Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός 4-0

Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός 4-0

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε τη σεζόν με εντυπωσιακή νίκη απέναντι στον Παναιτωλικό (4-0) και με τον Μακέντα να «υπογράφει» τη φετινή... αναγέννηση του με την πράσινη φανέλα, σημειώνοντας δύο γκολ και φτάνοντας συνολικά τα 11 στη χρονιά.

Η μεταγραφή του Φεντερίκο Μακέντα τον περασμένο Σεπτέμβριο ήταν μια επιλογή ρίσκου για τον Παναθηναϊκό. Ένας φορ που η πορεία του είχε πάρει την… κατηφόρα και που τα μεγαλεία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, του Ολντ Τράφορντ και της συνεργασίας με τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον άνηκαν για τα καλά στο παρελθόν.

Δε σκόραρε συχνά, δεν είχε παρουσία σε ομάδες με ειδικό βάρος, βρέθηκε να αγωνίζεται σε ομάδα της δεύτερης κατηγορίας, τη Νοβάρα, που βρέθηκε ακόμα πιο χαμηλά μετά την αποχώρησή του. Ο ίδιος στην παρουσίασή του υποσχέθηκε γκολ. Τουλάχιστον διπλό αριθμό τερμάτων. Και κράτησε την υπόσχεσή του.

Εκείνος ήταν που υπέγραψε τη χθεσινή νίκη του Παναθηναϊκού επί του Παναιτωλικού. Σημείωσε δύο γκολ, έφτασε τα δέκα στο πρωτάθλημα και έντεκα συνολικά στη σεζόν, έδειξε πως παραμένει ένα αξιόπιστο φορ, που αν έχει παίκτες γύρω του να τον τροφοδοτούν μπορεί να αφήσει το στίγμα του. Και να ηγηθεί μιας ομάδας των συνθηκών του Παναθηναϊκού. Ο Ιταλός ήταν εξαιρετικός χθες.

Έχει ανοίξει τον χώρο για την κάθετη κίνηση του Κάτσε στη φάση του πέναλτι, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει προβάδισμα μόλις στο 13′ από την εύστοχη εκτέλεση του Χατζηγιοβάνη (το εκτέλεσε δύο φορές, αφού δόθηκε επανάληψη λόγω εισόδου στην περιοχή του Μακέντα). Έχει τελειώσει με αριστερό σουτ στην κίνηση, έπειτα από ντρίπλα τη φάση για το 2-0 στο 19′, με τον τερματοφύλακα Γιαννακόπουλο να φέρει μεγάλη ευθύνη. Κι έχει κάνει ένα καταπληκτικό τελείωμα στο 40′, έπειτα από τη διαγώνια πάσα που του κάνει ο – δεξιός μπακ σήμερα – Θεοχάρης, με τον Ιταλό να αλλάζει… βηματισμό στην κίνηση, να αγγίζει την μπάλα με το αριστερό πλασέ και να σημειώνει το 3-0 μόλις στο 40′.

Ο Παναθηναϊκός «καθάρισε» από το πρώτο μέρος το παιχνίδι όχι μόνο εξαιτίας του Ιταλού, αλλά γιατί είχε κέφια και διάθεση όλη η ομάδα. Ο Δώνης παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1, έβαλε τον Θεοχάρη δεξί μπακ, έπαιξε με τον Κάτσε ως δεκάρι, έβαλε τον Αρμενάκα δεξί εξτρέμ. Ο τελευταίος είχε δύο πολύ καλές ενέργειες στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά στη συνέχεια χάθηκε, ο Θεοχάρης (29ος παίκτης που χρησιμοποιείται φέτος στο πρωτάθλημα) έδειξε καλά στοιχεία και είχε υπέροχη ασίστ στον Μακέντα στο 3-0, ο Χατζηγιοβάνης έβγαλε καλό πρόσωπο έπειτα από καιρό.

Ο Παναιτωλικός έπαιξε ελεύθερο ποδόσφαιρο, δεν κλείστηκε, ήταν οργανωμένος μεσοεπιθετικά και ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο ήταν η ομάδα που δημιούργησε και έχασε τις περισσότερες ευκαιρίες. Όμως ο Κότσαρης αντέδρασε σωστά όταν χρειάστηκε. Οι πράσινοι, μάλιστα, έβαλαν και τέταρτο γκολ με τον Εμμανουηλίδη στο 81′, όταν ο Καμπετσής σούταρε από αριστερά, ο Γιαννακόπουλος έδιωξε ασθενώς και ο μικρός σε κενή εστία σκόραρε.

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε τη σεζόν με μια άνετη νίκη, την οποία παρακολούθησαν από κοντά ελάχιστοι άνθρωποι. Το ΟΑΚΑ είχε δεν είχε 2.000 φίλους της ομάδας στις εξέδρες, βγάζοντας ένα σκηνικό απογοήτευσης για όλα όσα συνέβησαν τους τελευταίους μήνες και τα οποία καμία σχέση δεν είχαν με το ξεκίνημα της σεζόν.

Το δεκάρι: Ο Φεντερίκο Μακέντα ήταν ο καλύτερος του γηπέδου. Άψογα τελειώματα, πολύ καλή συνεργασία με τους ακραίους και τους παίκτες που κινούνταν πίσω του και με πολλά τρεξίματα, αφού στο δεύτερο μέρος γύριζε αρκετά πίσω για να πάρει μπάλα και να φτιάξει παιχνίδι, ιδιαίτερα από τη στιγμή που μπήκε ο Εμαννουηλίδης.

Το κλειδί: Τα δύο γρήγορα γκολ του Παναθηναϊκού απλοποίησαν τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό. Στο 20′ το ταμπλό έγραφε ήδη 2-0 και ο φιλόδοξος Παναιτωλικός έχασε τις ελπίδες του για κάτι θετικό.

Στον πάγκο: Ο Νίκος Γιαννακόπουλος δέχτηκε το δεύτερο γκολ που έμοιαζε… εύκολο. Η μπάλα πέασε μέσα από τα χέρια του και κατέληξε στην κλειστή του γωνία, σε μια φαινομενικά εύκολη φάση για τον Έλληνα πορτιέρο.

Γιατί κόουτς: Απ’ τη στιγμή που ο Παναιτωλικός έσωσε και μαθηματικά την κατηγορία, τον έχει πάρει η κάτω βόλτα. Τέσσερα απ’ την ΑΕΚ, πέντε απ’ τον Ολυμπιακό, δύο απ’ τον ΠΑΟΚ, δύο από τον Άρη, τέσσερα απ’ τον Παναθηναϊκό. Ελεύθερη πτώση για την οποία σίγουρα ευθύνεται και ο Τραϊανός Δέλλας.

Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός 4-0

ΓΚΟΛ: Χατζηγιοβάνης (13′), Μακέντα (19′, 40′), Εμαννουηλίδης (81′)

Κίτρινες: Χατζηθεοδωρίδης / Άργκους

Κόκκινες:

Παναθηναϊκός: Κότσαρης, Θεοχάρης, Κολοβέτσιος, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Στάικος, Τζανδάρης (77′ Καμπετσής), Αρμενάκας (66′ Εμμανουηλίδης), Κάτσε, Χατζηγιοβάνης, Μακέντα (79′ Αθανασακόπουλος)

Παναιτωλικός: Γιαννακόπουλος, Γκούγκα, Μανά (79′ Παρράς), Μπαΐροβιτς, Μάρκος Πάουλο (85′ Μπελεβώνης), Λουσέρο, Τσοκάνης (66′ Αμαράλ), Τσιγγάρας, Ντουάρτε, Μιχαΐ, Άργκους

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ