο καιρό, σε chat που έκανε με διαδικτυακούς φίλους του, σε ερώτηση για τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα, παραδέχθηκε πως «θα γυρίσω 100% μια μέρα».

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονίσουμε κάτι σημαντικό. Ο βασικός λόγος που ο Ρομπέρτο είχε φύγει από τον Ολυμπιακό, πέραν της δελεαστικής πρότασης που του είχε καταθέσει η Εσπανιόλ (1.000.000 € ετησίως, με 3 χρόνια συμβόλαιο) είχε να κάνει με την επιθυμία του να βρίσκεται στην Ισπανία, για να είναι κοντά στα παιδιά του. Ωστόσο τώρα είναι διαφορετικές οι συνθήκες. Ενώ όσα έζησε και κέρδισε στον Πειραιά ο 33χρονος πορτιέρο, δεν τα ξεχνάει. Και κυρίως θέλει να δώσει απαντήσεις για αυτό που του συμβαίνει στην τωρινή ομάδα του…

Οπως και να έχει, πάντως, το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει μια τόσο σπουδαία εναλλακτική λύση, εάν προκύψει κάποιο ζήτημα με τον Σα, είναι από μόνο του σημαντικό. Με τον Ρομπέρτο να αποτελεί δεδομένα, μια λύση «value». Σε όλα. Και παρότι υπάρχουν αρκετές ομάδες στην Ισπανία που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, ο Ολυμπιακός είναι μια «άλλη» ιστορία για τον ίδιο…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ