Λάρσον: «Πιο ψηλά την επόμενη χρονιά»

Λάρσον: «Πιο ψηλά την επόμενη χρονιά»

Ο Σουηδός μεσοεπιθετικός μίλησε για τους στόχους του με τον Άρη στην εφημερίδα «ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ!».

Ο Ντάνιελ Λάρσον ήταν από τους κορυφαίους παίκτες του Άρη στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος και συνετέλεσε τα μέγιστα στη καλή πορεία της ομάδας του Σάββα Παντελίδη.

Ο Σουηδός μεσοεπιθετικός με συνέντευξη του αναφέρθηκε στους στόχους του με τη φανέλα του Άρη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην «ΑΡΗΣ ΕΙΣΑΙ!»:

Ντάνιελ ποιες είναι οι εντυπώσεις σου από το πρώτο σου εξάμηνο στην Ελλάδα και αν νιώθεις δικαιωμένος για την απόφασή σου;

«Διασκεδάζω πραγματικά ότι είμαι πάλι μέσα στο γήπεδο και έχοντας ρόλο, βοηθώντας την ομάδα μου. Εκτιμώ το γεγονός ότι ο προπονητής με εμπιστεύτηκε. Γενικά μου αρέσει η πόλη, το ίδιο και στην οικογένειά μου».

Πως κατάφερες και προσαρμόστηκες τόσο γρήγορα, με δεδομένο ότι δεν είχες παιχνίδια στο πρώτο μισό με την Ακισάρ και αν σε δυσκόλεψε καθόλου αυτό.
«Είναι ένας συνδυασμός καλής ομάδας, καλών παικτών, και τακτικής από τον προπονητή στο να με βάλει στην ομάδα. Βοήθησε και το ότι ξεκινήσαμε καλά, κάναμε κάποιες νίκες και αρχίσαμε να απολαμβάνουμε το παιχνίδι. Επίσης είχα μέσα μου πολύ ενέργεια επειδή δεν είχα πολύ χρόνο συμμετοχής στην Τουρκία, ενώ είναι και θέμα εμπειρίας στη διαχείριση καταστάσεων».

Η ομάδα εξασφάλισε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Εσύ είσαι ικανοποιημένος από τις εμφανίσεις της ομάδας και τα αποτελέσματά της;
«Σε γενικές γραμμές ναι. Είχαμε κάποια κενά, τα οποία θα θέλαμε να αποφύγουμε, αλλά τα ξεπεράσαμε γρήγορα. Τον στόχο πάντως τον πετύχαμε, οπότε οφείλουμε να είμαστε ικανοποιημένοι.

Πιστεύεις ότι θα μπορούσε η ομάδα να τερματίσει και πιο πάνω από την 5η θέση;
«Σίγουρα. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μιας μεγάλης ομάδας με πολύ κόσμο. Ο πήχης πρέπει να μπαίνει πιο ψηλά. Δεν μπορείς να είσαι απόλυτα ικανοποιημένος, όσο και αν οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι ήταν η πρώτη χρονιά στη Σούπερ Λιγκ μετά από τέσσερα χρόνια».

Ποιο είναι το πιο δυνατό στοιχείο στο παιχνίδι σου;
«Το πρώτο πράγμα που πάντα προσπαθώ να κάνω είναι να ακολουθήσω πιστά τον ρόλο μου στην τακτική της ομάδα. Στη συνέχεια να δημιουργήσω απειλές για την αντίπαλη εστία, να ψάξω για τους ελεύθερους χώρους, δημιουργώντας ευκαιρίες και φυσικά να βοηθήσω τον μπακ που παίζει στην πλευρά μου».

Πιστεύεις ότι τα χρόνια που αγωνίστηκες στη Μάλμε, συνεισφέροντας σε σκοράρισμα και ασιστ, κατακτώντας τίτλο, ήταν τα καλύτερα στην καριέρα σου;
«Προφανώς αυτό συνέβη γιατί τότε έπαιζα στην κορυφή της επίθεσης. Όταν πήγα στην Ισπανία άρχισα να αγωνίζομαι δεξιά, γιατί και η Βιαγιαδολίδ είχε άλλους στόχους. Έπρεπε να είμαι πιο συγκεντρωμένος στο αμυντικό κομμάτι και αυτό άλλαξε τον τρόπο παιχνιδιού μου. Προσπαθώ να ανακτήσω τα επιθετικά χαρακτηριστικά μου και εύχομαι να συνεισφέρω περισσότερα σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού την επόμενη χρονιά. Πάντα απολαμβάνω όταν αγωνίζομαι στην επίθεση…».

Σύντομα μπορεί να μην είσαι ο μοναδικός Σουηδός παίκτης στην ομάδα. Γνωρίζεις ασφαλώς για την προοπτική να έρθει στον ΑΡΗ ο Σούντγκρεν. Τον ξέρεις;
«Δεν τον γνωρίζω προσωπικά. Από ότι ακούω είναι ο κλασικός Σουηδός παίκτης. Πολύ καλός αμυντικός, που παίζει τα τελευταία χρόνια σε τοπ ομάδα που κέρδισε το πρωτάθλημα. Σίγουρα πρόκειται για ποιοτικό ποδοσφαιριστή».

Έχεις μιλήσει μαζί του; Τι θα του έλεγες για τον ΑΡΗ;
«Μπορεί να έχω μιλήσει (σ.σ γέλια). Θα του έλεγα ότι πρόκειται για μια καλή ομάδα που θα παίξει στην Ευρώπη και ότι θα ζήσει σε μια πολύ όμορφη πόλη».

Πες μου την άποψή σου για τον κόσμο του ΑΡΗ; Αισθάνεσαι ότι σου δίνει έξτρα ώθηση στο παιχνίδι;
«Αισθάνομαι υπέροχα να παίζω στο γήπεδό μας. Η ατμόσφαιρα είναι φανταστική. Λατρεύω ότι δεν σταματούν να μας υποστηρίζουν. Ακόμη και στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Ατρόμητο το έκαναν, παρά τις κακές καιρικές συνθήκες και το αποτέλεσμα. Μακάρι να μπορούσαμε να τους το ανταποδίδουμε σε κάθε παιχνίδι, αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Κάποιες φορές πρέπει να αποδέχεσαι αυτό που συμβαίνει».

Με την επιστροφή του Γκάμα το καλοκαίρι αυξάνεται ο συναγωνισμός για τη θέση σου. Αποτελεί μια πρόκληση για σένα;
«Αν θέλουμε να ήμαστε ανταγωνιστικοί στο πρωτάθλημα, πρέπει να έχουμε συναγωνισμό και μέσα στην ομάδα. Πρέπει να το δω ως θετικό, να προσπαθώ να βελτιώνομαι κάθε μέρα, έστω και αν δεν μπορώ να γίνω νεότερος. Πρέπει να έχεις το όραμα, να προχωράς μπροστά κάθε φορά.

Έχεις αγωνιστεί σε Σουηδία, Δανία, Ισπανία, Τουρκία και τώρα Ελλάδα. Ομοιότητες και διαφορές;
«Υπερβολικά μεγάλες οι διαφορές. Είναι δύσκολο να τις εντοπίσεις συγκεκριμένα. Συγκρίνοντας τις χώρες και τα πρωταθλήματα, θα βρεις πάντα ομοιότητες. Αν και υπάρχουν πάντα προπονητές με τη δική τους φιλοσοφία, το ποδόσφαιρο παίζεται πάντα στο γήπεδο και εσύ απλά πρέπει να προσαρμοστείς».

Τι διδάχτηκες όλα αυτά τα χρόνια που παίζεις ποδόσφαιρο, αρκετά εκ των οποίων εκτός Σουηδίας;
«Κυρίως να απολαμβάνω αυτό που κάνω. Αν δεν απολαμβάνεις το ποδόσφαιρο, δεν μπορείς να απολαύσεις τη ζωή. Πρέπει να εκτιμάς αυτό που κάνεις και ιδίως εμείς οι ποδοσφαιριστές είμαστε προνομιούχοι που κάνουμε αυτό που μας αρέσει από παιδιά».

Αν σε ρωτούσε να διαλέξεις την καλύτερη στιγμή της καριέρας σου, ποια θα ήταν αυτή;
«Το ποδόσφαιρο είναι ένα σπορ που ο στόχος είναι να κερδίζεις, οπότε το πρωτάθλημα που κατακτήσαμε με τη Μάλμε, ήταν η καλύτερη. Το να παραμείνεις στην κατηγορία επίσης, εφόσον αυτός είναι ο στόχος, είναι σημαντικός και το βίωσα μια σεζόν στην Ισπανία. Προφανώς και η κατάκτηση πέρσι του κυπέλλου με την Ακισάρ ήταν σημαντική στιγμή, αλλά αυτό που ένιωσα στη Μάλμε ήταν πιο δυνατό».

Πως είναι ο Ντάνιελ εκτός γηπέδου; Φαίνεσαι αρκετά ήρεμος…
«Ξοδεύω τον περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου, που με ακολουθεί παντού. Έχω δυο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι και όταν λείπω η μέλλουσα γυναίκα μου αναλαμβάνει όλες τις υποχρεώσεις του σπιτιού. Της είμαι ευγνώμων γι’ αυτό, οπότε όταν έχω χρόνο φροντίζω να τους το ανταποδίδω. Είμαι τυχερός τόσο εγώ, όσο και ο αδερφός μου, που οι γονείς μας θυσίασαν τα πάντα, για να μας επιτρέψουν να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα. Είμαι 32 και θέλω να παίξω λίγα ακόμη χρόνια ποδόσφαιρο».

Έχεις ορίσει τον προσωπικό σου στόχο για την επόμενη σεζόν;
«Θέλω πρώτα να τελειώσει η φετινή σεζόν, να ξεκουραστώ, να πάω διακοπές και να προετοιμαστώ για τους ευρωπαϊκούς αγώνες που είναι νωρίς και αποτελεί τον πρώτο μας στόχο τη νέα σεζόν. Ξέρω ότι συμβαίνει ξανά μετά από εννιά χρόνια και θα κάνουμε τα πάντα να ξαναβάλουμε τον ΑΡΗ σε ευρωπαϊκή τροχιά».

Ποια είναι τελικά αυτά τα στοιχεία που κάνουν τους Σουηδούς ποδοσφαιριστές εγγύηση για τις ομάδες που τους αποκτούν;
«Σωστή εκπαίδευση. Πρώτιστα γιατί μας εκπαιδεύουν σωστά τακτικά, αλλά και γιατί τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει το ποδόσφαιρο στη Σουηδία και δίνουμε μεγαλύτερη έμφαση στην τεχνική στις Ακαδημίες. Όταν εγώ ξεκίνησα το βάρος έπεφτε στο να ακούμε τις οδηγίες του προπονητή και να κάνουμε αυτά που ήθελε και κυρίως να αμυνθούμε καλά. Αυτό το βλέπεις και στην Εθνική ομάδα, που μπορεί να κερδίσει οποιαδήποτε ομάδα στον κόσμο. Γενικά ο Σουηδός ποδοσφαιριστής είναι παίκτης του προπονητή. Πιστεύει ότι αυτό που θα του πει θα τον βοηθήσει να φτάσει στη νίκη».

Ο μικρότερος αδερφός σου αγωνίζεται στη Φέγενορντ; Με το χέρι στην καρδιά είναι καλύτερος από σένα;
«Οφείλω να το παραδεχτώ, ναι».

Έχεις σκεφτεί ποτέ το ενδεχόμενο να αγωνιστείτε στην ίδια ομάδα;
«Είναι δύσκολο γιατί μας χωρίζουν έξι χρόνια. Όταν εγώ έφευγα από τη Σουηδία, αυτός ξεκινούσε να παίζει στην 1η κατηγορία. Θα ήταν πιθανό, αλλά όχι εύκολο».

Μπορείς να τον πείσεις να έρθει κι αυτός στον ΑΡΗ. Έστω και ως δανεικός…
«Ακόμη και έτσι θα πρέπει η ομάδα να πείσει και τη Φέγενορντ για αυτό. Για να είμαστε ειλικρινείς, είναι πολύ δύσκολο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ