Θέλει δουλειά το VAR

Θέλει δουλειά το VAR

Το δοκιμαστικό είχε κάποιες δυσλειτουργίες, που εντοπίστηκαν και οι υπεύθυνοι ελπίζουν να τα έχουν επιλύσει έως τον τελικό του κυπέλλου.

Η δοκιμή του VAR στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Παναιτωλικό, δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι πήγε εξαιρετικά. Δεν περίμεναν οι υπεύθυνοι, άλλωστε, ότι θα λειτουργήσει στην εντέλεια.

Περισσότερο ήθελαν να εντοπίσουν τα όποια προβλήματα, προκειμένου να τα επιλύσουν και να είναι έτοιμο για τον τελικό κυπέλλου στο ΟΑΚΑ ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Ο Τζήλος, άλλωστε, δεν θα άλλαζε κάποια απόφαση, σύμφωνα με όσα θα παρατηρούσαν οι αρμόδιοι στο VAR.

Κι αυτό γιατί κανείς διαιτητής δεν έχει διδαχθεί τη χρήση του. Δεν ήταν αυτός ο σκοπός στο χθεσινό ματς. Προτιμήθηκε, μάλιστα, το δοκιμαστικό να γίνει στο συγκεκριμένο ματς, που δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον κι επειδή ο τελικός θα γίνει στο ίδιο γήπεδο.

Παρόντες στο Ολυμπιακό Στάδιο για να επιβλέπουν τη διαδικασία ήταν ο υπεύθυνος του VAR Μιχάλης Κουκουλάκης, ο αρχιδιαιτητής Μέλο Περέιρα και ο εντεταλμένος της FIFA Πιοτρ Φούσεκ. Αυτοί με στελέχη της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, τον διαιτητή Θανάση Τζήλο, τους βοηθούς του Ευθυμιάδη, Γκάγκα, αλλά και τον τέταρτο Κομίνη έκαναν δύο ώρες πριν το ματς έναν έλεγχο στην εγκατάσταση, αλλά και στο μόνιτορ που τοποθετήθηκε στο ταρτάν δίπλα στη φυσούνα. Στο ημίχρονο, παράλληλα, ο Λαρισαίος διαιτητής με τον Κομίνη και τους επόπτες έβλεπαν τις φάσεις του αγώνα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που εντοπίστηκε στα δοκιμαστικά του Σαββάτου ήταν ότι η εικόνα από τις κάμερες του αγωνιστικού χώρου, έφτανε με καθυστέρηση στον χώρο παρακολούθησης των υπεύθυνων του VAR. Αυτό ήταν και το θέμα που απασχόλησε κυρίως τους αρμόδιους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ